Ja cu da uzmem njega jel ce i on moci posle lepo da tera neke jace karte(8600gt cu ostaviti do leta,pa cu uzeti nesto ,videcu kolko cu imati love,al ispod 4850 necu ici)!
moci ce.Imam ga,stoji mi klokovan na 3,17ghz i uopste se ne greje(sa box kulerom).Trenutno imam 9600gt i planiram da uzmem neki gtx 260 ili tako nesto.Kad uzmem ovu grafu klokovacu ga na 3,7-3,8ghz,naravno sa nekim boljim kulerom.Znaci izvlacice maximum iz 4850!
Jedino zamerka oko pretranog OC ,moje misljenje je da je dovoljan OC 3,17 ghz ,jer u suprotnom iz mog iskustva dolazi do pucanja sistema vremenom ,na kraju krajeva da je hteo Intel proglasio bi za taj CPU default frekvenciju 3,7 ghz .......
Extra procesor, ima veliki overklok potencijala.... Ljudi ja imam E7300 ali neznam koliko da stavim FSB, Multiplier, Bus speed, memoriju (kako da testiram stabilnost).... tj znam po nesto ali nisam siguran....
klokuj ga na 3,3ghz.Fsb stavi na 333 i to ti je to.Ali pre toga flesuj bios za svaki slucaj..Koju memoriju imas?
:: Extra procesor, ima veliki overklok potencijala.... Ljudi ja imam E7300 ali neznam koliko da stavim FSB, Multiplier, Bus speed, memoriju (kako da testiram stabilnost).... tj znam po nesto ali nisam siguran... :: :: ::
Imam Kingston 2GB 800MHz, 2:3, 5.5.5.18, Single slot, maticna GIGABYTE GA-EP43-S3L. Multiplier je bio 9.5, ja sam ga stavion na 10x. A jel trebam nesto da podesavam memoriju, Pci expreess (AUTO -da li treba na 100MHz)??? Hteo bih da ga klokujem na 3Ghz - 3,1GHz posto imam BOX kuler da se ne bi grejao mnogo. Da li ce se povecati brzina memorije?
ovako,pci expreess ostavi na auto,multipliper treba da ti bude na 10x jer e7200 ima 9,5x,memoriju ostavi na 800mhz i fsb na 333mhz.Posto ti je multiplier 10x to ti ispadne 3330mhz(3,3ghz) i to ti je to.Testiraj ga primeom 95.Nema veze sto imas box kuler,meni e7200 radi na 3,17ghz sa box kulerom i temperatura na defaultu mu je 32c a u game modu ne prelazi vise od 45c.
:: Imam Kingston 2GB 800MHz, 2:3, 5.5.5.18, Single slot, maticna GIGABYTE GA-EP43-S3L. Multiplier je bio 9.5, ja sam ga stavion na 10x. A jel trebam nesto da podesavam memoriju, Pci expreess (AUTO -da li treba na 100MHz)??? Hteo bih da ga klokujem na 3Ghz - 3,1GHz posto imam BOX kuler da se ne bi grejao mnogo. Da li ce se povecati brzina memorije :: :: ::
E7200 je zmaj, AJAJAJ! Kod mene je bio skroz stabilan na 3.9GHz sa Vendetom 2, sa box coolerom 3.4-3.6 mozda. Uzmi bolji kuler i zviznii ga u nebo... Naravno da ce terati sve zivo. Terace on vrhunski i 4870x2 - nemoj u to da sumnjas probao sam. Extra proc.
:: Ja cu da uzmem njega jel ce i on moci posle lepo da tera neke jace karte(8600gt cu ostaviti do leta,pa cu uzeti nesto ,videcu kolko cu imati love,al ispod 4850 necu ici) :: :: HVALA!!!!! ::
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647768. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.