Zanima me sta sve treba da znam da bih mogao da otkljucam zakljucan iPhone posto vidim da se to dosta dobro naplacuje, a nigde po netu ne mogu da nadjem sta mi je potrebno za to. Sve sto sam pregledao pokazuje samo kako mogu da platim preko nekih sajtova da mi se otkljuca telefon ili kako mobilni operateri mogu da ga otkljucaju.
Zato sto jedino tako i moze da se otkljuca. Trajno (SIM free) otkljucavanje iPhona, moze da uradi samo Apple. Operateri su poserednici izmedju Apple i tebe ili tih sajtova kojima se obratis za okljucavanje. Za dzabe nema.
:: Sve sto sam pregledao pokazuje samo kako mogu da platim preko nekih sajtova da mi se otkljuca telefon ili kako mobilni operateri mogu da ga otkljucaju ::
Ala si se ti ovde nalupetao, kao niko. Zašto vi koji koristite iPhone ništa ne znate kao volovi? I još ste ubedjeni da nešto znate?!? Apple muti razum izgleda njegovim korisnicima... Trajno otključavanje SIM FREE može da ti odradi bilo koji operater isto kao što ga je i zaključao - putem unlock kodova i tada je telefon trajno otključan. NEKADA DAVNO su kalkulatori za sve svetske operatere preko IMEI telefona bili dostupni fraj i svako je mogao većinu telefona da otključa kod kuće bez plaćanja, najpopularnije Nokia tada i tako dalje. ________________Danas, takodje postoje IMEI kalkulatori za iPhone, pametni su programeri, došli su do svih algoritama. Kako se preko njih zaključava telefon na mrežu, isto tako se može otključati. Jedina razlika NEKAD-SAD je ta da niko više od hakera ne daje te kalkulatore FREE, već se dosetili i lepo to naplaćuju online. Ti njemu IMEI broj ajfona, mrežu operatera na koju je lokovan, a on tebi unlock kod. Da tuga bude veća, operateri imaju identične kalkulatore, i na isti način otključavaju telefone zauvek, ali daju ti kod kada ti istekne ugovor,m nakon dve godine, a nekada ni tada. __________________ NAUČIO nešto NOVO?!?
Druga stvar je kada se telefon zaključa na neki CLOUD server, to nema veze sa SIM LOCK pojmom. To Apple reguliše, ali i to su pametni hakeri našli u firmveru telefona i lepo otključavali ...
:: Zato sto jedino tako i moze da se otkljuca. Trajno (SIM free) otkljucavanje iPhona, moze da uradi samo Apple. Operateri su poserednici izmedju Apple i tebe ili tih sajtova kojima se obratis za okljucavanje. Za dzabe nema :: :: Dakle, znas sve sta trebas da znas.. :: :: - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - :: AMD Sempron 385 :: MSI AM1 :: 2GB Kingston 1600MH :: 160GB :: LC Power 1340MI 75 :: :: MacBook Pro (Retina, 13-inch, Late 2012 :: :: :: Sve sto sam pregledao pokazuje samo kako mogu da platim preko nekih sajtova da mi se otkljuca telefon ili kako mobilni operateri mogu da ga otkljucaju :: ::
Odgovorio sam ovom dole pa ću i tebi: To je ZATO ŠTO, niko više od hakera koji su provalili algoritme operatera kojim zakljucavaju telefone (i takodje otključavaju), ili došli do algoritama od samih operatera (ispod ruke), NE ŽELI da napiše prost IMEI kalkulator džabe kao nekada, već su takve kalkulatore postavili on-line, u naplaćuju ti kodove. Eto, nekada je bilo moderno deliti džabe, danas se setili da naplate i ne daju džabe. Inače iPhone i Sljamsung i HTC i bilo koji drug tel. su isti q u vezi otključavanja tj. SIM UNLOCK-a. NEMA DŽABE, to je problem! Pozdrav!
:: Zanima me sta sve treba da znam da bih mogao da otkljucam zakljucan iPhone posto vidim da se to dosta dobro naplacuje, a nigde po netu ne mogu da nadjem sta mi je potrebno za to. Sve sto sam pregledao pokazuje samo kako mogu da platim preko nekih sajtova da mi se otkljuca telefon ili kako mobilni operateri mogu da ga otkljucaju ::
Na osnovu svih ovih odgovora vidim da mi je dzaba bilo sta da pokusavam da naucim u vezi toga :D Mislio sam da neki dobar programer moze da napravi neki program ali izgleda da to ide samo preko operatera.
E moj Daume, kolika si ti naivčina. Lično sam prisustvovao otključavanju iPhone 4, 5 iCloud lokovanih modela prostim hakovanjem firmvera preko PC-a. Osmicu su zaključali i ne može se prići istoj putanji jer je promenjena, ali pitanje je vremena kada će se otkriti gde leži ključ. Nema veze to sa Apple serverima, ne budi toliko glup, i baš tolika veverica da veruješ u bajke koje ti pričaju ovi iz Apple ... sve je u telefonu tj. u njegovom eepromu (dodatnom čipu u kome je upisam firmver), ako je firmver telefona otključan, ako telefon nije zaključan na iCoud (a to opet piše u firmveru) onda sve radi i sim status i aktivacija (formalna). Džabe da vam crtam, kada vi verujete da je iPhone uredjaj sa tehnologijama budućnosti. Igraj te igrice bolje, tamo si car, DAUME!!! .)
Uvek je i išlo preko operatera. Oni su dobijali algoritme za zaključavanje firmvera telefona tkz. SIM LOCK. No ti operateri lako tj. neki njihov radnik, promuvaju algoritam na crno tržište i eto IMEI kalkulatora za pola dana.. To se vidiš radi na mnogo sajtova. Za one modele za koje još nije isplivao algoritam na crno tržište, tj. za takodje pojedine operatere koji nisu provaljeni, .. .to se radi ispod ruke preko nekog insajdera i zato toliko koštaju pojedine države tj unlock za njih. To blage veze nema sa Apple kontrolom i njenim serverima i kurcima palcima. Ali kako dokazati deci koja se svadjaju koja grafa je najbolja za igricu?
:: Na osnovu svih ovih odgovora vidim da mi je dzaba bilo sta da pokusavam da naucim u vezi toga : :: Mislio sam da neki dobar programer moze da napravi neki program ali izgleda da to ide samo preko operatera :: :: ::
Ako imate nekog ko moze da skine sa 4S iCloud za neku razumnu cenu (do 50 e bih dao), dajte neki kontakt, br telefona, adresu servisa, moze i na PM?
Imam 2 komada odmah da se urade.
Koliko ja znam, a više od 10 godina sam u GSM poslu, niko ne može da skine icloud sa iphona. Bio je jedno vreme na factoryunlock sajtu servis koji košta 125 e, i to 9 od 10 telefona nisu mogli da urade.
mogu da ga pudre i apple i operateri u paketu sve se otkljuca bez njih, ima po beogradu ljudi brdo koji to rade ali uskoro ce se to trrtirati kao krivicno delo i cene ce da skoce na barem puta 5 nego sto su sad
pa za nokiu i sl3 zastitu upregnu se dva atija i otkljucavaju 5 do 10 komada na dan :)
nemojte se svadjati oko gluposti.
autor teme, besplatno to neces nauciti, ali svakako bi vremenom isplatio ulog :)
Mozda i moze, ali nece ljudi da se zezaju sa nepoznatim likovima i pojedinačnim telefonima. .) Radi se samo `u krugu porodice`. I ne skida se iCloud, već se ZAOBILAZI. Jednostavno po uključenju telefona dobiješ opciju da to zaobidješ i telefon prodje ladno tu barijeru i prepozna sim, pin kod i radi kao i svaki drugi. :: Ako imate nekog ko moze da skine sa 4S iCloud za neku razumnu cenu (do 50 e bih dao), dajte neki kontakt, br telefona, adresu servisa, moze i na PM? :: :: Imam 2 komada odmah da se urade :: :: Koliko ja znam, a više od 10 godina sam u GSM poslu, niko ne može da skine icloud sa iphona. Bio je jedno vreme na factoryunlock sajtu servis koji košta 125 e, i to 9 od 10 telefona nisu mogli da urade :: :: I ovo što kaže Daum je 100 % tačno.
Da, ima ljudi koji plaćaju online servise za otključavanje, o čemu ja i pričam. Ne postoji nikakvo hardversko otključavanje iphone-a jer se telefon aktivira online pobogu...
Ljudi malo usporite...
:: :: :: :: mogu da ga pudre i apple i operateri u paket :: sve se otkljuca bez njih, ima po beogradu ljudi brdo koji to rade ali uskoro ce se to trrtirati kao krivicno delo i cene ce da skoce na barem puta 5 nego sto su sad :: :: pa za nokiu i sl3 zastitu upregnu se dva atija i otkljucavaju 5 do 10 komada na dan : :: :: nemojte se svadjati oko gluposti :: :: autor teme, besplatno to neces nauciti, ali svakako bi vremenom isplatio ulog :)
:: E moj Daume, kolika si ti naivčina. Lično sam prisustvovao otključavanju iPhone 4, 5 iCloud lokovanih modela prostim hakovanjem firmvera preko PC-a. Osmicu su zaključali i ne može se prići istoj putanji jer je promenjena, ali pitanje je vremena kada će se otkriti gde leži ključ :: Nema veze to sa Apple serverima, ne budi toliko glup, i baš tolika veverica da veruješ u bajke koje ti pričaju ovi iz Apple ... sve je u telefonu tj. u njegovom eepromu (dodatnom čipu u kome je upisam firmver), ako je firmver telefona otključan, ako telefon nije zaključan na iCoud (a to opet piše u firmveru) onda sve radi i sim status i aktivacija (formalna). Džabe da vam crtam, kada vi verujete da je iPhone uredjaj sa tehnologijama budućnosti :: Igraj te igrice bolje, tamo si car, DAUME!!! .)
