Dodjoh pre neki dan u posed ovog telefona.Imao je neki android koji mi se nije svideo i htedoh da se `zezam` sa njim.Sa doticnim softverom imao sam problem recimo kad razgovaram,cujem u zvucniku sebe,slabiji zvuk u slusalici,preko spikerfona malo jaci zvuk nego preko slusalice.Kasnije kada sam ubacio custom WP6.5 sve je radilo super jedino sto mi je telefon pocinjao da koci,tj slabije reaguje kad sam nakacen na net.Za kratko vreme 2 puta je ukocio skroz i morao sam da koristim reset taster.Na netu tj forumu XDA ima gomila postova i tesko je bas to sve prostudirati,pogotovo za mene sto nikad nisam ucio engleski.Probao sam nekoliko roma WP i androida i nije mi se svideo ni jedan.Koliko sam ja razumeo najbrze rade romovi u `native sd modu` ako se ima dovoljno brza kartica.Ja imam Kingston 16gb klase 10.Hocu da ubacim room sa kojim bi telefon najbrze radio i da radi sve bez problema(wifi,gps,3g,camera).Po mogucstvu i baterija sto duze da traje.Moze neka preporuka,u obzir dolaze i wp i android varijante.p.s. probao sam da napravim dual boot wm6.5 sa sensom na nand a na native sd android ali sam zajebao stvar uradio sam task 29 i formatirao win.
Skinuo sam Alpha Lion wp7.8 custom rom od 347 mb a particiju sam preformatirao na 400mb i kes 5mb.Nadam se da ce sljakati.Posle cu probati neki slim android.Ako neko ima dobar savet nek javi
Ne znam dal postoji wm6.1 za HD2, mnogo je manje zahtevan od 6.5. Koji si browser koristio na wm sistemima? Opera mini 5 je daleko najbolji, meni radi odlično na dosta slabijoj spravi od HD2. Inače, kartice klase 6 su bolje u te svrhe od klase 10. Sekvencijalna brzina klase 10 ima smisla samo za velike multimedijalne fajlove, a kad ti kartica glumi disk onda bolja brzina pristupa klase 6 odnosi pobedu.
Nisam se mnogo baktao sa WP 6.5.Video sam da ima operu ali je nisam probao.Probao sam fejs,mail,apdejtovao vremensku prognozu,malo istrazivao i tokom tog kratkog koriscenja neta mob je drasticno usporio tj. povecalo mu se vreme reakcije na odredjenu akciju,dok nije skroz ukocio.Ne znam da li postoji 6.1 i kako radi ali cu proguglati.Klasu 6 nemam imam samo 4 od 8 gb ali mislim da je ona spora.Ovaj Alpha Lion nabudzeni nije los samo sto mi se telefon restrartovao nekoliko puta i nece 3g da mi lepo radi.Izuzetno se brzo podize,u radu isto brz,ima dosta aplikacija,dodatnih podesavanja.Imam neku bateriju pojacanu teracel od 1830 mah koja za 10 min izgubi 10 % kapaciteta i moracu da kupim novu samo ne znam koju.Kad se ponovo ucita win nivo baterije cesto bude veci nego pre restarta.Mozda je i ona uzrok restarta ?
Sad videh da je HD2 standardno izašao sa wm6.5, male su šanse da postoji 6.1. Prati stanje memorije kad aktiviraš sve te programe, možda je tu problem jer wm ne gasi programe kad stisneš close nego ih minimizuje i drži u memoriji. Međutim ako ti taj lion wp7 radi koliko toliko prihvatljivo, nemoj ni da razmišljaš o wm sistemu. wp7 je bog i batina za wm, barem kod telefona. Baterija se prebrzo prazni, to nije normalno. Da li je na svakom OS-u tako? Ako budeš kupovao novu, naruči kineza sa ebay ili alixpressa za sitne pare.
Isto je i na androidu.Baterija se prebrzo prazni i posle restarta zna da pokaze veci nivo napunjenosti.moracu da kupim drugu u svakom slucaju.Zanima me da li zbog lose baterije moze doci do restarta telefona?Ako se to ne desava zbog baterije onda je problem do softvera (roma) ili hardvera (telefona).
poslednj windows taj 7.8 radi kao na novim lumia telefonima skroz cool.. as 6x ragama se ne bih drndao ima ja mislim 6.5 klot ... na xda ali ne vidim svrhu
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647697. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.