Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Tehnika
Telefoni: mobilni, fiksni, ...
tablet ili smartphone za office i email-ing
STRANA 1 OD 1
kefalo81 tablet ili smartphone za office i email-ing 22.07.2014. 18:15 T58185

status: user
broj poruka: 775

Šta uzeti dobro u vip-u da je baš isplativo u odnosu na konkurenciju i cijene napolju, kad se uračuna popust.

Mislim i na tablete i na telfone.
Budžet mi je 15k dinara za uredjaj sa uračunatim popustom na pretplatu do 2 k dinara odnosno 1590 dinara koliko je pretplata za internet.

Treba mi za editovanje ili kreiranje kratkih word dokumenata i odgovaranje na email-ove ali ne one tipa OK isl već od 10tak redova.
Neki smart sa 5 inča ako može za te pare, BB sa qwerty ili tablet.

U obzirom dolazi ponuda vip-a ili neki treći uredjaj pod uslovom da je u ovom momentu best buy i ne odskače cijenom od cijene koštanja vani, a da za internet uzmem pretplatu sa popustom.

Inače imam sony ericsson K770 i 340 smartova za razgovore i asus memo pad1 ali bez internet pretplate.
Ovo mi radi posao, baterije za razgovor za razliku od iskustva sa android telefonom sad imam na pretek, medjutim ponuda VIP-a je dobra ne treba je propustiti.

Unapred se zahvaljujem na odgovoru.

Evo gledam ponudu, i ono što mi paše je htc one mini, bb q5, LG G2 mini, Deseire 610, Sony M2 i sony z, od tableta Lg 8,3 incha i lenovo vodafone sa 10 incha.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
JovanZ re 22.07.2014. 18:34 #558050

broj poruka: 3012
mislim da je tablet bolji izbor, za model ne mogu da te posavetujem jer sam malo prestao da pratim kada sam kupio sebi isti.

Meni telefoni generalno nisu nikada bili preterano ok za kucanje cak i oni sa qwerty tastaturom.

koristio sam tablet od 10 inca neko vreme ali mi je to jednostavno previse tako da sam sada na osmici i sa vremena na vreme ga koristim i za malo vise kucanja i nemam zamerki.
mislim da bi tebi u kombinaciji sa tabletom najvise odgovarala neka manja tastatura jer, po meni, nista ne moze da zamani fizicku tastaturu. to je pun pogodak za office i heavy mailing. (po mom misljenju naravno)
kefalo81 OK, 22.07.2014. 19:32 #558056

koja tastatura je dobra za ove namjene.
Kvalitetna prevashodno, možda do jedno 40-50EUR-a.

Kucam sa svih 10 prstiju na slijepo.
Znam da bi mi laptop bila u odnosu na uloženi dinar najisplativija varijanta ali ne mogu da teglim nešto što je teško 3kg a kad dodjem u kancelariju odnosno kući čeka me mac odnosno PC i tu laptop nema šta da traži a nešto prenosno ili jači smartphone ili tablet bi mi dobro došlo kad zaglavim u gradu, da odradim nešto manje bitno ili hitno.

Sa androidom imam iskustva.
Koliko mi je bitno što oba tableta u VIPu i LG i Lenovo dolaze sa 4.2 androidom a ne sa 4.4.

TRebalo bi da me posluži barem 3 godine ako je moguće

djokosrb Uzmes taj 22.07.2014. 20:16 #558057

broj poruka: 6876
LG G PAd 8.3 i resio si problem.8.3 inca,full hd ips ekran,snapdragon 600,2gb ram,sasvim dobra izrada,ako mene pitas jednostavan izbor.Sto se fonova tice,nzm,nekako za tvoje potrebe nemaju sanse pored tableta.Ili bar ja tako razmisljam.

Partizan se voli,za druge se navija,rece jednom Dusko Radovic

kefalo81 koliko je bitno što je android 4.2 a ne 4.4. 22.07.2014. 20:22 #558058

Hoće li biti podrške za office aplikacije naredne 3 godine ako ostane na 4.2 androidu ?
Koliko uopšte da se smaram sa tim.

Koju tastaturu uz ovo ?

djokosrb Bice to updatovano 22.07.2014. 20:42 #558062

broj poruka: 6876
Na 4.4 u skorije vreme,tako da opusteno.

Partizan se voli,za druge se navija,rece jednom Dusko Radovic

JovanZ re 22.07.2014. 21:32 #558070

broj poruka: 3012
Ako ima otg, bukvalno koju god hoces. Koristio sam neku slim a4 tech bez numerickog dela pre godinu dve a mislim da joj je cena bila oko hiljadu.za kucanje super. Takodje sam pre par nedelja probao neku xwave futrolu za tablet i tastatura na njoj je bila sasvim solidna,a tasteri velicine kao za netbook i uopste nisu bili `lepljivi` nego su bas imali fin hod i mozes da osetis da li si pritisnuo taster ili ne a cena je bila ispod dve crvene, oko 1600-700 mislim.

Sto se bezicnih tastatura imas u gigatronu koliko hoces najbolje bi bilo da ih probas prvo.

Oko androida 4.2 ne brini, i da ne izadje 4.4 neces imati frke sa office aplikacijama.
Daum ... 22.07.2014. 23:00 #558073

broj poruka: 12805
Ako ti za posao pre bih ti preporučio Win 8 tablet pošto ćeš mnogo više stvari da završiš sa punim Windowsom i novim Office paketom nego sa Androidom. Većina ima regularni USB port na sebi pa možeš da nakačiš šta hoćeš.

kefalo81 koji je u tom cjenovnom rangu 23.07.2014. 00:52 #558080

koliko vidim operateri se nešto ne razmeću ponudom windows uredjaja a u slobodoj prodaji ne znam šta je best buy.
Ima jedan asus sa tastaturom košta 40k dinara, ima full windwos i office ,, probao sam ga danas, dobro radi, brzo ali ništa brže od LG-a, medjutim razvaljuje mi budžet :) to je glavni problem.

A dilema za sad je LG ili Lenovo u VIP-u.
LEnovo ima veci ekran ali i manju rezoluciju.
Koliko to utiče na količinu prikazanog teksta na ekranu , ne samo oštrinu ?

Daum ... 23.07.2014. 01:16 #558081

broj poruka: 12805
Količina texta ti zavisi od programa sa kojim gledaš text, ali rezolucija ti više znači tu.

Što se tiče windows tableta imaš u tom rangu Asus Vivotab 8 (sa wacom olovkom), Acer Iconia W4 (jeftiniji a iste specifikacije), TOSHIBA Encore WT8, Lenovo Ideapad Miix 2...

Svi su 8 inča, 2GB rama, od 32 do 64GB memorije, i najbitnije imaju x86 procesore i punokrvni Windows 8.1, tako da možeš sve normalne aplikacije da instaliraš i da ga koristiš kao tablet kad ti je dosadno ili kao mašinu kad ti treba za posao.

Android za posao nije nikako...

kefalo81 ako je tako 23.07.2014. 02:20 #558085

Kako onda teoretski ovaj laptop/tablet parira Lg-u koji ima rezoluciju 1920X1200 na 8.3``
Govorom o ovom
http://www.gigatronshop.com/laptop_racunari/asus_transformer_book_t100ta_grey_-_t100ta-dk003h_-28395
IMa 10.1`` ali i slabiju rezoluciju.

Naravno najbolje bi bilo porediti jedan pored drugog medjutim ne znam da li imaju oba u istoj radnji i to oba dostupna za testiranja u smislu da instaliram na androidu polaris i uporedim ga sa office-om na windowsu.
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647697.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs