1. Da li je neko od korisnika sa foruma koji imaju LG G3 update-ovao sistem na LolliPop i kakvi su utisci?
2. Imam jedno pitanjce vezano za svoj LG G3 32GB koji sam nedavno uzeo.
Vidim da su korisnici u nekim zemljama vec dobili upgrade na Android 5.0 LolliPop. Prilikom provere software-a na svom telefonu naisao sam na informaciju da je u pitanju SEA verzija, na osnovu verzije software-a:
V10k-SEA-XX
Model number je LG-D855. Verzija Android-a je 4.4.2.
Koliko sam video to SEA je skraceno od `South East Asian`, pa me zanima koja je razlika ovog modela u odnosu na evropske modele. Da li postoje neka ogranicenja, neke stvari koje necu biti u prilici da koristim itd. Verujem da ce uskoro stici i za ovaj model upgrade na LolliPop, ali zanima me da li je samo u tome razlika - kada cu primati update-ove u odnosu na EUR verzije.
Inace telefon sam kupio nov kod nas u radnji, sa sve garancijom. Da li je ok sto sam dobio SEA model ili je ipak trebalo da bude EUR verzija?
Hvala!
******************************** iMac 27` (late 2012) 3.2GHz quad-core Intel Core i5 processor 8GB of 1600MHz DDR3 memory NVIDIA GeForce GTX 675MX with 1GB of GDDR5 memory 1TB Fusion Drive Mac OS X Yosemite 10.10.1
Nisam siguran da osim softvera jedan LG ista menja po pitanju hardverske specifikacje, ali to mozes i sam da proveris nekim od programa za detekciju hardvera. Naravno da nije OK sto imas SEA verziju i to samo pokazuje da tvoj telefon nije prosao kroz legalne distributerske kanale LG-a, vec je nabavljen i preprodat pod drugim uslovima i nacinima. To ne znaci da je to problem i da nesto nije OK sa telefonom. Sacekaj update i najpre procitaj po forumima sta i kako se desava. Onda odluci.
Zašto grafitnom olovkom ne mogu ponovo da otključavam množioce procesora ??
Ja sam već nekih mesec dana na Lollipop-u, ali na Nexus 5. Prezadovoljan sam kako radi. Sa KitKetom sam bio oduševljen, a ovo je mnogo bolje od KK. Neki se žale na Memory Leak i Battery Drain, ja sa time nemam problema. Baterija malo bolja nego na KK, izvlačim oko 4h SoT uz Wifi/3g ceo dan.
Vidim najrazlicitije komentare na forumima... Od prezadovoljnih korisnika do potpuno nezadovoljnih... E sada... Kazu da se obavezno uradi Factory Reset nakon update-a. Ko je od njih to uradio, ko nije to vec ne znam. Ovi sto su zadovoljni uvek pisu isti komentar - odmah Factory Reset...
Pozz
******************************** iMac 27` (late 2012) 3.2GHz quad-core Intel Core i5 processor 8GB of 1600MHz DDR3 memory NVIDIA GeForce GTX 675MX with 1GB of GDDR5 memory 1TB Fusion Drive Mac OS X Yosemite 10.10.1
Ja nisam uradio odmah reset dok telefon na usb-u nije zabagovao.Radio je i pre resetovanja da kazem dobro,ali posle je prosto poleteo.Moj savet pod obavezno Factory Reset.
M Power-3770k-Beast 16GB-Hyper X 120GB-7970 BE-Nitro 850W-H 100
:: @2m4Y E svasta... :: :: @Ostal :: :: Vidim najrazlicitije komentare na forumima... Od prezadovoljnih korisnika do potpuno nezadovoljnih... E sada... Kazu da se obavezno uradi Factory Reset nakon update-a. Ko je od njih to uradio, ko nije to vec ne znam. Ovi sto su zadovoljni uvek pisu isti komentar - odmah Factory Reset.. :: :: Poz :: :: ******************************* :: :: iMac 27` (late 2012 :: 3.2GHz quad-core Intel Core i5 processo :: 8GB of 1600MHz DDR3 memor :: NVIDIA GeForce GTX 675MX with 1GB of GDDR5 memor :: 1TB Fusion Driv :: Mac OS X Yosemite 10.10. :: :: ::
Ja nisam uopste uradio factory reset i sve je proslo ok bez problema baterija je malo bolja to sam primetio telefon je brzi i sve mi deluje ok ... Tako da mislim da je ovo ko loto neko prodje bez neko sa problermima,zasto je to tako ne bi znao. :/
:: Vidim najrazlicitije komentare na forumima... Od prezadovoljnih korisnika do potpuno nezadovoljnih... E sada... Kazu da se obavezno uradi Factory Reset nakon update-a. Ko je od njih to uradio, ko nije to vec ne znam. Ovi sto su zadovoljni uvek pisu isti komentar - odmah Factory Reset.. :: :: Poz :: :: ******************************* :: :: iMac 27` (late 2012 :: 3.2GHz quad-core Intel Core i5 processo :: 8GB of 1600MHz DDR3 memor :: NVIDIA GeForce GTX 675MX with 1GB of GDDR5 memor :: 1TB Fusion Driv :: Mac OS X Yosemite 10.10. :: :: ::
@zerocool55 Koliko se secam tvoja jedina zamerka za LG G3 je bila bas ta odzivnost i brzina telefona.
Meni on jako lepo radi na KitKat-u, samo sa povremenim manjim lagom, ali to je zanemarljivo zaista. Koliko vidim i po tebi, a i po komentarima na ostalim forumima, taj problem je resen... Izgleda da je najveca zasluga za to ART runtime kod Lollipop-a vs Dalvik kod KitKat-a.
