Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
AMD790 V n780a ploca
STRANA 1 OD 1
aleksa32 AMD790 V n780a ploca 24.02.2009. 22:33 T15728

status: user
broj poruka: 16

dakle interesuje me ima li veze da li ce mi ploca biti sa AMD-ovim chipset-om ili nvidia-im ako se uzme u obzir da vrlo verovatno necu uparivati graficke karte(i koji je bolji)? Takodje bih bio zahvalan na predlogu za iste (15-ak hiljada). Gledao sam nesto ASUS-ovu m3n-ht, ponajvise jer sam bio prezadovoljan bivsom m2n32-sli deluxe a ova mi se ucinila kao prirodan naslednk.

AMD Athlon 6400+
ici ce GTX 285 (asusov)
4Gb Geil
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
doca80 Re: AMD790 V n780a ploca 24.02.2009. 23:04 #99082

broj poruka: 3053
Nema neke velike veze da li je AMD ili Nvidia chipset,bitno je samo da je sto noviji chipset,mada ja vise volim da ih uparim po nacinu `svaki sa svojim`...A inace malo je besmisleno stavljati GTX 285 na 6400+ procesor....Ne kazem da nece raditi,ali to je malo slab procesor za takvu zver od kartice...

KO RANO RANI,IL` JE PEKAR,IL` NIJE NORMALAN!!!

::
:: dakle interesuje me ima li veze da li ce mi ploca biti sa AMD-ovim chipset-om ili nvidia-im ako se uzme u obzir da vrlo verovatno necu uparivati graficke karte(i koji je bolji)? Takodje bih bio zahvalan na predlogu za iste (15-ak hiljada). Gledao sam nesto ASUS-ovu m3n-ht, ponajvise jer sam bio prezadovoljan bivsom m2n32-sli deluxe a ova mi se ucinila kao prirodan naslednk
:: AMD Athlon 6400
:: ici ce GTX 285 (asusov
:: 4Gb Geil
Jebivetar Uzmi tu Asus, teshku kilo 24.02.2009. 23:24 #99088

broj poruka: 2386
A to da li je Amd ili Nvidia su nijanse.
Au Doco, pa ti svemu nadjesh manu! Sa tom kartom i proc ce igrati sve igrice a poznato je da za visoke rezolucije najvecu ulogu igra grafichka karta. Izgleda da chovek menja samo plochu... A ako je reshio da kupi x26400 onda treba dobro da razmisli jer ima boljih opcija, kao npr. Kuma.

`Ko se jednom o mleko opeche, taj i u jogurt duva`

doca80 Re: Uzmi tu Asus, teshku kilo 24.02.2009. 23:48 #99097

broj poruka: 3053
Samo kazem da taj procesor ne moze da potera GTX 285 `do panja`,tj.da nece izvuci maksimum iz te kartice. Lepo sam naglasio tekst-Ne kazem da nece raditi,ali to je malo slab procesor za takvu zver od kartice...Uostalom sta fali biti perfekcionista,i sve komponente uskladiti do najmanjih sitnica...To moze samo da koristi... Naravno da je KUMA bolji izbor,ali cak i kuma nece izvuci 100% snage od graficke kartice... ali to se nece preterano primetiti u igrama...

KO RANO RANI,IL` JE PEKAR,IL` NIJE NORMALAN!!!

:: A to da li je Amd ili Nvidia su nijanse.
:: Au Doco, pa ti svemu nadjesh manu! Sa tom kartom i proc ce igrati sve igrice a poznato je da za visoke rezolucije najvecu ulogu igra grafichka karta. Izgleda da chovek menja samo plochu... A ako je reshio da kupi x26400 onda treba dobro da razmisli jer ima boljih opcija, kao npr. Kuma
:: `Ko se jednom o mleko opeche, taj i u jogurt duva`
aleksa32 ma znam.. 24.02.2009. 23:49 #99099

pre svega hvala!
u originalnom postu se nisam dobro izrazio pre svega da ne bih mlatio al aj sad cu.
Ne pravim novu konfiguraciju vec menjam samo plocu jer mi je na staroj pregorelo nesto( ne bih znao sta tacno ) tek znam da mi ne rade oba pci slota. Pa vodjen stavom sta god da uzmem bice staro pre il kasnije, a i kasno sam shvatio da je ploca, uzeo sam grafiku (gore navedenu, a bilo je i para). Dakle potpuno mi je jasno da je procesor slab iliti da je graficka jaka za njega. Ovo cisto da bude jasno zasto i kako je situacija kakva jeste.
E sad, svaki predlog po pitanju karakteristicne ploce bi bio dragocen, znaci bilo koji predlog i sto ameri rekli pros and cons

aleksa32 ma znam2 24.02.2009. 23:56 #99101

A da zaboravih, i ja sam nesto naklonjen ASUS-ovoj nego sam negde na net-u video da su je popljuvali zbog loseg BIOS-a(tacnije siromasnog po pitanju podesavanja), sto me iskreno zacudilo. Nije da nesto volim da petljam po biosu, ali bolje da moze nego da ne moze.
A i interesuje me u cemu je stvar sa ovom integrisonom grfikom, sluzi li to cemu i moze li da se odabere neki mod samo sa dodatom grafikom (mislim uopste na takvim plocama)
DmasteRNo1 AMD 790GX i tačka 25.02.2009. 08:48 #99160

broj poruka: 6106
1. Eventualno, naslov bi mogao da glasi `790GX vs 780G`, a nVidija je ausajd. Ne znam zašto bi danas neko uzimao nVidijinu ploču za AMD-a, a za Intela da ne pričam.
2. Skažem sa sa Docom. Lepo ti mazni Fenoma 2 X3 710/720BE ili Atlon X2 7750BE. Taj 6400+ je dobar, ali već odavno prevaziđen. Ne može da se klokuje, a greje se kao ringla. Video sam da 710 ima po 125, a 720Be po 150 evra. Kada bih imao love ne bih se mnogo lomio oko kupovine. Sve stare Atlone, pa i 7750BE, bih izbacio iz razmatranja.
3. Ako se odlučiš za AMD-ov čipset sa integrisanom grafikom, čim ubodeš posebnu, integruša se odmah automatski isključuje. Tako da nema potrebe za čačkanjem po BIOS-u.

Šefe, koji ti je vrag?

obradmi Pre bi ti preporucio AMD chipset ,nego Nvidia iz opste poznatih razloga 25.02.2009. 09:27 #99162

broj poruka: 7733
Sto se tice CPU pre uzmi 7750 BE kuma nego taj 6400+,a najbolja solucija je ako mozes Ph.2 x3 710 ili 720 Be koji ce izvuci max iz GTX 280 .Te integrisane grafike na AMD plocama su sastavni deo chipseta i jednog dana ce ih AMD prebaciti u CPU u to sam vise nego siguran .Kad stavis drugu grafiku sistem automatski iskljucuje postojecu ,tako da nemas dalje nista sa tom integrisanom grafikom.DmasteRNo1 ti je lepo rekao nemas cak ni potrebe da ulazis u bios ,kada budes stavio tu drugu graficku.
pufi re 25.02.2009. 10:00 #99166

broj poruka: 2196

790Ploca,mnogo bolja a kosta vise 30E!!! od 780

BIOSTAR THE WAY OF LIFE

GIGABYTE JE ĐUBRE,NUKLEARNI OTPAD!!!!!!!!!!

Jebivetar Re: re 25.02.2009. 15:59 #99248

broj poruka: 2386
Od koje 780? Mozda Amd G serije, ali od ove teshko http://www.pcigre.com/content/view/11883/2/

`Ko se jednom o mleko opeche, taj i u jogurt duva`

:: 790Ploca,mnogo bolja a kosta vise 30E!!! od 78
:: BIOSTAR THE WAY OF LIF
:: GIGABYTE JE ĐUBRE,NUKLEARNI OTPAD!!!!!!!!!
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647768.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs