Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
Ploča zeza
STRANA 1 OD 1
dbqp Ploča zeza 02.03.2009. 01:43 T15829

status: user
broj poruka: 1368
Pre oko mesec i po dana napajanje mi je crklo te je zamenjeno drugim i na svu sreću ništa nije izgorelo osim što se računar pali `čim mu se da kontakt` odnosno čim se prekidač na napajanju stavi u položaj 1 dok taster na prednjem panelu kućišta ne igra ama nikakvu ulogu. Naravno, na isti način se i gasi i svaki put se BIOS resetuje na fabričke vrednosti i svaki put treba ponovo unositi datum i sređivati podešavanja. Zanimljivo je i to što hoće da ide na Stand By a prilikom Shut Down-a se samo restartuje.
Koji mu je đavo?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Stripy U bios 02.03.2009. 02:00 #100123

broj poruka: 4163
opcijama u power menadžmentu isključi sve WAKE ON opcije i opciju last state stavi na off. Ako je ploča MSI umeju tako da vrisnu bez mogućnosti popravke

dbqp hmmm 02.03.2009. 02:10 #100124

Pa nije MSI :) Gigabajt je :D
Btw, ne pomaže ništa u biosu, verovatno je lajsnula, a kad si već tu da te pitam koliko će dugo ovako dok ne ode skroz?
I kad je najbolje da je gasim na dugme, obično to radim pre nego što krene da učitava sistem

MACHINE Re: hmmm 02.03.2009. 02:17 #100125

broj poruka: 5715
MSI ili GA, u biti je isto...i jedno i drugo je tesko smece...ne znam kako bih okarakterisao onoga ko bi se odvazio i u kupio nesto tako jarko crveno ili tako jarko plavo...hm, madness, is`n it?!

A N G E L

:: Pa nije MSI :) Gigabajt je :
:: Btw, ne pomaže ništa u biosu, verovatno je lajsnula, a kad si već tu da te pitam koliko će dugo ovako dok ne ode skroz
:: I kad je najbolje da je gasim na dugme, obično to radim pre nego što krene da učitava siste
::
Stripy Re: hmmm 02.03.2009. 02:37 #100126

Problem može da pravi i neka PCI kartica. A radiće tako dok ne crkne skroz, možda dva dana možda godinama, nema pravila...

:: Pa nije MSI :) Gigabajt je :
:: Btw, ne pomaže ništa u biosu, verovatno je lajsnula, a kad si već tu da te pitam koliko će dugo ovako dok ne ode skroz
:: I kad je najbolje da je gasim na dugme, obično to radim pre nego što krene da učitava siste
dbqp Ispravka 02.03.2009. 02:51 #100128

@Machine
Tebi verovatno ne vredi govoriti ali makar zbog ljudi koji ovo čitaju moram da kažem da je to `smeće` besprekorno radilo 7 godina dok nije vrisnulo napajanje i još ću dodati da imam još dve starije GA ploče koje takođe besprekorno rade i smatram da tvoje pljuvanje Gigabajta nije na mestu.
A što se tiče ASUS-a, kome ne nalaziš manu jer je braon (za razliku od MSIja i GA, a zna se kakav materijal u prirodi je najčešće braon boje) deder reci mi kako to jedan P5K zagreva E2220 u IDLE preko 40 stepeni celzijusa dok je na GA ploči isti taj procesor 10 stepeni hladniji?
nomemory re. 02.03.2009. 02:53 #100129

broj poruka: 251
Prije nego nabavis novu MB (nekog drugog proizvođača) prekontrolisi bateriju i jumper za ClearCMOS

dbqp može biti 02.03.2009. 02:54 #100130

@servispc
A može li to da se ikako `zalemi` pa da bude kao što je bilo pre? :D
Skinuću sutra modem iz PCI slota i staviću drugu grafičku, to je sve što mi je preostalo, što se periferija tiče one ne prave problem ali iščupaću i njih za svaki slučaj. HDDovi su ostali netaknuti.

Stripy Re: može biti 02.03.2009. 02:58 #100131

Možda. Morao bih da vidim...

:: @servisp
:: A može li to da se ikako `zalemi` pa da bude kao što je bilo pre? :
:: Skinuću sutra modem iz PCI slota i staviću drugu grafičku, to je sve što mi je preostalo, što se periferija tiče one ne prave problem ali iščupaću i njih za svaki slučaj. HDDovi su ostali netaknuti
dbqp Re: Re: može biti 02.03.2009. 02:59 #100132

Daj neki kontakt na mail ako ti nije mrsko, dbqp@mail.ru pa da se dogovorimo

:: Možda. Morao bih da vidim..
:: :: @servisp
:: :: A može li to da se ikako `zalemi` pa da bude kao što je bilo pre? :
:: :: Skinuću sutra modem iz PCI slota i staviću drugu grafičku, to je sve što mi je preostalo, što se periferija tiče one ne prave problem ali iščupaću i njih za svaki slučaj. HDDovi su ostali netaknuti
:: ::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647768.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs