Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Tehnika
Telefoni: mobilni, fiksni, ...
Samsung P970 Optimus Black - problem
STRANA 1 OD 1
coda032 Samsung P970 Optimus Black - problem 17.05.2015. 01:11 T61287

status: user
broj poruka: 15

Imam dva problema sa ovim telefonom i pojma nemam sta da radim,i znacila bi mi necija bilo kakva pomoc.
Naime,prvi problem je `mali` i u pitanju je power dugme,radi samo povremeno,tj nekad radi pa posle 2 minuta nece,i mora da se pritisne malo jace pozadi kod kamere da bi proradilo.
Medjutim,posle toga se pojavio veliki problem,odumiranje tac skrina,iz cista mira. Prvo sam mislio da je tac potpuno crkao,medjutim skontao sam da i to proradi kad se stisne isto malo jace u predelu na slici ispod:

http://pokit.org/get/img/834e3b4a352499ad7bd3cc1e3d772a1d.jpg

U servisu sam isto pricao ali lik kaze da mora da se menja i tac i power dugme,ali mislim da je on samo cuo deo u kome sam ja rekao da to trenutno nije ispravno,i mislim da uopste nije problem u tome vec da negde gubi kontakt,odnosno da negde ne pravi dovoljan pritisak na nesto. Ako neko drugi ima bilo kakvu ideju sta da radim ili sta je u pitanju,bio bih jako zahvalan.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Sub-Z Power dugme verovatno mora da se menja 17.05.2015. 01:39 #594253

broj poruka: 1621
Iz ličnog iskustva sa S3 posle 2.5 godine korišćenja...
Za drugi problem ne bih znao, ali ovako laički mi se čini da je kontakt u pitanju-ako si vičan i u mogućnosti otvori tel pa pogledaj, a na netu imaš kako se otvara i gde je konektor touch-a
https://goo.gl/ixtJJp
P.S. pretpostavljam da misliš na LG P970
GA-790XTA-UD4, Phenom II 955BE, 12Gb DDR3, MSI 7950 TFIII, WD Black 1Tb, Audigy ES, TT ToughPower 675W, CM Gladiator 600, Dell S2340L...
Fiat iustitia, et pereat mundus

coda032 gm 17.05.2015. 02:06 #594254

Ne bih ga sam otvarao niti dirao nesto da ne bi napravio vece sranje,pre bi dao nekom serviseru,ali problem je u tome sto zivim u gradu gde postoji jedan krsteni serviser,medjutim taj serviser bi da menja sve iako ja mislim da i power dugme i tac rade,samo da gube kontakt ili da nemaju dovoljan pritisak.
Na kraju krajeva,power dugme kosta oko 500-600din kako on rece i to nije problem,ali tac je dosta skuplji,oko 25-30 evra,a sumnjam da bi resio problem samo zamenom tog taca jer on uopste nije crkao.
gilopile ... 17.05.2015. 07:06 #594255

broj poruka: 9459
Power dugme moras da zamenis, jer su oksidirali kontakti unutra ( zbog napona koji prolazi kroz njega ) i samo je pitanje kada ce prestati da radi i onda ces sve jace da stiskas i sjebaces ga, tj. odvalices ga sa stampe zajedno sa vodovima i onda treba da se mosti, a to ti je dodatni trosak.

Sto se touch-a tice, moguce je da treba samo konektor ocistiti i ponovo gurnuti na main board, a isto tako je moguce da je izgubio kontakt gde ulazi u staklo i zamena komplet touch-a je onda neminovna.

- Majstore, da li će ići ili neće ići?
- Hm, mislim da će biti čupavo.

duqp ... 17.05.2015. 08:37 #594258

broj poruka: 3466

Touch je 14e u nabavci. Ako budes planirao sam da ugradjujes, javi se, poslacu ti pa se igraj.

codeus ... 17.05.2015. 10:23 #594260

broj poruka: 4054

i mene je opasno hebalo power dugme na optimusu pa sam ga napunio isoprpilom i pritiskao 50x brzo .. od tad radi OK nikakav problem

coda032 .. 19.05.2015. 00:55 #594391

Hvala drugari,znaci mi puno ova pomoc i sad barem znam sta otprilike moram da uradim,power dugme da menjam,a touch screen da probam da ocistim konektore,a ako ne bude uspeha,onda da menjam komplet. Video sam na stranom forumu,ne znam dal bese xdadevelopers ili tako nesto,da je neko imao isti ovaj problem sa ovim telefonom i da mu je resenje npr za touch screen isto bilo pritiskanje negde kod LG logoa.

duqp,ako ne bude sljakalo ovo sa ciscenjem konektora,onda cu ti se javiti oko prvog u mesecu za touch,nista do plate nemam :)))
100tinalog Re: Samsung P970 Optimus Black - problem 19.05.2015. 01:23 #594395

broj poruka: 1219
Samsung sa lg logom :P
http://postimg.org/image/6rdw91iaf/full/

::
:: Imam dva problema sa ovim telefonom i pojma nemam sta da radim,i znacila bi mi necija bilo kakva pomoc
:: Naime,prvi problem je `mali` i u pitanju je power dugme,radi samo povremeno,tj nekad radi pa posle 2 minuta nece,i mora da se pritisne malo jace pozadi kod kamere da bi proradilo
:: Medjutim,posle toga se pojavio veliki problem,odumiranje tac skrina,iz cista mira. Prvo sam mislio da je tac potpuno crkao,medjutim skontao sam da i to proradi kad se stisne isto malo jace u predelu na slici ispod
:: http://pokit.org/get/img/834e3b4a352499ad7bd3cc1e3d772a1d.jp
:: U servisu sam isto pricao ali lik kaze da mora da se menja i tac i power dugme,ali mislim da je on samo cuo deo u kome sam ja rekao da to trenutno nije ispravno,i mislim da uopste nije problem u tome vec da negde gubi kontakt,odnosno da negde ne pravi dovoljan pritisak na nesto. Ako neko drugi ima bilo kakvu ideju sta da radim ili sta je u pitanju,bio bih jako zahvalan.
coda032 greska 21.05.2015. 02:08 #594548

Znaci ne verujem,ja sam tek sad izvalio ime teme i da sam se zajebo. U pitanju je LG P970 :D
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647697.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs