Potreban savjet u vezi sa kupovinom mobilnog telefona
STRANA 1 OD 1
Njubster
Potreban savjet u vezi sa kupovinom mobilnog telefona
25.12.2014. 19:30
T59966
status: user broj poruka: 3
Pozdrav,
planiram da kupim telefon, i nemam pojma koji da uzmem, pa mi je potreban savjet nekog ko se razumije. Ne bih išao previše visoko sa cijenom, dobar telefon do ~250€ bi bio optimalan. Naravno, android. Ne razumijem se u androide uopšte, korisnik sam simbiana zadnjih 10ak godina, ali vrijeme je da dignem ruke od njega, jer su jbg malo propali. Od telefona očekujem samo prijatan interfejs, lagano browsanje internetom bez lagova i zabadanja, i da može da izdrži par aplikacija poput vibera, whatsappa, osciloskopa itd. Evo nekih koji su mi zapali za oko:
Ja bih ti predlozio Nexus 5 (samo pogledaj cenu novog)... Koristim nexus 4 vec godinu dana , i prezadovoljan sam. Imao sam prilike da probao i S3,S4 i mogu ti reci da je dosta bolji od njih (ovi ti kazem cisto da vidis u kom je rangu).
Pogledaj na KP su novi dosta jeftiniji nego po prodavnicama.
Drug je uzeo S3-Neo pre par nedelja. Na prvi pogled je ok telefon, dobar ekran, i fino radi.
LG L Bello (oko 160e nov), solidan telefon, jedino ekran mu ima slabiju razoluciju, ali pogledaj ga pa sam vidi.
Za taj novac mozes da vidis i Xperia Z, dosta se dobro pokazao, mada je stariji model, ali je i dalje aktuelan.
1. Zato sto je podmladjeni krsh S3 sa 1.5 GB rama (S3 ima 1GB) 2. Zato sto su svi Samsunzi a narocito S3 inventivnog i zanimljivog dizajna 3. Zato sto nijednom telefonu ne cuci bela boja kao Samsungu (odlican je za odmor na planini i skijanje)
Generalno se svi dosta greju kada se opterete zahtevnim aplikacijama (uglavnom igricama), mada to ne smeta toliko.
Iskreno ja ne volim toliko samsung zato sto im je plastika nekako nezna, i nemaju tu cvrstinu. Taj S3 Neo ima oble ivice, jos beli je nekako zenski telefon.
Ja bih ti preporucio nexus 4/5 ako mozes da nadjes. Sigurno neces pogresiti.
:: Glavne zamerke S3 Neo modela su sto se dosta zagreva i sto nema Gorilla glass. :: :: ::
Taj samsung po meni ima najodvratniji diznaj od svih telefona. Moj glas ide za Nexus 5 polovan mozes da nadjes za 250eur, a takodje mozes da pogledas i neki Windows Phone, kao i iPhone 5.
Prvo predlog. Uzmi telefon na kupujem prodajem ili na tako nekom slicnom sajtu (Naravno obavezno da se nadjes licno sa prodavcem ni slucajno da ti salje ) Ustedeces prilicno. Zaista mozes da nadjes odlican telefon koji je koriscen i u MINT stanju. Ja bih licno isao ili na Nexus 5 ili na LG G2. Prednosti Nexusa : Cist android bez bloatwera,uvek prvi dobija update,meni licno lepsi Prednosti G2: Veci ekran,bolja kamera i bolja baterija Za koji god da se odlucis neces se pokajati. Oba telefona su odlicna. Pozdrav
Ispadne metalni telefon - ulubi se i izgrebe se, ispadne telefon od meke plastike - polomi se i izgrebe se, znači bez obzira od čega je maska svejedno se kupuje zaštitna futrola, tako da ne znam koliko je bitno to od čega je telefon. Neka me neko ispravi ako nisam u pravu :) Staklo je sa druge strane otvoreno, pa za njega je bitno da bude jače valjda.
Windows phone su sigurno dobri, Iphone sigurno ima najkvalitetnije odrađene komponente, ali nešto ne vjerujem da za njih ima obilje aplikacija kao za Android. Nisam puno radio sa Androidom, ali koliko sam vidio po tech forumima i blogovima, on je najzastupljeniji kod ljudi koji vole da se igraju sa telefonima i znaju da iskoriste čari piraterije :)
A to za bloatware, koliko sam shvatio, može da se uradi i sa S trojkom nakon što se rutuje? Plus, ako Nexus prvi dobija novi sistem, ne čini li ga to na neki način laboratorijskim zamorčetom? :D Ako nešto ne valja, on će prvi to znati? :D
Iščitao sam sve i pogledao sve te telefone, ali i dalje mi najobičnij S3 izgleda kao najbolji izbor. Zanima me, ima li ko da kaže šta protiv njega, a da se ne radi o dizajnu ili bloatware-u? Cimer mi je juče pokazao njegov, kaže da mu je zabo svega par puta otkako ga je kupio prije par godina. To me zanima, da li je prijatan za korišćenje, da li ima značajajnijih lagova prilikom pokretanja aplikacija, da li ima laga uopšte itd. Recimo, Nokia E6 koju imam zadnjih par godina super izgleda na GSMAreni kad se gledaju specifikacije, kad je pogledam kako izgleda i dalje izgleda badass kao prvog dana. Međutim, kad se koristi sasvim druga priča, tastatura otkazuje bez razloga, ponekad hoće da kuca, ponekad neće, ponekad hoće da kuca samo brojeve, treba mu 5 minuta da se upali, audio jack crko poslije par dana, o whatsappu ili viberu mogu da sanjam, uglavnom pakao. Eto ako ko ima nešto takvo da prijavi, to bi bilo fino :) Znači koliko se lako rukuje njime, i koliko kvalitetno su odrađeni usb port i audio jack :)
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647697. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.