Djavo nikad ne spava,gremlini se mnoze,mozgojedi gladuju!
STRANA 1 OD 2
doca80
Djavo nikad ne spava,gremlini se mnoze,mozgojedi gladuju!
21.02.2009. 22:15
T15653
status: user broj poruka: 3053
Zbog prve dve stvari ne znam dal` je treca!!! Dal sam,glup,ili ekstra baksuz,ili sam se zamerio nekim zlim silama!!! Koliki baksuz treba covek da bude,da mu se u sat ipo vremena dogode identicne 2 stvari na potpuno istim masinama,na razlicitim krajevima grada???
Evo ovako-zove me komsija da mu ocistim komp(Celeron 1.7 s478,512 ram,gf fx 5200 128mb,i ploca Asus p4sgx-mx sa SIS chipsetom 962 Lua) popularno nazvana SISOVACHA!!!! Izvadim modul ram memorije,graficku,sve ocistim od prasine,vratim sve nazad,komp samo pisti cim se upali. Pisak traje oko 7 sekundi pa prestane 7 sekundi,pa opet pisti 7 sekundii i tako u krug!Monitor se NE pali!!! Komp je pre ciscenja radio perfektno!!! Zamenio sam APSOLUTNO SVE DELOVE(napajanje graficku,ram,procesor...) i opet isto. Ubedacen posle 2 sata lupanje mozga i stresiranja mojih izgladnelih mozgojeda,odem kod jednog druga da mu sredim kuler na grafickoj jer se malo jace cuo. Dodjem tamo,kad gle iznenadjenja POTPUNO ISTA MASINA I KOD NJEGA!!! JEBENA SISOVACHA I TO POTPUNO ISTA!!! Muka mi pripala kad sam je ugledao,ali dobar mi drug,pa sta cu... Skinem grafiku,i modul ram memorije od 512mb,ocistim sve,vratim na mesto,startujem komp,ekran crn ne pokazuje nista!!!! Posle 10 sekundi pocne da pisti ISTO kao prethodni komp,znaci 7 sekundi jednolican pisak,7 sekundi pauza i tako u krug. Jedina razlika je sto prvi komp pisti ODMAH cim se ukljuci,a drugi pocinje da pisti 10-ak sekundi nakon sto se ukljuci!!! Ljudi muka mii je od svega pomagajte sada sam stvarno ocajan!!!!!!!! Sve stvarii koje sam radio na ta dva kompa sam radio 3.666.765.834.765.987.438 puta do sad i znam da nista nisam pogresno uradio,spojio... HELP,HELP,HELP,HELP,HELP,HELP,HELP,HELP!!!!!!!!!!!!!!!!
Ukucaj u Serch polju BIOS Beep Codes, pa vidi šta najpribližnije odgovara tvom slučaju. Ne znam koji BIOS ima ta ploča AMI, Award, Phoenix? U svakom slučaju, već na prvoj stranici rezultata u Google-u imaš gomilu linkova sa objašnjenjima.
Nadam se da će ti to nešto pomoći.
Nightbird ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme. HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena.
Neverovatna koincidencija+double basuzluk! Neznam na koju si nogu jutros ustao,i ispod koliko si merdevina prosao danas,ali po tvom postu mi sve mirise na memoriju,posto si je u oba slucaja vadio.Proveri da li je lepo legla,sumnjam da nisi proverio,ali mi drugo nista ne pada na pamet. Jedino ti ostaje da se priberes,opustis i polako prekontrolises sve komponente,jer ce ti tesko ko moci pomoci na osnovu toga sto si ispricao.
Re.Djavo nikad ne spava,gremlini se mnoze,mozgojedi gladuju!
21.02.2009. 22:52
status: user broj poruka: 1133
Ja ću ti kazati kako bi ja radio.Donobi kući taj računar od komšije.Otvorio levu stranu.skino to što si i kod njega skino, upro neku halogenku pogledo sve kako stoji očistio kontakte na memoriji i garafičkoj.ONDA VRATIŠ GRAFIČKU I MEMORIJU ALI VRLO PAŽLJIVO,OPET PREGLEDO VIZUALNO SVE I TEK ONDA PRIKAČIŠ MONITOR I OSTALO.PREGLEDAJ SVE VRLO PAŽLJIVO VALJDA NIJE NIŠTA CRKLO. IMENI JE PUNO PUTA PIŠTALO KAD NEVRATIM KAKO JE BILO AL NIJE CRKLO JOŠ NIKAD NIŠTA.
Re: Re.Djavo nikad ne spava,gremlini se mnoze,mozgojedi gladuju!
21.02.2009. 23:00
status: user broj poruka: 3053
Doneo sam jedan komp kuci,sve sam vadio,cistio po nekoliko puta,sve stoji kako treba,kondenzatori su kao novi,nisu nabrekli,nema nikakvih spoljnih znakova da nesto ne lezi dobro,resetovao sam BIOS,(inace ne moze ni u BIOS da se udje,jer je ekran non stop crn,nista ne pokazuje,ne reaguje ni nasta,kao da ne dobija signal,jao kakav bedak!!!
KO RANO RANI,IL` JE PEKAR,IL` NIJE NORMALAN!!!
:: Ja ću ti kazati kako bi ja radio.Donobi kući taj računar od komšije.Otvorio levu stranu.skino to što si i kod njega skino, upro neku halogenku pogledo sve kako stoji očistio kontakte na memoriji i garafičkoj.ONDA VRATIŠ GRAFIČKU I MEMORIJU ALI VRLO PAŽLJIVO,OPET PREGLEDO VIZUALNO SVE I TEK ONDA PRIKAČIŠ MONITOR I OSTALO.PREGLEDAJ SVE VRLO PAŽLJIVO VALJDA NIJE NIŠTA CRKLO. IMENI JE PUNO PUTA PIŠTALO KAD NEVRATIM KAKO JE BILO AL NIJE CRKLO JOŠ NIKAD NIŠTA. :: ::
retko se desava ,ali se desava ,pre dodirivanja osetljivih delova na kompu ,dodirnes neki metalni predmet koji nije deo kompa.Probaj sa tvojom grafickom i sa tvojom memorijom proveri i napajanje ,trebao bi da dobijes nesto ,posle toga lako lokalizujes sta je,ali sa sis chipsetom moze svasta da te ocekuje ,ja koliko se secam jednog problema sa SIS chipsetom ,ali AMD CPU bio u pitanju ,kad se ukljuci komp na prekidac na kucistu nije htela da se javi grafika ,tek iza onaj prekidac kad upalis ugasis i pritsnes glavni prekidac na kucistu onda je proradilo ,probaj i ti to .
sve to sam probao i nista!!!Razumem ja za elektrostaticki elektricitet,ali na dva kompa u razmaku od sat ipo vremena?!?!?! Pa nisam ja Biba struja da przim virsle golim rukama i palim sijalice jel moguce da je crkla ploca iz nekog njoj poznaatog sisovachnog razloga,tek tako??? jel neko imao slicnih problema sa sis chipsetom.Je*o ga onaj ko ga je napravio!!!!!
:: retko se desava ,ali se desava ,pre dodirivanja osetljivih delova na kompu ,dodirnes neki metalni predmet koji nije deo kompa.Probaj sa tvojom grafickom i sa tvojom memorijom proveri i napajanje ,trebao bi da dobijes nesto ,posle toga lako lokalizujes sta je,ali sa sis chipsetom moze svasta da te ocekuje ,ja koliko se secam jednog problema sa SIS chipsetom ,ali AMD CPU bio u pitanju ,kad se ukljuci komp na prekidac na kucistu nije htela da se javi grafika ,tek iza onaj prekidac kad upalis ugasis i pritsnes glavni prekidac na kucistu onda je proradilo ,probaj i ti to .
