Cao, trebao bih kupiti jos jednu memoriju za laptop, ali polovnu i bez nekog visednevnog testiranja. Jedino sto cu moci je da probam da racunar prepozna memoriju i da podigne sistem. Naravno i ta memorija je ista kao i ona na mom racunaru, radi na istoj frekvenciji..
Ono sto me interesuje je da li je moguce da mi ta kupljena memoria, ako sve predje normalno pri podizanju sistema, kasnije usljed neke nepravilnosti, pokvari ovu moju postojecu.. Pitam , zato sto sam ovu memoriju nasao prilcno jeftino..
Opasnosti po tvoju staru memoriju, nema. Jedina prava opasnost je, da taj modul koji kupiš možda nije 100% ispravan (da je baš neispravan, video bi odmah), a to može da se ustanovi jedino testiranjem memorije koje poprilično vremenski traje, i nije zgodno za takve preprodaje i ad-hok testiranja na licinom mestu. Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!
Скини iso фајл са адресе: http://www.memtest.org/#downiso и нарежи га. Кад утакнеш меморију, подигни систем са нарезаног диска и пусти макар један цео пролаз (који се састоји из више мањих тестова, видећеш уосталом). То траје неколико минута и ако прође како треба (не сме да се јави ниједна грешка), меморија је исправна (неки воле да пусте више пута, али ја бих рекао да је једном довољно).
Сасвим је безбедно да утакнеш меморију у свој рачунар, не може да ти изазове никакав квар.
За крај, не знам тачно шта и пошто купујеш, али ако погледаш цене на овом сајту, видећеш да 1GB DDR2 800MHz за лаптоп можеш да купиш за 1100 (наравно, ново и са гаранцијом).
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647768. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.