Kakav si ti DEBIL! Ja sam otkljucao vise iPhonova nego sto si ih ti izgleda video a kamoli `licno gledao kako otkljucavaju` iPhone se otkljucava stavljanjem IMEI broja na White listu Apple servera, kada se tu postavi, dobijes mail da apdejtujes telefon preko iTunesa i kada to obavis na kraju dobijes poruku: `Congratulations your iphone has been unlocked`
Sledeci put se informisi, ako vec hoces da se pravis pametan. Nije ti to nokiJa 3310 debilu.
@svi koji misle da moze: Nudim 500€ da se otkljuca iPhone na simfree, bilo kakvom intervencijom, osim zamene maticne ploce, u roku od 10 sati u iskljucivo mom prisustvu. Dakle, bez kontaktiranja Apple ili operatera ni na koji nacin. Ko uspe zadrzava 500€, ko ne uspe daje meni 250€ posle 10h i 1 minut.
U obzir dolaze i ovi space likovi, sto otkljucavaju ove iPhoneove uz pomoc vlaske magje... Svejedno mi je.... Ajmo.
:: :: Trajno otključavanje SIM FREE može da ti odradi bilo koji operater isto kao što ga je i zaključao - putem unlock kodova i tada je telefon trajno otključan.
Ma, bre, budale. Lupetaju oko stvari oko kojih pojma nemaju. U pravu su oni za ostale telefone, gde su zakljucavanja bazirana na kodovima i kod kojih operater zakljucava telefone. Kod Apple tako to ne ide, niti je ikada islo. iPhone se ranije, do verzije iOS 4 mogao otkljucati za sve mreze ali prvim sledecim apdejtom modema (reinstalacijom iOS), telefon ponovo zakljucavao (dakle nije simfree). Od iOS 4 to vise ne moze, niti se iko vise time bavi. Niko u svetu ne moze da ih otkljuca, Geohot i ekipa ne mogu da izbuse bootloader i modem firmwre, ali srbi iz centra i ovi familijarni sa crnom magijom mogu... Ma da...
Sto je najgore, svojim mudrovanjima i ponekom sitnom lazi kojom bi da potkrepe svoje sulude tvrdnje, oni daju coveku potpuno pogresne informacije. Na zalost, zbog takvih likova se ovaj forum i pretvorio u sprdnju, vec duzi niz godina.
Brate, tebe drzim za jednog od normalnijih ljudi sa foruma. Apple nema veze sa ostatkom mobilnih telefona, potpuno je druga prica. Ponavljam, nije to nokiJa niti je isti princip zakljucavanja. Kao sto vam je rekao Daum, telefon se ONLINE aktivira, kontaktom Apple servera. Dok mu Apple ne kaze koju SIM karticu sme da koristi, bez originalne SIM kartice mozes da ga koristis samo kao iPad... Ko mi nadje da moze drugacije, em dobije 5 glava em cu te momke toliko zatrpati poslom, da nece moci da dignu glavu, po punoj ceni, koliko traze, bez popusta... I naravno, da se Operator ne umesa u to, on je ipak svemoguc...
Ni jedna stelth kartica nije simfree resenje XSIM, RSIM, Gevay, TrtMrt
11.12.2014. 19:00
status: user broj poruka: 9437
To je `varanje` telefona da koristi originalnu karticu. Obicno se gubi mogucnost rada kartice, prvom sledecom verzijom iOSa i telefon ostaje zakljucan. SIMFREE=ITUNES- update IOS NA RAZLICTU VERZIJU-RADI SA BILO KOJOM KARTICOM Ostalo je sviranje Q. Dakle, ko mi to zavrsi to, bez kontakta Apple, ima 5 glava od mene + posla koliko oce, po kojoj ceni oce... Eto... - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - AMD Sempron 3850 MSI AM1I 2GB Kingston 1600MHz 160GB LC Power 1340MI 75W
Opusti se, da je covek video jednom kako se otkljucava iphone putem imei unlocka skapirao bi da ti ne dobijas nikakve kodove vec samo povezes telefon na itunes, on kontaktira server i dobijes otkljucan telefon. Znaci ne treba biti narociti genijalac da skapiras da je tvoj imei sleteo na white listu. Sto se tice soft unlocka, to je svoj kraj dozivelo ubrzo nakon gubitka interesovanja geohota i devteama jer jednostavno pronaci novu rupu u baseband firmveru bilo sizifov posao. A opet svaka nova verzija firmvera donosi zakrpe, svaki model je imao svoje verzije baseband firmvera, sto je dodatno otezavalo svu muku.. Nesto sto su oni kopali nedeljama, apple lagano zakrpi soft update-om, sto automatski znaci da svi koji su na soft unlocku gube svaki dalji update, a ako ga prikace na itunes dobiju zakljucan telefon, nekada i trajno.
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647697. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.