Ne baca mi se stara toshiba a65, a `ubija` ga procesor (celeron 2.8ghz, 128 kesha, greje previse, bucan, spor, skuplja prasinu na hladnjaku...) Moze li CPU da se zameni (pravim Intelom, sa vise kesa) i kako?
To sto ti imas jeste pravi full intel. Celeron je model procesora. Cpu se moze promeniti, ja sam na mom laptop-u promenio za jaci, menja se isto kao i na obicnom desktop kompu. Pogledaj koji ti je socket i koji je najjaci cpu koji mozes staviti na taj laptop i zameni ga.
Uvijek treba pokusati... BIOS ces vjerovatno morati update-ovati, ali ni to ti ne garantuje da ce raditi procesor... Najbolje bi bilo da nadjes procesor sa istim FSB-om, to bi valjda trebalo da moze raditi... Drug je pokusao na Lap Top staviti P4 3GHz 800FSB, uradio update BIOSa i nije mu nista pomoglo... Morao je vratiti svoj Celeron 2,0 GHz... Jbga... Srecno...
ja imam 3.4ghz intel pentium 4 (512kb L2) i verovatno ce odgovarati...nema poente flesovati bios, ili radi ili ne radi...mozes da ga flesujes do nove godine.
mada ne verujem da je isplativo baviti se time. usput imam toshibu koja ima celeron M procesor sa 1MB kesha koji je ubica od procesora (pogotovu za jedan celeron, i u klasi slicnih procesora) tako da ne moras da juris full intel, mozda ce i neki drugi celeron da ti obavi posao... ali, da se razumemo, resenje je noviji komp a pregrevanje ce se resiti ciscenjem dok mislim da se buke neces otarasiti, takav je sistem hladjenja i to nema veze sa procesorom
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647768. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.