Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Tehnika
Telefoni: mobilni, fiksni, ...
Dilema oko punjaca za mob
STRANA 1 OD 1
perrakojot Dilema oko punjaca za mob 26.09.2015. 17:47 T62128

status: user
broj poruka: 1029

klinac ima samsung Galaxy S3 Neo,star je 4 meseca,u rinuo mu je originalni punjac,5volti-1amper... Ja imam neki kupovni noname (nije original Samsungov punjac) od 5v 750 miliampera,on puni taj s3 naizgled sasvim normalno,ali,da li sa takvim punjacem postoji rizik od crkavanja fona ili baterije,posto je punjac ipak oko 25% slabiji od originalnog???
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Rynskelath Ne postoji 26.09.2015. 18:34 #603682

broj poruka: 484
Samo ce sporije puniti bateriju.
U principu sto slabiji punjac, to je manji stres za bateriju, ali i punjenje duze traje.

ne znam da li si primetio da na kompu, tvoj usb puni sporije nego na punjacu, to je zato sto on na izlazu daje 5v 500mA, tako da nemas frke :)

Cpu: Intel Q6600 @2.4Ghz @1066Mhz
CpuCooler: Cooler Master GeminII
MB: AsRock G41M-VS3
Ram: 6Gb Kingston DDR3 @1333
GPU: Msi HD 6850 OC 1gb/ddr5
Case: Chieftec
Mis: Genius Gila
Tastatura: Logitech K350
ViewSonic 24` 1920x1080

perrakojot Re: Ne postoji 26.09.2015. 19:43 #603685

da,na kompu sporije puni ,ali sam zato cuo od skoro svakog ko je punio preko kompa da mu je baterija riknula u prvih godinu dana,a nekad i manje,zato me ovo sa slabijim punjacem malo zabrinjava..... :)

:: Samo ce sporije puniti bateriju
:: U principu sto slabiji punjac, to je manji stres za bateriju, ali i punjenje duze traje
::
:: ne znam da li si primetio da na kompu, tvoj usb puni sporije nego na punjacu, to je zato sto on na izlazu daje 5v 500mA, tako da nemas frke :
:: Cpu: Intel Q6600 @2.4Ghz @1066Mh
:: CpuCooler: Cooler Master GeminI
:: MB: AsRock G41M-VS
:: Ram: 6Gb Kingston DDR3 @133
:: GPU: Msi HD 6850 OC 1gb/ddr
:: Case: Chiefte
:: Mis: Genius Gil
:: Tastatura: Logitech K35
:: ViewSonic 24` 1920x108
Rynskelath Re: Re: Ne postoji 26.09.2015. 20:46 #603687

broj poruka: 484
Pazi, ja imam Samsung s2 koji je sada kod caleta, ne znam koliko puta je punjen na kompu a koliko na punjacu, ali veruj mi, veoma mnogo puta, ponekad cak i po dva puta dnevno...

Imam dve baterije za njega, jednu originalnu, drugu neku kinesku kopiju od 800-1000 dinara (kupljena 6 meseci nakon telefona)
Obe baterije rade jos uvek savrseno...

Da ne pricam o tome da sam svaki put kad sam se vratio sa posla i seo za komp, mob prikljucio direktno na usb, da mi dopuni bateriju... I eto, original baterija traje vec 3 godine i par meseci
a druga baterija traje 2 godine i 6-8 meseci :)

Cpu: Intel Q6600 @2.4Ghz @1066Mhz
CpuCooler: Cooler Master GeminII
MB: AsRock G41M-VS3
Ram: 6Gb Kingston DDR3 @1333
GPU: Msi HD 6850 OC 1gb/ddr5
Case: Chieftec
Mis: Genius Gila
Tastatura: Logitech K350
ViewSonic 24` 1920x1080

:: da,na kompu sporije puni ,ali sam zato cuo od skoro svakog ko je punio preko kompa da mu je baterija riknula u prvih godinu dana,a nekad i manje,zato me ovo sa slabijim punjacem malo zabrinjava..... :
:: :: Samo ce sporije puniti bateriju
:: :: U principu sto slabiji punjac, to je manji stres za bateriju, ali i punjenje duze traje
:: ::
:: :: ne znam da li si primetio da na kompu, tvoj usb puni sporije nego na punjacu, to je zato sto on na izlazu daje 5v 500mA, tako da nemas frke :
:: :: Cpu: Intel Q6600 @2.4Ghz @1066Mh
:: :: CpuCooler: Cooler Master GeminI
:: :: MB: AsRock G41M-VS
:: :: Ram: 6Gb Kingston DDR3 @133
:: :: GPU: Msi HD 6850 OC 1gb/ddr
:: :: Case: Chiefte
:: :: Mis: Genius Gil
:: :: Tastatura: Logitech K35
:: :: ViewSonic 24` 1920x108
perrakojot ok 26.09.2015. 21:38 #603696

verujem da je tako bilo u tvom slucaju,moze biti i da su ti naponi na kompu veoma stabilni,da imas kvalitetne komponente,ovo sto sam ja cuo da su ljudima riknjavale baterije su bili obicni kompovi,kinezi sa krsh napajanjima i najjeftinijim plocama,pa verovatno stvarno ima razlike u naponima i sl....inace,kako da premerim i cime da li punjac radi dobro i daje deklarisanu struju? Naravno klasican punjac sa mikro usb-om???

acayo re 26.09.2015. 21:44 #603698

broj poruka: 851
Ja sam Lumiu 525 punio godinu dana samo preko kompa jer nisam imao punjac za EU standard. Apsolutno joj ništa nije falilo.
A inače može se reći da imam krš komp. :)

xenox Alcatel Idol Mini 26.09.2015. 22:50 #603701

broj poruka: 1408
Nije video svoj punjac. Non stop na kompu. I tako jos malo pa 2 godine.

Tablet vec nisam punio na PC-u posto je ipak 2A, a nemam zelju da punim citavu vecnost.

Gigabyte Z77M-D3H, i5 3570k
3x8GB ddr3 1333, SanDisk SSD 64GB, Win XP
Frontier DIVA

spasic87 re:Alcatel Idol Mini 27.09.2015. 00:04 #603705

broj poruka: 393

Moj takodje

Pisko Punjenje 27.09.2015. 09:07 #603716

broj poruka: 6670

... ideja i tvrdnja o nestabilnim naponima na USB portovima a da PC pri tome i dalje radi, blesave su, takođe i o crkavanju baterija zbog bilo čega sa samog PC-a. Baterija može da strada od previše struje ili napona, a toga nema na USB portu, ali može biti na raznim divljim punjačima, ali, najčešće stradaju ba punjači jer su nedovoljni za to što pune. Manje struje, duže punjenje koje jeste bolje za bateriju ali također je i potencijalno opasno zbog prepunjavanja - kada će uređaj da prepozna da je baterija puna je različito od toga da li je baš puna ili nije ili se u stvari prepunjava i tako uništava. Tu je opet činjenica da se kod bržih punjača ređe ne prepoznaje stanje napunjenosti dok kod sporih, logika koja prepoznaje razliku stanja zna da bude zavarana ili je sama baterija zbog gubitka kapaciteta sklona da veeeeooooma brzo gubi stanje 100% napunjenosti tako da logičko kolo taman kad zaključi da je baterija puna, kad ono ona već nije 100% pa se punjenje nastavlja u nedogled i u stvari je prepunjavanje, pregrejavanje i rapidno skraćenje veka trajanja... Dakle, punjenjem preko PC-a može samo da se prepunjava jer sam uređaj - softver ne rade svoj posao na telefonu/tabletu, ali ne zbog nekakvih nestabilnosti. Pre ćeš praviti problem samom PC-u ako imaš prevelik potrošač na USB-u. Na androidu je potrebna kalibracija punjenja baterije kako vremenom opadaju njene karakteristike, ali dostupni softveri jednostavno nisu dovoljno precizni za sve modele podjednako pa negde mogu i da pogoršaju stanje. Noviji tableti i ne dozvoljavaju punjenje sa PC-a (npr Alcatel-ov) jer je dostupna struja premala.

Budale računaju na sreću.

perrakojot ok 27.09.2015. 10:05 #603718

hvala svima na odgovorima....
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647697.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs