Mani me AMD-a imam neki matori komp sa 478 socketom na njemu je Celeron 1.7 (uzas boziji) pa sam mislio da nabavim Celeron D 2.4Ghz da mogu da koristim taj komp za igre u LAN-u...
:: Bolji su Semproni iz godina kada su bili aktuelni takvi procesori. Intel procesor sa prescott jezgrom se greje ko blesav :: :: `Ne obra se bostan dok shljive ne popadaju` :: ::
...bas siguran da ce u toj ploci uopste da radi Celeron D (Prescott, Cedar Mill?) Mislim da su ti Northwood jezgra top sto mozes tu da ustekas. Pa ili neki 2.0 (Northwood) Celeron koji ces moci da odsrafis na 2.4 lako ili da potraziz neki full P4 Northwood. Pikiraj 2.4 sa 533 magistralom i 512 kesa. Mislim da ih ima po oglasima, a i komp ce biti odlican za vecinu stvari. Bices uskracen samo za novije igre i HD filmove.
Ploca je AsRock P4VM800 magistrala ide od 400/533/800Mhz ali ram je plafon 200Mhz `Prescott, Northwood, Willamette Support` znaci da moze, ima support za Intel Hyper Threading Tech. Nasao sam neki Pentium 4/ 2.4Ghz/ 533FSB/ 256KB L2/ Northwood full Pentium je 30e...
...ok i 1GB, pogotovo sto i ne mozes da teras stvari koje zahtevaju 2 :) Ako mogu samo jos jedan predlog. Uzmi i neki ATI 9550 za 15 evra, progledaces sa novom grafikom. To ce onda biti prilicno kompaktna konfa pa kad to bude postalo pretesno onda sve na dobos pa novi komp
ovaj komp mi je za igranje u LAN-u CS ili tako nestom sa ortacima onaj procesor za 30e jeste 512KB L2 ja sam se zeznuo... citao sam malo na wiki o jezgrima NetBurst-a i skontao da imam najgore moguce jezgro Willamette 128KB L2... tako da cu verovatno uzmem Northwood 2.4 full... pozz hvala na preporuci P.S. mislim da cu ostati na FX-u Ako nameravas pobediti nesmes izgubiti
Celeron D je sa Prescott jezgrom. Ako nađeš neki Pentium 4, bolje uzmi Nortwood nego Prescott. Ima manje keša ali se i manje greje. Za tu tvoju mašinu puna kapa. Pogledaj na oglasima PC Berze. Imaš dva Nortwooda od 2.4GHz. Oglasi br. 87456 i 87466.
Nightbird ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme. HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena.
:: Ploca je AsRock P4VM800 magistrala ide od 400/533/800Mhz ali ram je plafon 200Mh :: `Prescott, Northwood, Willamette Support` znaci da moze, ima support za Intel Hyper Threading Tech. Nasao sam neki Pentium 4/ 2.4Ghz/ 533FSB/ 256KB L2/ Northwood full Pentium je 30e...
Navise ti se isplati uzeti cel.D 2.4ghz 256 L2,mislim da je oko 15e. Sve ostalo je skupo i neisplativo stavljati na tu plocu,mislim na P4 2800-3200 sa 1mb l2... A to sto kazu da se pojedina jezgra greju i nevaljaju je totalno sranje.Nikakve veze nema sa bilo cime.Kuler je tu da ih hladi i neces imati nikakvih problema.Bar sto se tice socketa 478
Nema na čemu. Za Prescott-a znam iz iskustva. Imao sam jedan od 3.0GHz/1GB cache i grejao se kao furuna, dok su drugari koji su imali Nortwooda iste snage bili vrlo zadovoljni.
Nightbird ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme. HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena.
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647768. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.