Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
RAM DDR2 @800MHz CL3.
STRANA 1 OD 3  
Slavuj RAM DDR2 @800MHz CL3. 26.02.2009. 11:55 T15758

status: user
broj poruka: 2236
Gde ima da se kupi, npr. 2x2GB i koja je kvalitetna, pouzdana, za preporuku itd. ?

Glavni štab.
:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
pufi re 26.02.2009. 12:37 #99451

broj poruka: 2196

Ja imam 2x2GB DDR2 800MHz Kingston,ne znam da li je cl3 ili ne,mogu da ti je preporucim,memorija je odlicna,bez problema se jako lepo klokuje,pouzana je i kostasvega 36evra u DREAM COMPUTERS-u u Cvijicevoj 77 i telefon je 011/2084-248

BIOSTAR THE WAY OF LIFE

GIGABYTE JE ĐUBRE,NUKLEARNI OTPAD!!!!!!!!!!

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Slavuj ... 26.02.2009. 12:52 #99452

Treba mi memorija koja ima jak odziv, ne treba mi viša frekvencija od 800MHz.

A ti skini Everest i u Tabu Motherboard - Chipset ćeš videti latencije te tvoje.

Javi rezultate.

Glavni štab.
psyman Re: ... 26.02.2009. 12:54 #99453

broj poruka: 1046
izvini,dali mogu pitati zbog cega?

:: Treba da ima niske latencije, ne treba mi viša frekvencija
::
:: Glavni štab.
pufi re 26.02.2009. 12:56 #99454

broj poruka: 2196

au jebote sad sam uzeo kutiju u ruke ,jebote ona je cl6!!!!!!!

BIOSTAR THE WAY OF LIFE

GIGABYTE JE ĐUBRE,NUKLEARNI OTPAD!!!!!!!!!!

Scyter Re: 26.02.2009. 12:56 #99455

broj poruka: 8138
kod nas nisam jos video da ima neka memorija sa cl3 latencijama.Ima kod nas da se kupi geil ultra 800mhz cl 4-4-4-12 (v2.0)Imam je i stvarno je extra.

FatZadd ... 26.02.2009. 13:04 #99457

broj poruka: 140

DDR2 2x1GB 800MHz OCZ Reaper Heatpipe CL3,OCZ2RPR800C32GK oko 48e

Win win ili ti ALTI
BlueSkyNIS Re: Re: ... 26.02.2009. 13:05 #99458

broj poruka: 860
Hoće da mu se brzo pali windows

Windows-free with Fedora 10

:: izvini,dali mogu pitati zbog cega?
:: :: Treba da ima niske latencije, ne treba mi viša frekvencija
:: ::
:: :: Glavni štab.
psyman Re: Re: Re: ... 26.02.2009. 13:06 #99459

hehe moguce

:: Hoće da mu se brzo pali windows
:: Windows-free with Fedora 10
:: :: izvini,dali mogu pitati zbog cega?
:: :: :: Treba da ima niske latencije, ne treba mi viša frekvencija
:: :: ::
:: :: :: Glavni štab.
Slavuj ... 26.02.2009. 13:08 #99460

#esses,
Imam 2x2GB Geil Ultra na 800, 4-4-4-12 i radi sasvim ok, ali sam video da može i bolje i sad razmišljam o svačemu...

#FatZadd,
fala.

EНИБАДИ ЕЛС ?

Glavni štab.
Slavuj Re: Re: Re: ... 26.02.2009. 13:09 #99461

Jok ti `oćeš :)

Glavni štab.

:: Hoće da mu se brzo pali windows
:: Windows-free with Fedora 10
:: :: izvini,dali mogu pitati zbog cega?
:: :: :: Treba da ima niske latencije, ne treba mi viša frekvencija
:: :: :: Glavni štab.
BEmpire Ima ih takve 26.02.2009. 13:13 #99463

broj poruka: 439
al kod nas gde ces naci pojma nemam!Mislim da su OCZ Reaper memorije rade na cl3 latencijam i mozda jos neke,ali to su skupe memorije i verovatno tesko ces ih naci kod nas,pre ces naci sa cl4 latencijama,al ni neznam dal to vredi tolko,tesko da ces primetiti neku razliku u brzinu...Poz!!!

psyman Re: ... 26.02.2009. 13:20 #99464

bilo ih je u a-maze ranije a sada ih nema cini mi se nigde.

