Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
Flash BIOS!!!
STRANA 1 OD 1
LonleyMax Flash BIOS!!! 23.02.2009. 21:00 T15700

status: user
broj poruka: 1475
Ajmo da pitam pre bitke!!!

ocu da flesujem BIOS pa da pitam....
Ubacim na fles .ROM fajl restartujem komp i F2 ploca je Asus P5Q-E)... tako?
Pitanje sta mogu da pobrljavim u najgorem slucaju, da li se moze dogoditi da novi BIOS radli losije od starog i da li fles tokom flash-ovanja mora biti prazan znaci samo rom na njemu ili ne?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
BEmpire U najgorem slucaju 23.02.2009. 21:08 #98792

broj poruka: 439
upropastis plocu,pa samo specializovani servisi ti mogu reflesovati bios chip!UVEK PROCITAJ UPUTSTVO,NAJBOLJE DA JE PRIKLJUCEN NEKI UPS ZBOG STRUJE(AKO ODE STRUJA VEROVATNO CES UGLEDATI CRNI EKRAN!!!),PROVERI DAL JE BIOS 100% ZA TVOJU PLOCU...znaci ako pazis na sve ne bi trebao da bude problema...Al davo nikad ne spava!!!Poz!!!

gman pa 23.02.2009. 21:09 #98793

broj poruka: 1111
ako zakaze flash-ovanje neces moci ponovo da ga flash-ujes jer nema vise te mogucnosti, tj. nema rutina za flash-ovanje, jer nije eprom potpuno programiran
onda moras nositi u servis koji ima eprom programator da ti to rese

znaci, ako flash-ovanje ne uspe u potpunosti nema koriscenja bios-a, a samim tim i ploce
nemoj samo gasiti/restartovati pc dok se ne obavi flash-ovanje, tj. dok ne prijavi da je zavrsio

p.s. novije ploce imaju i mirror bios ili shadow ili dual ili nesto slicno sto cuva kopiju bios-a bas zbog tih s*anja koja mogu da se dese

ulsi

ttate Re: Flash BIOS!!! 23.02.2009. 21:14 #98796

broj poruka: 366
Nece to tako ici kako si zamislio.Najbolje i najsigurnije resenje ti je specijalizovani asusov alat za fesovanje biosa koji ce ti to elegantno odraditi iz windowsa.Sigurno ga imas na cd-u koji si dobio uz plocu.

:: Ajmo da pitam pre bitke!!
::
:: ocu da flesujem BIOS pa da pitam...
:: Ubacim na fles .ROM fajl restartujem komp i F2 ploca je Asus P5Q-E)... tako
:: Pitanje sta mogu da pobrljavim u najgorem slucaju, da li se moze dogoditi da novi BIOS radli losije od starog i da li fles tokom flash-ovanja mora biti prazan znaci samo rom na njemu ili ne?
Scyter Re: Flash BIOS!!! 23.02.2009. 21:19 #98797

broj poruka: 8138
skines sa asusovog sajta ili instaliras sa diska za plocu program asus updater i preko njega flesujes bios.Tako sam ja flesovao moju P5QL-E!Najprostije i najsigurnije ti je ovako!

:: Ajmo da pitam pre bitke!!
:: ocu da flesujem BIOS pa da pitam...
:: Ubacim na fles .ROM fajl restartujem komp i F2 ploca je Asus P5Q-E)... tako
:: Pitanje sta mogu da pobrljavim u najgorem slucaju, da li se moze dogoditi da novi BIOS radli losije od starog i da li fles tokom flash-ovanja mora biti prazan znaci samo rom na njemu ili ne?
LonleyMax Re: Re: Flash BIOS!!! 23.02.2009. 21:47 #98802

broj poruka: 1475
Jesi osetio neka pobojsanja tj. jesu popravili ono sto su napisali da jesu???

:: skines sa asusovog sajta ili instaliras sa diska za plocu program asus updater i preko njega flesujes bios.Tako sam ja flesovao moju P5QL-E!Najprostije i najsigurnije ti je ovako
:: :: Ajmo da pitam pre bitke!!
:: ::
:: :: ocu da flesujem BIOS pa da pitam...
:: :: Ubacim na fles .ROM fajl restartujem komp i F2 ploca je Asus P5Q-E)... tako
:: :: Pitanje sta mogu da pobrljavim u najgorem slucaju, da li se moze dogoditi da novi BIOS radli losije od starog i da li fles tokom flash-ovanja mora biti prazan znaci samo rom na njemu ili ne?
Scyter Re: Re: Re: Flash BIOS!!! 23.02.2009. 21:53 #98803

broj poruka: 8138
pa iskreno nisam video nikakvih poboljsanja,mozda su ispravili neke bagove u biosu,verovatno je i ploca malo stabilnija pri oc.

:: Jesi osetio neka pobojsanja tj. jesu popravili ono sto su napisali da jesu??
:: :: skines sa asusovog sajta ili instaliras sa diska za plocu program asus updater i preko njega flesujes bios.Tako sam ja flesovao moju P5QL-E!Najprostije i najsigurnije ti je ovako
:: :: :: Ajmo da pitam pre bitke!!
:: :: ::
:: :: :: ocu da flesujem BIOS pa da pitam...
:: :: :: Ubacim na fles .ROM fajl restartujem komp i F2 ploca je Asus P5Q-E)... tako
:: :: :: Pitanje sta mogu da pobrljavim u najgorem slucaju, da li se moze dogoditi da novi BIOS radli losije od starog i da li fles tokom flash-ovanja mora biti prazan znaci samo rom na njemu ili ne?
Pit preporuka 23.02.2009. 22:50 #98823

broj poruka: 68
batali flesovanje biosa iz os-a, nego kako si i sam rekao koristi usb i ez-flash koji mozes pokrenuti na F2 kao sto znas ili iz samog biosa.

vazno obezbediti:
- verzija biosa odgovara tvojoj ploci
- flash formatiran u fat32 (tako je pre bilo, mozda vise ne mora)
- neprekidno napajanje dok traje flash

stara kineska - ako nesto radi, nemoj ga dirati (mada je tesko odoleti)
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647768.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs