Imam `odlican, malo presao,...` laptop, koji ne planiram jos da menjam. Medjutim, posto ima samo 512 MB memorije, hteo bih da ubacim jos memorije. U pitanju je Packard Bell EasyNote E5147. Po proizvodjackoj specifikacij, podrzava 1GB RAMa, a ima dva slota (jedan je prazan). Pa sam razmisljao da dokupim jos jedan modul od 512MB.
E sad, problem No1.- pise da je memorija Type: PC266 (PC2100 / DDR-266) DDR SDRAM 200-pin SO-DIMM.
Buni me kako je memorija i DDR i SDRAM? Prvo je isla SDRAM, pa je novija bila DDR. Koju bih ja trebalo da trazim, posto se u cenovnicima odvojeno pojavljuju SODIMM SDRAM i SODIMM DDR memorije (i krecu od PC400)?
Ajde pomagajte da ne budem tupson za navlacenje kad odem u radnju?
Problem No2. Ko mi to moze ugraditi (morace da se rasrafi comp) i koliko kosta ugradnja?
Ostali problemi su vezni za HDD, pa su postavljeni medju uredjajima za tovarenje podataka.
Mislim da bi tu mogla i neka brza memorija (tipa 400MHz) samo sto bi ona svakako radila na manjem taktu... Sto se tice DDR i SDRAM, to tako samo pise, tako isto pise i za DDR2... Znaci nebitno... Tebi je bitno da uzmes SO-DIMM DDR memoriju na 266, a ako ne nadjes takvu onda na 400MHz, trebalo bi da moze da radi...
Kao i za HDD i za memorije bi trebalo da postoji pristupni poklopac... e sada ako ima samo dva slota, moze se desiti da je drugi slot mozda nije pored prvog nego sa druge strne ploce, tj. iznutra... Onda ces morati stvarno da ga rasrafis... Pokusaj odvrnuti poklopce na Lap Top-u, i pogledaj da li ti je memorijski slot slobodan mozda...
Dobio sam ponudu za upgrade od jedne firme, koja mi nudi Silicon Power memorijski modul. Nikad nisam cuo za tu memoriju. Ima li kakvih iskustava? Daju tri godine garancije.
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647768. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.