To zahteva prevacivanje u developer mod. Neke aplikacije zezaju a i nije preporucljivo za modele iz odredjenih regija/zemalja. Da li slucajno taj developer mod moze da utice na garanciju kao rutovanje recimo? Nov sam u Android svetu pa moram da pitam :)
@peki22 Ocigledno ovoj prvoj verziji Lollipop-a treba malo doterivanja jer se mnogi zale na razne probleme... Prema najavama verzija 5.1 bi trebalo da se pojavi u februaru...
Da li slucajno prebacivanje u developer mod na KitKat-u moze da utice na garanciju kao rutovanje recimo?
Razumem ja tebe ,ali sto ga izbacuju kad nije posao doteran do kraja. Pod 2 u principu DA , ali svaki root ima unroot ............Tako da moze da se desi da prodjes na servisu , a moze i ono da naletis na minu.Srbija je ovo sve je moguce.
M Power-3770k-Beast 16GB-Hyper X 120GB-7970 BE-Nitro 850W-H 100
Ne utice na garanciju jer ne menjas nikakve sistemske fajlove. Jedina aplikacija sa kojom nisam mogao da koristim art je flash player. Sa svim ostalima nisam imao nikakvih problema. A sada ce biti jos manke jer ce sve nove aplikacije biti pisane tako da imaju podrsku za art jer je to jedini runtime na LP.
@peki22 Apsolutno se slazem sa tobom, samo je tako u IT svetu... Stalno se stizu neki nenormalni rokovi i onda se izbaci prva verzija samo da radi kako - tako, a onda ce u 355.-oj verziji biti ispravljeno jako mnogo stvari, ali ce se u tome kratko uzivati jer u isto vreme izlazi potpuno novi bagoviti naslednik koga svi jedva cekaju da koriste i tako u krug... :)
Ja takodje imam ovu verziju v10k-sea-xx, i nema jos apdejta :-(. Bio sam flesovao Lollipop verzija v20D, ali sam dobio lom nekih aplikacija koje nije moguce deinstalirati, a i bateriju je brze praznio. Pa sam se vrati na staru verziju i cekam, nadam se da ce brzo stici Lollipop za Singapur(shvatio sam da je sea za njih). Ima li neko informaciju da li ce uskoro doci Lollipop za ovu verziju sea?
@dzeki Koliko vidim na netu za SEA modele update bi trebalo da stigne poslednje nedelje decembra. Taj problem brzeg trosenja baterije na Lollipop-u kazu da ima dosta veze sa LG Health aplikacijom. Neki bug je u pitanju, a trenutno se resava tako sto iskljucis ovu aplikaciju :). Kazu da se to jasno vidi i na statistici potrosnje baterije.
P.S. Da li neko od korisnika Lollipop-a ima jos neke utiske da podeli sa nama? :)
Ja sam flesovao v20a-eur verziju, koristim je par dana. Ovo su neki problemi koje sam uocio: Bateriju trose wifi i Phone idle mnogo vise od displeja, Tastatura prilikom kucanja kasni(tj ona ne kasni vec selekcija selektovane tipke) Prilikom otkljucavanja i zakljucavanja kasni bar 2sekunde. Naglo zagrevanje i pad baterije kada koristim internet.
Javite kada dodje lolipop na v10k-sea, mozda ove verzije nisu odgovarajuce za ovaj tel, jer kada ukucam moj IME na lg on mi da v10k-sea da je najnovija dostupna za moj tel.
Upravo je stigao zvanicni OTA na moj telefon! U pitanju je KitKat V10k-SEA-XX, a update na V20b-DEC-22-2014 (533.65MB). Idem da odradim update, odmah factory reset, pa da vidimo kako ce da radi...
Pozz
Evo da se javim sa utiscima nakon prvog dana koriscenja Lollipop-a na LG G3 32GB.
Redosled je bio onakav kakav predlazu ljudi koji su zadovoljni funkcionisanjem Lollipop-a, a to je:
1. Back up podataka 2. OTA update 3. Factory Reset 4. Restore podataka, update sistemskih aplikacija, sredjivanje podesavanja u settings-ima, instalacija drugih aplikacija koje koristite.
Zadovoljan sam kako telefon radi. Dosta je odzivniji, sve je nekako fluidnije, brze se otvaraju aplikacije. Za sada nisam naisao ni na kakve bagove. Sve radi isto ili bolje nego na KitKat-u. Baterija mozda i nesto duze drzi.
Jedino sto sam primetio prilikom kratkog testiranja (od nabrojanih bagova na raznim forumima) je da se alarm u `Do not disturb` rezimu aktivira, ali se zvono ne cuje. Kako je radilo na KitKat-u ne znam, ne koristim taj mod. Ili je zvuk ukljucen ili je na `silent`, tako da me ovaj bug i ne zanima mnogo.
Vrlo je bitno da se postuje navedeni redosled i mislim da bi to trebalo i zvanicno da se saopsti. Mnoge ljude mrzi da odrade taj Factory Reset i da se zezaju posle podesavanjem telefona, ali kako su danas podaci uglavnom po serverima (i naj taj nacin vec back up-ovani) ne vidim neki veliki problem i potrebno vreme da se to odradi.
Cak je i na Apple iOS-u koji sam koristio godinama, a koji je daleko ispeglaniji, stabilniji i pouzdaniji sistem, preporucivano da se odradi back up u iTunes-u, pa Restore telefona i nakon manjih update-ova, a narocito nakon izlazaka novih operativnih sistema (iako update dolazi i kao klasican OTA update).
Pozdrav!
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647697. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.