Sta se moze saznati preko imei broja? Konretno me zanima kako da saznam poreklo telefona?to bi trebalo preko imei-a da se sazna ako se ne varam,ali ako znam imei kako da saznam?
I dok sam prodavao neki mob. stalno su me pitali za imei telefona.
pazi kao tvoj otisak prsta, tako imei kod telefona sluzi za isto (samo sto ti otisak ne mozes da prekucas kao imei) telefon, kada se u njega ubaci kartica vip, mts, telenor to se tamo negde belezi i npr ti ukrades otmes ili nadjes neki telefon i stavis karticu, osteceno lice prijavi sve to, murijasi uzmu i nadju pozvane/primljene pozive od trenutka promene kartice koju si izvadio i bacio a imei broj se vezao za neku karticu koju si ti stavio i zvao si marka i zorana a tebe zvale milica i jelena i murijasi okrenu njih redom i kazu dobar dan ko vas je zvao sa tog i tog broja i oni kazu lepo i onda tebe nazovu i obrate ti se imenom i kazu dodji u stanicuu 29i (pretpostavka da si iz bg) i donesi telefon i tako. ti das izjavu, kazes kupio si od nekog tamo jbg nisi ni ukrao ni nasao da ti ne prikace krivicno delo utaje i tako ima milion varijacija na temu :)
a u slucaju ubistva npr u krusevcu oni rade triangulaciju i vide sve aparate, tj njihove imei brojeve koji su se prijavili na mrezu u tom podrucju i onda sistem eliminacije. Cak sam cuo pricu da su nekom coveku kucali direktno na stan i trazili telefon (cia fora ovo ono lociranje a ustvari je idiot ukrao telefon sinu od nekog inspektora, i ubacio svoju postpaid karticu i nista nasli ga za dan ili dva)
Ne znam uopste zasto lupas glavu sa imei brojem? :) obicno proveravas na *06# ili ispod baterije ili na ajfonu na poledjini aparata. ali mozes sa time samo eto da citas i da se divis skupu od 15ak cifara :)
nisam spavao nocas, lupam laktovima po tastaturi mrzi me da trazim shift :)
a to kad si prodavao, pitali su te za imei da ga uporede sa onim na etiketi pozadi da vide jel prekucavan ili menjana ploca ili bilo koja zx12 kombinacija. covek je kod moskve otisao da se nadje sa prodavcem da kupi s3 samsung, izlazi lik iz novog jaguara ovaj sav srecan uzima tel za 100e manje od cene na oglasima i pljas za 3 dana ga zovu u 29i. dao izjavu aparat mu oduzet i predlozeno mu da ne primenjuje silu u nameri da povrati svoj novac ako pronadje tog ko mu uvalio vruc telefon.
Sve ja odprilike znam da to sve tako moze.. Konkretno me interesuje samo zasto su mi trazili imei dok sam prodavao telefon.. A sad me interesuje samo poreklo telefona preko imei-a da se sazna ako moze..
na https://www.imei.info ukucam od samsung s5 korejanske replike i on mi izbaci da je to samsung s4 i specifikacije koje nisu tacne..
Su tražili da uporede onaj koji piše na nalepnici ispod baterije i onaj koji daje softver telefona kada se ukuca *`06` i eventualno na kutiji ako je ful pakovanje. Ako se ne slažu, onda je nešta muvano softverski (prečuvan IMEI) ili hardverski (menjana ploča telefona) i oni ti ne bi kupili telefon.
Kinezi su u tu kopiju S5 učukali IMEI od originalnog S4. Sajt daje tačne informacije za originalne telefone.
sto je simon okacio vata tamo neku regiju koja nema dodira sa nama (sumnjam da nasi indijanci azuriraju to sve i da mozemo da vidimo)
ali za iphone je mozda korisno, to je vec neka razradjena mafija jbg pa miki kad ti donese neko iphoine 6 za 50 eura ti proveri ovde da li su ga ono odjavili sa mreze (odjavljuju taj imei) poenta je da bi ovde trebalo da mozes da proveris da li je neki odredjeni aparat negde klepljen
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647697. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.