Pod uslovom da si probao sa tvojom memorijom ,grafom i napajanjem
21.02.2009. 23:41
status: user broj poruka: 7733
izvadio bateriju, iskljucio 220 V i ponovo ukljucio i nece da radi nema sta riknula je ploca.Mozes jedino da probas da ocistis kontakte za memoriju ,ali na ploci sa nekim efikasnim sredstvom ,oce da pisti ako se slucajno izvuce konektor od kulera za cpu ,ali pretpostavljam da je to sve ok.
Taj koji je Sisovachu izmislio po meni treba ga poslati daleko od planete Zemlje.
Meni se juce desila jedna interesantra situacija. Ploca je P5Q Pro a memare su 2x1gb Apacer ddr2 800 u dual channel i Kingston 2gb ddr2 800. Nesto sam gledao pa sam ih sve povadio. Kada sam ih vratio komp nece da postuje, nema beep, ne moze da udje u bios. Pitam se ja koji ti je sad ...bem ti sisu. Izvadim Kinstona i dalje nece. Izvadim jednu Apacerku i on prorade p1ck@ mu materina. Vratim drugu Apacerku on normalno radi. Vratim Kingstonku i sa njom normalno radi, kao da se nista nije desilo. Provrteh mu testove memare i nema gresaka niti nista.
Probao sam da ukljucim komp BEZ ram memorije i desava se potpuno ista stvar kao kad ga ukljucim sa ram memorijom,dakle nema razlike,pisti li pisti!!! Pokusao sam cak da stavim sd ram memoriju iz moje stare dvojke(posto glupa sisovacha ima 2 slota za ddr a 2 slota za sd ram) i opet isto!!! Ma jel moguce da je ploca odapela... Zar niko nije imao slicno iskustvo pa da moze sa sigurnoscu da kaze da li su ovo sve simptomi 2 umrle sisovache u jednom danu!!!
Znaci memorije su ok,proc nisi ni skidao,i on je verovatno ok.Bios si resetovao,i to je ok. Ostaje ti jedino da pregledas jumpere na ploci,mozda negde nema dobar kontakt. Idi redom,izvadi,malo ocisti iglice na ploci,pa ga vrati... I probaj da ostavis samo jedan stapic memorije i grafu,ako ne startuje onda stvarno mozes i da posumljas da si u nekom srodstvu sa g.Bibom
Ako si do sada isprobao sve čega si uspeo da se dosetiš, sada bar počni da tražiš po internetu šta znači takav beep. Ili još bolje, ako neki od ponosnih vlasnika ima uputstvo ploče negde sačuvano...
trazio sam sta znace bipovi ali NE ZNAM koji BIOS ima ova ploca jer je nemoguce uci u bios... Uh ovo me izludjuje!!! By the way,uspeo sam da procitam,poruku koju si obrisao
:: Ako si do sada isprobao sve čega si uspeo da se dosetiš, sada bar počni da tražiš po internetu šta znači takav beep. Ili još bolje, ako neki od ponosnih vlasnika ima uputstvo ploče negde sačuvano.. :: :: Glavni štab.
Zaboravljeno iz mesta!!! E ja sad odo da spavam,sanjacu sisovachu to je sigurno,a kad se probudim nadam se da cu zateci neki koristan odgovor nekog strucnog lica koji ce mi resiti ovu nocnu moru...
:: Zaboravi odmah, da ti ne pošaljem Moldera na gajbu :: :: :: Glavni štab.
Re: Djavo nikad ne spava,gremlini se mnoze,mozgojedi gladuju!
22.02.2009. 01:54
status: user broj poruka: 490
Po mom misljenu problem je do memorije i to u smislu da verovatno nije ostvarila dobar kontak pa ploca ne moze da je registruje i zato pisti prilikom paljenja. Izvadi memoriju, produvaj i ocisti slotove od prasine i onda vrati memoriju na svoje mesto. Kada ubacis memoriju i mislis da je dobro legla, onda jos malo pritisni memoriju na dole i slobodno pritisni malo jace.
Ako je ploca zasafljena u kuciste prilikom ubacivanja memorije dolazi do ugibanja ploce pa i kada pomislis da je memorija dobro legla, moze biti da nije. Pogotovo sto na nekim plocama bas treba da se zapne da bi se memorija ubacila (ima pribijene kontakte pa pruza veci otpor).
