Zanima me sta je bolje uraditi, trenutno imam p5k pro, q6600 i 8800gt...razmisljam da menjam ili cpu ili gpu...da li bi mi bilo bolje zameniti cpu za q9550 ili 8800 za 4870 sa 512 rama...komp koristim i za render i za igre i sve zivo.... ....Hvala...
uzmes GTX260 i ne brines... Nije ti Q9550 nesto drasticno bolji od Q6600 jos ako ti je Q660 klokovan onda nemas uopste potrebe da ga menjas. Izvucice maximum i iz GTX280 taj Q6600.
Imas super mahinu, nista specijalno neces dobiti a puci ces pare. Mislim da je 8800 za MAX ili Maya cak i bolji od 4870. Ako ti je jos 6600 fino klokovan (preko 3.2) , nema da se brines za igre i render jos neko vreme. JOLE
Ne znam da li si isprobao i jedan i drugi CPU ,primeti se razlika i to dosta u korist q9550 i to narocito recimo u Vista 64 gde se pod q9550 sve izvrsava trenutno ,a q6600 tu vec zapinje,e sad u njegovom slucaju ,ja bih isao pre na 4870 ,koji ce sada biti jeftiniji ,a neka saceka da padne cena Yorka pa posle neka kupi i to.Znaci moje licno misljenje provereno u praksi q9550 i q6600 nije za poredjenje.
Pa dobro, jeste Q9550 bolji to je sigurno za tu primenu, al ja sam mislio na igre prvenstveno dok sam ono pisao, a u igrama stvarno nije drasticna razlika u kombinaciji sa nekom jacom grafickom u visim rezolucijama i detaljima. Jedino Q6600 treba malo klokovati preko 3Ghz i onda je odlican.
:: Ne znam da li si isprobao i jedan i drugi CPU ,primeti se razlika i to dosta u korist q9550 i to narocito recimo u Vista 64 gde se pod q9550 sve izvrsava trenutno ,a q6600 tu vec zapinje,e sad u njegovom slucaju ,ja bih isao pre na 4870 ,koji ce sada biti jeftiniji ,a neka saceka da padne cena Yorka pa posle neka kupi i to.Znaci moje licno misljenje provereno u praksi q9550 i q6600 nije za poredjenje.
Znaci neka uzme neki 4870 sa zalman kulerom ili neki slican koji ima dobar kuler ,posto je pad cena ,a posle neka uzme York .Ipak hteli ne hteli buducnost je u 64 bitnim sistemima .
Ko te prevario da to utiče na bilo šta ? _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
:: Nebi ti bas preporucio radeon, sobzirom da imas intel chipset!! Bolje uzmi neki 260gtx core 216 i zavrsices posao!!! A i atijejevi drajveri su shit :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647768. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.