Ja sam uzimao delove za mobilne telefone i naravno ne placa se shipping (free) niti carina, eventualno u slucaju da ovi nasi otvore i procene da je vrednije od 50e (mada nemaju pojma) pa ti naplate.
Valjda, koliko sam informisan za robu do 50e ne bi trebalo da naplacuju, ali desilo se drugaru da su mu naplatili za sat koji vredi 20$.
Na tih 100 eura,racunaj oko 30% carine i poreza,znaci oko 130eura ukupno,stim obavezno da bude besplatno slanje,ako ti posalju DHL ili slicnom kompanijom,onda jos transport ,plus spedicija(koja je oko 4000din).Imas na drugom sajtu(Bench) opsirno kako,sta i gde.
meni je iz njujorka poslat paket sledece sadrzine 2 muske mindjuse 24k zlato, swarowski kristali, sljaste na suncu ubijaju 250$ placene plisani majmuncic i u njega su bile usivene u njegov rep kao gimnasticarski prstenovi i gurtne rogue fitness skoro 100$ vrednost adidas torba 30$ 3 adidas majice po 25$ i dustoff quiver za gejming opremu placen tada 40$ sve nagurano u kutiju napisano GIFT value 42$ u srbiji stavljena nalepnica oslobodjeno od carine (tako otprilike tekst (mrzi me da trazim kutiju sad) i platio sam 240 din coveku iz poste koji mi doneo kutiju na kucu.
Poenta price je da roba nema originalnu ambalazu i to onda ne mogu da procenjuju po tom njihovom cenovniku tipa rucni sat metalna narukvica ~70e rokaj carinu a ti uzeo za 10 e neku repliku sata od 30e npr
nisam coveku pomenuo tu kombinaciju, jer njega zanima dostava nekom sluzbom, da je hteo da ode sam po telefon, ja bih mu predlozio da ga ugradi npr u koleno :)
Jedino se zeznuo sto nije mogao da ponese jos jedan stap DDR4 memorije jbga.
:: neke procesore je prodao, a neke zadrzao, a na isti nacin je prenosio i samurajske maceve.. :: :: I5 4670+CM 212Evo/Asus H87-pro/Asus GTX760 DirectCU II/4x2GB Kingston HyperX 1600MHz/120GB Kingston V300 + WD black 750GB + 1.5Tb ext/OCZ 600W ModXtream PRO/Chieftec LCX-03/Dell U2311H/Altec Lansing 4100/Xonar D :: :: :: Nije to nista druze. Jedan nas koleZa je prenosio procesore usivene u ruci i nozi dok ti nisi znao ni sta je Omicron.. :: :: :: ::
:: Jedino se zeznuo sto nije mogao da ponese jos jedan stap DDR4 memorije jbga :: :: :: neke procesore je prodao, a neke zadrzao, a na isti nacin je prenosio i samurajske maceve.. :: :: :: :: I5 4670+CM 212Evo/Asus H87-pro/Asus GTX760 DirectCU II/4x2GB Kingston HyperX 1600MHz/120GB Kingston V300 + WD black 750GB + 1.5Tb ext/OCZ 600W ModXtream PRO/Chieftec LCX-03/Dell U2311H/Altec Lansing 4100/Xonar D :: :: :: :: :: Nije to nista druze. Jedan nas koleZa je prenosio procesore usivene u ruci i nozi dok ti nisi znao ni sta je Omicron.. :: :: :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647697. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.