:: DDR2 2x1GB 800MHz OCZ Reaper Heatpipe CL3,OCZ2RPR800C32GK oko 48
:: Win win ili ti ALT
Saske ... 26.02.2009. 13:24 #99465

broj poruka: 1117
moduli od 2GB sa CL3 latencijama ne postoje osim nekih modula za servere koji imaju Error Correction Code ili ti ECC i ne mogu se koristiti na standardnim racunarima...plus nema ih kod nas i verovatno kostaju ruku i pola bubrega...

Overclocking is the way of life!!!

FatZadd .... 26.02.2009. 13:25 #99467

broj poruka: 140
Citajte pazljivije.....
roizvođač : OCZ
Tip : DDR2
Model : OCZ2RPR800C32GK
Kapacitet : 2x1GB
Brzina rada : 800MHz

Ostalo : Heatpipe hladnjak, 2.1V LEP, CRN
Garancija : 10 godina

bbocko Transcend Axeram 2x2GB 800MHz 4-4-4-12 26.02.2009. 13:26 #99468

broj poruka: 187
kupio pre 2 nedelje u Ba.tec-u kod piramide.
Odlica memorija koja radi 1.8 V.

placena 4250 din.
Slavuj ... 26.02.2009. 13:27 #99469

Razlika je tolika da sam ja sada u dilemi da li da stavim ili da ne stavim ovo svoje kućište što sam sastavio pre oko 4 meseca na oglas i kupim neki stariji single core PC za 100 eura, koji će da tera sve što mi treba, jer sam se zasitio igranja, i osim toga ne koristim kompjuter ni za šta mnogo zahtevno, a dok Windows 7 bude ``utegnut``, optimizovan i zvanično kvalitetan i na očigled bolji od XP-a, kako bi ljudi masovno počeli da prelaze na njega, mislim da će se pojaviti Core i15, a ovaj moj sadašnji koštati jedno 4 puta manje, pa ja sad kao imam osećaj kako mi upravo stoji ~600 eura pred nosom i iz dana u dan se topi... zato i zapitkujem ovoliko.

Glavni štab.
MACHINE Re: Re: Re: Re: ... 26.02.2009. 14:05 #99473

broj poruka: 5715
KOji vam je genijalac rekao da ce Win da se brze ucitava ako su latencije manje??? Hoce, da, racunato u promilima...samo lupate neke budalastine a nemate blage veze ni sa cim...neka neko prosledi link sa testom merenja vremena izmedju npr. CAS2 i CAS5 podesavanja...meni su na serveru DDR-400 sa CL2 uz 2x Xeon 2.8 i dizanje je isto kao na DDR-1066 CL5 jer na to ne utice memorija...da je tako onda bi u testovima takve masine bile brze a nisu, pitanje je arhitekture i organizacije jer je WinXP mator a ne pitanje memorije. Ja sam taj OCZ Reaper CL3 terao na C2Q6600 i to je isto dizao Win sporije nego masine iz 2005 kao i da je CL6 memorija...to je na svim masinama novije generacije tako...bas bih voleo da mi neko pokaze suprotno

A N G E L

:: Jok ti `oćeš :
:: Glavni štab.
:: :: Hoće da mu se brzo pali windows
:: :: Windows-free with Fedora 10
:: :: :: izvini,dali mogu pitati zbog cega?
:: :: :: :: Treba da ima niske latencije, ne treba mi viša frekvencija
:: :: :: ::
:: :: :: :: Glavni štab.
BEmpire Re: 26.02.2009. 14:16 #99474

broj poruka: 439
MACHINE ima pravo,kao sto sam i ranije pisao tesko da bilo ko moze primetiti ubrzanje ne samo prilikom dizanja wina nego i prilikom uobicajenog koriscenja kompa!!!

Slavuj ... 26.02.2009. 14:18 #99475

Na primer ja sam 100% siguran da mi se Windows sporije učitavao sa CL5 nego sa CL4, probao sam pre par nedelja, kada sam dobio zamenu za stare module sa greškama.

Jedno 5 sekundi duže je trajalo učitavanje sa 5-5-5-15 nego sa 4-4-4-12. Nažalost, probao sam samo jednom, pa se može reći da nije merodavno, možda se istripovalo 100 stvari, tada sam koristio Nod32 antivirus umesto Avasta, možda je on bagovao koješta... pošto je pre toga umeo da pobrljavi.

Probaću opet kad mi padne protok sa Rapidshare-a, skidam neku gomilu budalaština, još uvek je na max, pa računam da će za oko pola sata-sat početi da splašnjava.

Glavni štab.
DaSickSyst Re: Re: Re: Re: Re: ... 26.02.2009. 14:33 #99476

broj poruka: 2909

:: KOji vam je genijalac rekao da ce Win da se brze ucitava ako su latencije manje??? Hoce, da, racunato u promilima...samo lupate neke budalastine a nemate blage veze ni sa cim...neka neko prosledi link sa testom merenja vremena izmedju npr. CAS2 i CAS5 podesavanja...meni su na serveru DDR-400 sa CL2 uz 2x Xeon 2.8 i dizanje je isto kao na DDR-1066 CL5 jer na to ne utice memorija...da je tako onda bi u testovima takve masine bile brze a nisu, pitanje je arhitekture i organizacije jer je WinXP mator a ne pitanje memorije. Ja sam taj OCZ Reaper CL3 terao na C2Q6600 i to je isto dizao Win sporije nego masine iz 2005 kao i da je CL6 memorija...to je na svim masinama novije generacije tako...bas bih voleo da mi neko pokaze suprotn

Ja sam to rekao i stojim iza toga.
A ako ne verujes probaj sam.
A `genijalna` je izijava da ce mamorija sa manjim latencijama da tera istu knfiguraciju kao memorija sa vecim...Ko ne veruje neka proba sam i neka se uveri...Ovo makar moze da uradi svako ko ima bilo kakav racunar.
Ako si stvarno probao da teras neku masinu sa OCZ Reaperom,a nisi joj sam podesio latencije znaci da je radila na 5-5-5-18 sto je difaltno za memorije koje nisu value i zbog toga je radila isto...Ako podesis voltaze i latencije kako treba onda moras da dobijes ubrzanje i startovanju Wina,aplikacija i odzivu komandi unutar aplikacija.

Kao sto rekoh ko ne veruje neka proba i uveri se licno...Ovaj test makar moze svako da odradi.

DaSickSystem
MaliAbner Re: Re: Re: Re: Re: Re: ... 26.02.2009. 16:05 #99486

broj poruka: 7783
Sa vecinom tvojih opservacija se slazem ali sa ovom vala ne.
Sve to kao u teoriji treba da radi ali u praski skoro da nema razlike.

Pogotovu sto se dizanje sistema usko vezuje za HDD.

Tomato Republic Of Serbia !!!

:: :: KOji vam je genijalac rekao da ce Win da se brze ucitava ako su latencije manje??? Hoce, da, racunato u promilima...samo lupate neke budalastine a nemate blage veze ni sa cim...neka neko prosledi link sa testom merenja vremena izmedju npr. CAS2 i CAS5 podesavanja...meni su na serveru DDR-400 sa CL2 uz 2x Xeon 2.8 i dizanje je isto kao na DDR-1066 CL5 jer na to ne utice memorija...da je tako onda bi u testovima takve masine bile brze a nisu, pitanje je arhitekture i organizacije jer je WinXP mator a ne pitanje memorije. Ja sam taj OCZ Reaper CL3 terao na C2Q6600 i to je isto dizao Win sporije nego masine iz 2005 kao i da je CL6 memorija...to je na svim masinama novije generacije tako...bas bih voleo da mi neko pokaze suprotn
:: Ja sam to rekao i stojim iza toga
:: A ako ne verujes probaj sam
:: A `genijalna` je izijava da ce mamorija sa manjim latencijama da tera istu knfiguraciju kao memorija sa vecim...Ko ne veruje neka proba sam i neka se uveri...Ovo makar moze da uradi svako ko ima bilo kakav racunar
:: Ako si stvarno probao da teras neku masinu sa OCZ Reaperom,a nisi joj sam podesio latencije znaci da je radila na 5-5-5-18 sto je difaltno za memorije koje nisu value i zbog toga je radila isto...Ako podesis voltaze i latencije kako treba onda moras da dobijes ubrzanje i startovanju Wina,aplikacija i odzivu komandi unutar aplikacija
:: Kao sto rekoh ko ne veruje neka proba i uveri se licno...Ovaj test makar moze svako da odradi
:: DaSickSystem
BlueSkyNIS ... 26.02.2009. 16:23 #99489

broj poruka: 860
SSD?

::Inače, meni se virtuelni Win XP podiže za nekih 5-6 sekundi na mom slabašnom P4 sa DDR2 667 memorijom, pretpostavljam da ubrzanje dolazi zbog keširanja fajl sistema

Windows-free with Fedora 10

SkyFire Ova teorija ima primenu u praksi! 26.02.2009. 16:32 #99490

broj poruka: 18472
I vezana je iskljucivo u overkloku.
Setovanjem memorijskih klokova ka brzem ili sporijem odzivu dobija se mogucnost optimizacije celog sistema.Naravno to povlaci i stabilnost sistema tako da u zavisnosti od same memorije i delay-a koji je potreban da se setuje za stabilan rad dobice se i finalni set za svaki dan.Ovo je usko vezano izmedju memorijskog kontrolera i samog CPU-a!Potrebno je uskladiti i CPU clock kako i NB clock.
Asus-ove ploce novijih generacija imaju setovanje u biosu tog tipa takozvane Clock Skew!Podesavanjem skew clocka na A i B margini steluje se brzina odziva memorije.
Inace ne odnosi se direktno na latencije koliko su bitni memorijski klokovi.Latencije mogu da se stave i na auto ali poenta je da ima efekta u brzini ucitavanja pri boot-u!
Cisto da se nadovezem,ovih dana sam bas to testirao tako da se ne moze reci da nema razlike jer zavisno od postavke sam i dobijao razlicite rezultate!Nekad se win podigne za tren oka a nekad stvarno zagusi!

I Want to believe - The truth is out there

DaSickSyst Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ... 26.02.2009. 18:11 #99503

broj poruka: 2909

:: Sa vecinom tvojih opservacija se slazem ali sa ovom vala ne
:: Sve to kao u teoriji treba da radi ali u praski skoro da nema razlike
Veruj mi da je kod mene osetna razlika izmedju 4-4-4-12 i 5-5-5-12...Imam 3x1GB Corsair XMS2 800MHz...Primetno brze se startuju programi i Win...A u AutoCADu nema seckanja izmedju komandi kod 3D modelovanja....Komande kod kojih je najociglednija razlika u AutoCADu su LOFT(koja sluzi za pravljenje 3D terena preko izohipsi) i SWEEP (kod rotiranja profila duz neke ose)...

:: Pogotovu sto se dizanje sistema usko vezuje za HDD

OK.
Kako objasnjavas brze butovanje starijih sistema koji imaju i sporiji hard i slabiji CPU od `danjsnjih`.

Probaj...Nista te ne kosta.
Ako kojim slucajem sistem ne prihvvati setovanja sa manjim latencijama ploca ce sama vratiti podesavanja na prethodne vrednosti koje su radile...

DaSickSystem
gile23 ... 26.02.2009. 18:13 #99504

broj poruka: 9121
A gde je DDR3 u celoj toj prici, trebalo bi da se dobiju ubrzanja i to veoma dobra!

Pozdrav!

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 1 OD 3  
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647768.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs