Imam Gigabyte ploču GA-P35-S3G i na njoj procesor E5200, i 2 pitanja u vezi sa tim:
1. pitanje u je vezi temperature procesora, senzor mi očitava različitu temperaturu po jezgrima, 1 jezgro ima temp 23 stepena a drugo 33, malo me brine ova razlika. Da li je greška u očitavanju senzora, ili je kuler loše montiran (ja sam ga montirao, sve kopče su lepo legle), ili je sve u granicama normale? U biosu se očitava samo 1 vrednost, 28 stepeni.
2. kada ugasim računar i dalje mi svetli dioda na optičkom mišu i svakih par sekundi zasvetli jače, kao kada se miš pomera. U biosu sam isključio opciju `power on by mouse/kezboard event` . Na staroj pločii to nije bio slučaj. Da li je ovo normalno?
PS mašina nije overklokovana i ubacio sam bios f4, poslednju zvaničnu verziju koja podržava moj procesor
Sve je to normalno,ne sekiraj se oko toga...Bilo je vec ovakvih tema na forumu nedavno...
KO RANO RANI,IL` JE PEKAR,IL` NIJE NORMALAN!!!
:: Imam Gigabyte ploču GA-P35-S3G i na njoj procesor E5200, i 2 pitanja u vezi sa tim :: :: 1. pitanje u je vezi temperature procesora, senzor mi očitava različitu temperaturu po jezgrima, 1 jezgro ima temp 23 stepena a drugo 33, malo me brine ova razlika. Da li je greška u očitavanju senzora, ili je kuler loše montiran (ja sam ga montirao, sve kopče su lepo legle), ili je sve u granicama normale? U biosu se očitava samo 1 vrednost, 28 stepeni :: :: 2. kada ugasim računar i dalje mi svetli dioda na optičkom mišu i svakih par sekundi zasvetli jače, kao kada se miš pomera. U biosu sam isključio opciju `power on by mouse/kezboard event` . Na staroj pločii to nije bio slučaj. Da li je ovo normalno :: :: P :: mašina nije overklokovana i ubacio sam bios f4, poslednju zvaničnu verziju koja podržava moj proceso :: :: hvala
Veoma malo programa i/ili igara je u stanju da optereti do kraja oba jezgra. Tako da je uvek opterećeno jedno jezgro više od drugog, pa otuda i razlika u temperaturama. Što je noviji procesor i što vuče manje struje, tj. što je energetski efikasniji, to će više da obara taktove ili temperature jezgara koja se ne koriste. Tako da, kao što Doca reče, ne opterećuj se time, to je napravljeno da radi tako.
Pa ako sam ti rekao da je sve to normalno,to znaci da je bas SVE sto si napisao u temi normalno,i da se ne opterecujes...
KO RANO RANI,IL` JE PEKAR,IL` NIJE NORMALAN!!!
:: OK hvala, tek sam sklopio konfu, ovo mi je prvi dvojezgarni proesor pa nisam siguran kako treba da se ponaša :: :: Da li je i u vezi miša sve normalno (2.pitanje) :: :: hval :: :: ::
Stvar je odrađena na hardverskom nivou, bez uplita operativnog sistema tako što očitava bilo kakvu promenu svetlosnog signala koji šalje LED u mišu. Bilo koji `trazaj` napona, ili ko zna kakve mili-promili promene unutar ploče, logika za merenje razlike u signalu rastumači kao pokret mišem i automatski pojača u full emitovanje svetlosti radi detekcije pokreta, pa pošto istog nema, opet se uspava i tako u krug... izgleda smorno, što jes`, YES. Bolje napajanje, stabilizovan napon i kvalitetnije komponente ublažavaju problem, i obratno. Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647768. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.