Moze provereno, licno sam probao. Mozda jedino da stavis noviji bios jer verovatno nece prepoznati model procesora (mislim da je maticna izasla pre pojave procesora), a i ako ga ne prepozna rade oba jezgra bez problema. Taj procesor se ionako veoma slabo klokuje, tako da nemas potrebe za skupljom plocom. Jedino sto je ogranicenje za ram memoriju 800 MHz, ako ti to nesto smeta u zivotu. JOLE
Imam je vec godinu i po dana i sa 4000+(Brisbane) i 8600gt radi super... E sad da ne otvaram novu temu... Everest ultimate edition(trial) pokazuje sledece:
CPU 42 C CPU #1/Core #1 19 C CPU #2/Core #2 20 C Sve temperature naravno idu +10 pri opterecenju... Koja od ovih je stvarna temperatura procesora? Odlicnih 20 ili je ipak 40 stepeni?(Na njemu je BOX kuler)
Stvarna temperatura ti je ona koju pokazuje BIOS. Udjes u bios ,pa hardware monitor i procitas sta pise pod cpu temp. Po mom iskustvu sa tom plocom,everest lose ocitava temperature na njoj,zna da laze za oko 15-ak stepeni(pokazuje manje),a 4000+ na toj ploci sa box kulerom radi na otprilike 35-38 stepeni bez opterecenja.
KO RANO RANI,IL` JE PEKAR,IL` NIJE NORMALAN!!!
:: Imam je vec godinu i po dana i sa 4000+(Brisbane) i 8600gt radi super.. :: E sad da ne otvaram novu temu.. :: Everest ultimate edition(trial) pokazuje sledece :: :: CPU 42 :: CPU #1/Core #1 19 :: CPU #2/Core #2 20 :: Sve temperature naravno idu +10 pri opterecenju.. :: Koja od ovih je stvarna temperatura procesora :: Odlicnih 20 ili je ipak 40 stepeni?(Na njemu je BOX kuler :: ::
Pa i to je podnosljivo,ne treba ti drugi kuler sve do 60 stepeni pod opterecenjem nije zabrinjavajuce,od 60-70 stepeni je pomalo zabrinjavajuce,a preko 70 stepeni je razlog za paniku... Nema na cemu...
KO RANO RANI,IL` JE PEKAR,IL` NIJE NORMALAN!!!
:: U biosu je oko 40-45.. :: Izgleda da mi ne gine hyper tx2.. :: :: Hvala doco :: :: ::
Ja kad sam ga imao terao sam ga do 60 C ,ali stabilan do bola,svala preporuka ,mislim da je isplativiji Windsora kad se klokuje ,ali ko nije vican OC moze i Windsor.Windsoru je gornja granica oko 62 C.
Nagazi ga do daske pa pogledaj temperaturu. Ako posle pola sata max opterecenja ne predje 65 onda ne moras da bacas pare na hladjenje. Ne znam sta se ubacuju ljudi sa tim dodatnim hladjenjima, tolike pare su izdavali bezveze, stede procesor ko da ce da im 20 godina traje. Ja moj 6000+ teram sa njegovim box ventilatorom. Samo ga ocisti jednom u par meseca i nema da brines. JOLE
:: U biosu je oko 40-45.. :: Izgleda da mi ne gine hyper tx2.. :: :: Hvala doco :: :: ::
ne prelazi 35c kad nista ne radim, a kad je pod punim opterecenjem 49c ne prelazi, ali imam OCZ Vanquisher, i procesor mi je klokovan podignuta voltaza.
Taj procesor je dosta veliki potrosac. Video sam jeftinu plocu sa 6000+ 2x1m l2, i naponska sekcija je od opterecenja pocela da gori... Taj proc trazi lepu plocu...
Da u pravu si ,covek nije naveo koja je verzija 6000+
20.02.2009. 21:34
status: user broj poruka: 7733
65 nm TDP je oko 90 w 90 nm TDP je oko 120 w ako se ne varam stariji je CPU . Pretpostavljam da covek ima dobro napajanje .Ako ploca podrzava CPU ok je ,jedino ce mu trebati jace napajanje.
Re: Da u pravu si ,covek nije naveo koja je verzija 6000+
20.02.2009. 21:46
status: user broj poruka: 6502
Ma taj 90nm 6000+ ne treba uzimati em se lose klokuje (200-300Mhz najvise) em mnogo trosi i mnogo se greje...
:: 65 nm TDP je oko 90 :: 90 nm TDP je oko 120 w ako se ne varam stariji je CPU :: Pretpostavljam da covek ima dobro napajanje .Ako ploca podrzava CPU ok je ,jedino ce mu trebati jace napajanje.
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647768. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.