Imam plocu Abit nf7 koja ima tri slota za mem i na njoj dva mem cipa od po 512mb u dual kanalu, zanima me kad bi kupio jos giga rama u komadu i stavio u jedan kanal a ove dve pestodvanaeske u drugi dal bi to moglo da funkcionise i dal bi moglo da se klokuje, memorije su Corsair Twins ddr1 na 400mhz, klokovane i rade vec 2 god na ovoj ploci na 480mhz sa latencijama 4-2-2-1.5, znam da nema sanse da nabavim slicnu mem odricem se klokovanja vec me zanima gigabajtaza zbog odredjene igrice, nadam se da neko ima iskustva u ovome, unapred zahvalan, pozz
90% su šanse da će ti sve raditi, kompletna količina, taj ABIT nije naročito izbirljiv, ali klokovanje, sa različitim modulima i sa svim popunjenim DIMM-ovima, šanse su samo manje. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti...
NAJVEROVATNIJE će ti raditi.... pa čak i overclock, do yaya najslabije memare koju ubodeš, ali što rekoše, 2k rad otpada..... Najbolje, kad bi to moglo da se ubode direktno na mestu gde kupuješ, da bi mogao odmah da reklamiraš i nađeš ono što može. Zbog onog Murphy-ja koji je prisutan u kompatibilnostima memara i matičnih ploča. Čim ti to izneseš iz radnje, ukljuca se fiskalni, pa se posle vratiš, odmah su sumnjičavi - eve` gi još edan klokner, spržaeo gi je načisto`..... i zamena je teška ili nemoguća (npr. ako je memara ispravna, ali TEBI ne radi, što da ti vraćaju mnogo gi sakam parite?)
zar to nije ploca sa Socket-om A i AthlonXP procesorom...tad dual chanel valjda jos nije postojao i ta dva modula ti ne rade u dual chanel-u tako da ubodi ti jos tih giga i uzivaj...
Evo ti koristan link za tu plocu http://www.duxcw.com/digest/Howto/mb/abit/nf7-s/index.html Tu ti kaze kad stavljas dva pc3200 modula ,stavljas ih u dim 2 i dim 3 ne u dim 1.Izgleda Abit home site ne radi. https://www.abit.com.tw . Stara je to ploca ,ako mozes prodaj pa uzmi nesto novo ,imas jeftine procesore sada i od Intela i AMD-a ,a i ploce isto.
kupio 1gb transcend i stavio u jedan kanal a staru memaru zabo u drugi 2X512 i dual kanal radi stim sto sam se oprostio od 4-2-2-1.5 latencija i sada su one koje su kao na transcend cipu 8-3-3-3, klok vise ne mogu da dizem koliko sam ranije ali radi DUAL KANAL SA 2 GIGA RAMA :)
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647768. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.