Imam huge problem. Uređaj je Lumia 920, simfree na 8.1 update OS-u. Do jutros je radila normalno i onda je odjednom prestalo da reaguje power (lock dugme) kao i dugme za kameru. Uradio sam reset iz settingsa (baterija je bila na 70% i telefon je bio priključen na punjač prilikom reseta). Prošao je deo sa zupčanicima do kraja i nakon toga se telefon ugasio i od tada ne reaguje. Nijedna kombinacija dugmića ne radi (soft reset, volume down + power, volume +- i power, cak ni kombinacija svih zajedno, sa dugmetom za kameru). Punjac se ne greje kad prikljucim telefon, ne reaguje ni PC kad ga povezem originalnim kablom (imam instalirane drajvere). Dakle telefon uopšte ne reaguje ni na jednu komandu. Ukoliko je neko imao slicnih iskustava neka podeli moguće rešenje, verujem da mu 99% ne gine servis tj. da ne može da se popravi u kučnoj varijanti (nažalost). Hvala unapred.
`` Ko na brdo, ak` i malo stoji vise vidi no onaj pod brdom. Ja povise nesto od vas vidim, to je sreca dala al` nesreca``
Preko onog Lumia Software Recovery programa su uspeli da srede dosta lumia, pod uslovom da je kvar softverske prirode. Nemam već neko vreme lumiu pa ne znam tacno korake ali poseti Benchmark forum, tamo su se raspisali o tome.
Ako ti je riknulo dugme za paljenje, verovatno se u nekom trenutku reseta ugasio i sada ceka da ga upalis... A to ne mozes, jer dugme za paljenje ne radi...
@acayo Probao sam sa tim, ali jednostavno da bi krenuo proces PC treba da prepozna telefon. @VMARC to mi je jasno, medjutim me cudi zbog cega ne zeli da se pokrene kada ubodem punjac... Da li je i tu nesto otkazalo? Da zivim u normalnom gradu nosio bih ga u servis, ali gde u Vranju naci servisera a da nije klasicna ``srbenda``...
`` Ko na brdo, ak` i malo stoji vise vidi no onaj pod brdom. Ja povise nesto od vas vidim, to je sreca dala al` nesreca``
Rešio sam problem, vrlo čudno... Jednostavno, sinoć sam bio digao ruke od svega i jutros kažem sebi ajd još jedared da probam da ga bocnem na punjač možda se probudi i - Probudi se, podigne sistem, prođe kroz setup. Vrlo čudna situacija, koja otvara nova pitanja ali se tema može zatvoriti jer je problem manje-više rešen sam od sebe. Hvala svima.
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647697. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.