Treba da dobijem na poklon iphone 4s kupljen u Svajcarskoj. Covek je uzeo iphone 6 i ovaj stari ce da mi pokloni. Da li ce njegovom nalogu nesto da promeni ako se ja izlogujem sa ovog 4s sto stize, i kako to sve uopste funkcionise? Nemam pojma o tome posto koristim android a ovo nisam nikad...havala na pomoci
Ovako Ako je azuriran telefon up to date znaci da je zasticen korisnickim nalogom. Dakle pre nego sto ti posalje telefon nek se izloguje sa svog naloga i nek ga posalje. Dakle ponavljam setting/icloud/find my iphone staviti na OFF samim tim telefon nece biti locked na njegov acc i samim tim bi trebalo da nestane sa liste njegovih uredjaja, na dnu ima Sign out to moze da potvrdi sa tim i to bi bilo to. Nakon toga, kada dobijes uradi kompletan restore telefona (shift restore) i pocni sa koriscenjem svog ljubimca od pocetka , kao da je nov :-)
Ako ti da tacan passwd ja sam ti upravo nacrtao , samo mu ti isto kazes i cao... iCloud locked telefon mozes u djubre da bacis iliti u delove. Sto se tice mreze, hm trebalo bi da je simfree ako je istekao ugovor, mada zavisi od mreze dal zele da ga otkljucaju ili ne te SWISS mreze su zeznute po tom pitanju i u glavnom da bi ga otkljucao kosta preko 70 evra (toliko je drug platio za ip4 sa swiss mreze).
Nema na cemu :-) bitno je samo da ti imas otkljucan tel pa makar ga kao ipod koristio :-D Nije los taj A5 CPU :-D jeste da ga A7 objasnio sa pobojsanjem performansi ali i dalje kotrlja A5 :-D Intel i5 3570k Intel DZ77BH-55K 16GB Hyperx @1600 120GB SSD
Miki, iPhone se ne otkljucava preko kodova. Nece mu se ni automacki otkljucati. Morace da podnese zahtev Swiss telecomu i u roku od 3-5 radnih dana, dobice mail da azurira software preko itunesa na aktuelnu poslednju verziju i od tog trenutka ce mu telefon biti simfree. Znaci `daljinski` jedino i moze.
Upravo zbog `pametnjakovica` koji seju pamet neproverenim informacijama ili po svom licnom nahodjenju, ovaj forum se i pretvorio u sprdnju i svi ozbiljni clanovi su se odavno povukli. I ako se pojave sa nekim pravim savetom, vrlo brzo se taj post (savet) utopi u moru onih neproverenih. Evo, ne kazem da sam ja prepametan i preiskusan, ali ako ti nesto znaci, otkljucao sam dosta iPhoneova, znam dosta o njima, imam ih i pratim od 2007 godine i ja ti kazem: 1.Ako je simfree, samo ga raskaci sa icloud naloga i potom uradi firmware upgrade na iOs 8.1.2 i bice ti u fabrickom stanju 2. Ako je zakljucan, taj tvoj prijatelj neka poslalje zahtev preko Swisscom sajta za otkljcavanje usled isteka ugovora, posto bude uneo sve podatke (broj ugovora i ostalo) u roku od 3-5 radnih dana (obicno bude 3) dobice mail da mu je iPhone otkljucan i da mora da uradi firmware upgrade. 3. Ako je otkljucavanje tvom prijatelju cimanje, za 4s sa Swisscoma ti otkljucavanje kosta oko 40€.
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647697. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.