Ako ti ni ovako ne uspe, probaj da izvadis plocu iz kucista i stavis je na cvrstu ravnu povrsinu i onda ubacis memoriju.
Award states that they now only use one beep from there BIOS. This beep is one long beep and then two short beeps. This indicates a graphics card problem. Any other beeps should be treated as a RAM problem first and then the board sent in to be inspected.
The reason that the Award BIOS only uses the beep code for display problems is that it tries to display the error on-screen if at all possible. If the BIOS cannot initiate the display adapter then this causes the BIOS to make the beep code for a display error, which must be corrected before any other errors can be determined. Memory Test fails and hard disk failures etc will all be displayed on screen.
VIše ti nick ne pasuje, pa ma o čemu se pre radilo... predlažem Djenka ili slično... Nisi dobro stavio grafulju. DOBRO pritisni grafulju u slot, da se čuje click (podmetni nešto ispod ploče ako ima mesta do kućišta i ako počne da ispušta zvuke..., da je ne bi slomio, nedaj bože). Za vaše znanje, interesenti i `po kućama` serviseri, SiSoje ima integrisanu grafulju na sebi iako ima i agp port... pa, da bi shvatio da li ima ili nema te `diskretne` grafike u agp-u, u samom agp slotu ima mikroprekidač koji se aktivira pritiskom grafičke - dobro umetnute u slot. U suprotnom, ako je situacija da je u biosu podešeno da pušta signal na agp, ali taj prekidač nje pritisnut (nema ili nije dobro stavljena grafulja) - dešava se to što se tebi desilo. Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!
Skoro sam bio kod druga sa treninga, da mu reinstaliram Windows. Kad ono Athlon Thoroughbred A i šta mislite - neka SISOVAČA. Uglavnom, komp pali iz nekog 15-16 puta. A, kada to konačno uspe da uradi, onda sve radi kako treba. Pitam ga koliko ga to zeza, pa skoro od kada je kupio komp. Takva ubeđivanja sa paljenjem mašine dešavala su mi se na tri dana od crkavanja ploče, ili kada mi je vrisnuo jedan od dva modula na ovoj poslednjoj.
meni je jutro jer sad sam ustao,cim sam pomislio na sisovachu nije mi se ustajalo iz kreveta. @ognjeni-dupe uza zid.Znao sam ja da ces ti muku muciti da sredis sistem...Ko zna sta je sve `posadio` gospodin haker na tvom kompu... @witcher-probao sa ciscenjem,i jacim guranjem modula nakon sto legne u leziste,nije to u pitanju(cak kad sam prvi put izvadio modul dok je komp radio,on NIJE dobro lezao u lezistu,ali je masina tako radila perfektno?!?!) @banep- nisi dobro skapirao kakav pisak pusta! Jedan dugacak jednolican pisak koji traje 7 sekundi,pa pauza 7 sekundi,pa opet sve u krug @Pisko-grafulju sam stisnuo kao sumanut,ma legla je 1000%!!! Klik se cuo tako glasno da sam mislio da je pukla ploca. Inace integrusu sam takodje probao i isto se desava-pistanje. OBRATITE PAZNJU-izvucem kabal od kulera procesora iz ploce pistanje ostaje potpuno isto(jednolican pisak koji traje 7 sekundi pa pauza 7 sekundi),zatim izvadim SVU ram memoriju i startujem komp BEZ ram memorije i pisak ostaje ISTI(jednolican pisak koji traje 7 sekundi pa pauza 7 sekundi),onda vratim ram memoriju i kabal od procesora na mesto,izvadim graficku i startujem komp BEZ graficke opet ISTI pisak(jednolican pisak koji traje 7 sekundi pa pauza 7 sekundi)!!! JBT sta god mu povadim on ima ISTI pisak!!! Pa kako je to moguce??? Da li bi trebalo da komp daje sliku na monitor kada je neispravna ram memorija,a grafika je ispravna?
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647768. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.