Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Tehnika
Telefoni: mobilni, fiksni, ...
bekap na telefonima. pitanje?
STRANA 1 OD 1
nbkom bekap na telefonima. pitanje? 29.08.2015. 10:43 T61973

status: user
broj poruka: 354

Interesuje me generalno bekap imenika,i sadrzaja telefona kod sva tri sistema a posebno kod wp.Da li telefon automatski salje sav korisnicki sadrzaj telefona-pre svega imenik,poruke,kalendar ,slike i ostalo u oblak i da je to po defaultu tako podeseno i da ne postoji mogucnost lokalnog bekapa na racunaru.Da li telefon mesa sve kontakte medju sobom,tako da svi koji su u imeniku znaju sadrzaj imenika ostalih iz tog imenika.Interesuje me da li os daju korisniku neki izbor u vezi toga.Kakva su vasa iskustva po tom pitanju.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Srdjanc ... 29.08.2015. 11:19 #601810

broj poruka: 3106

Pa iskustvo mi je da ne znam o kojem telefonu tj OS govoris, a ni koja si mu podesavanja dodelio.
Vodos WP i Android 29.08.2015. 12:37 #601816

broj poruka: 864
...oni imenik `pakuju` na Miscrosoft ili Google nalog.
Tako da nemas neko lokalno mesto u winxp, win7 ili win10 gde mozes da snimis ili bekapujes imenik. Sve ti se nalazi u okviru email naloga.
E sto se poruka tice, tu za windows phone imas opcije da pravis bekap na samom telefonu, to jest6 da poruke ostanu u oblaku, a da ih nakon bekapa citas lokalno na telefonu kad ti zatrebaju. Tu funkciju moras da aktiviras.
Ako ti sve ovo ne igra, onda koristi neku od specijalizovanih aplikacija za imenik i sms, imas ih mnogo na Store-ovima.

Zašto grafitnom olovkom ne mogu ponovo da otključavam množioce procesora ??

:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
nbkom .... 29.08.2015. 15:55 #601829

Interesuije me,konkretno recimo za wp,da li imenik automatski salje u oblak ili te pita,sta oces odnosno nista ne dira dokle ti ne pozelis to.Znaci recimo necu da smestam imenik u oblaku,i nikom nista ili hocu da ga sinhronizujem sa nekim programom na lokalnom racunaru,to te pitam.Neko rece na nekom forumu cim otvoris nalog i izadjes na mrezu on odmah tvoj imenik bekapuje u oblaku ili na nalogu gde je otvoren, i da ne moze drugacije.Valjda se smatra da oblaku pristupas i sa drugim uredjajima,sto je mozda prakticno,ali recimo ima li izbora-hocu oblak-ok,necu oblak-ok...Hvala.

duqp Hteo ili ne hteo 29.08.2015. 16:11 #601832

broj poruka: 3466

Oblak ili gromove wp ce da sacuva kontakte a tebi ako se to ne svidja nemoj da ides na deo people kada se ulogujes na svoj nalog

A oba sam posta procitao i ne razumem o cemu se na kraju radi
MaliAbner Re: .... 29.08.2015. 20:40 #601845

broj poruka: 7779
Sustina svih je nalozima...
Android sve kontakte ukucavas u nalog i koji god telefon da kupis kad se ulogujes sa tim nalogom svi kontakti se ucitaju u telefon...
Ista stvar je i sa WP...
Prebacivanje sa telefona na telefon moze i preko BT i preko falova koje eksportujes...

Citat:
`Молимо паметне да престану са попуштањем, ситуација је постала неподношљива!`

:: Interesuije me,konkretno recimo za wp,da li imenik automatski salje u oblak ili te pita,sta oces odnosno nista ne dira dokle ti ne pozelis to.Znaci recimo necu da smestam imenik u oblaku,i nikom nista ili hocu da ga sinhronizujem sa nekim programom na lokalnom racunaru,to te pitam.Neko rece na nekom forumu cim otvoris nalog i izadjes na mrezu on odmah tvoj imenik bekapuje u oblaku ili na nalogu gde je otvoren, i da ne moze drugacije.Valjda se smatra da oblaku pristupas i sa drugim uredjajima,sto je mozda prakticno,ali recimo ima li izbora-hocu oblak-ok,necu oblak-ok...Hvala
::
nbkom .... 29.08.2015. 21:21 #601847

Znaci,hteo ne hteo sve ide na mrezu-nalog.Hvala na odgovorima.

Gare87 na Androidu 30.08.2015. 04:50 #601853

broj poruka: 4725
ima u telefonu opcija da se napravi backup svega i svacega, kontakti, svi korisnicki fajlovi, sacuvani passwords za WI FI aplikacija podesavanja, i isti taj fajl za backup mozes RUCNO da iskopiras na PC, jer ja sam testirao njihov Google backup sa naloga i nije uspesno bas sve vratio, ovako kad iskopiram rucno sve na PC i plus sam dodam neke fajlove koji mi trebaju posla mi je 100x lakse da to vratim na telefon kad zatreba nego da se jebavam sa Googlovim yes-no pitanjima da li ovo da li ono, i plus mogu to sto sam backapovao na racunaru da sherujem na oblak ili na neki share sajt zapakovano u rar fajl ili ne...meni tako sigurnije i bolje

AMD Phenom II 960T 3.5Ghz
MSI 870S-C45
Patriot 2GB DDR3 1600MHz
Kingston 4GB DDR3 1600Mhz
WD10EARS 1TB
WD1003FZEX 1TB
Sapphire 7870 Ghz Edition 2GB GDDR5
OCZ MXS-PRO 600W
Windows 8.1 RTM 9600 64-bit

MaliAbner Re: .... 30.08.2015. 09:31 #601858

broj poruka: 7779
Ne mora obavezno tako...

Do sad sam imao HTC uredjaje i za njih imas HTC Sync koji sve zivo cuva na racunar tako da nista ne mora da ide na nalog...

Verujem da svaka firma ima neki svoj program za pravljenje rezervnih kopija zeljenih podataka (muzika, kontakti, etc...) na racunar jedino sto nisam siguran da ti programi rade sa tudjim HW...

PS Vita ima slicnu foru da pravi rezervnu kopiju svega sa sistema na racunar...

Pre mesec dana sam presao na WP i jos uvek se navikavam na njega, sama platforma je pomalo stura po pitanju opcija (kojih je bilo u izobilju na androidu) poput apple kod koga sve mora da ide preko iTunes (fajlovi poput muzike, filmova, knjigA, pdf-a)...
Elem kontakte sam bez ikakvih problema prebacio sa HTC na Lumiu preko BT a kasnije videh da moze i prostim ucitavanjem rezervne kopije kontakata prethodno nacinjene na HTC... SMS ne moze direktno (koliko videh kolega se oznojio pokusavajuci da izvede isto pri prelasku sa Motorola na Sony telefon, pri cemu su oba na android OS-u) ili moze uz adekvatnu gimnastiku na oba telefona, video, slike, muzika bez problema samo kopiranje i lepljenje... cak sta vise cini mi se da moze i prosto prebacivanje mikro SD karte iz uredjaja u uredjaj...

Citat:
`Молимо паметне да престану са попуштањем, ситуација је постала неподношљива!`

:: Znaci,hteo ne hteo sve ide na mrezu-nalog.Hvala na odgovorima
obradmi U eri brzog net-a za bekap cloud svakako 30.08.2015. 09:58 #601860

broj poruka: 7732

google drive ili slicno.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647697.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs