Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
Izvinjavam sa ,al od onih oglasa nema vajde
STRANA 1 OD 2  
djokosrb Izvinjavam sa ,al od onih oglasa nema vajde 10.03.2009. 12:08 T16058

status: user
broj poruka: 6876
Izvinjavam se sto pitam ovde,al od onih oglasa nista,ljudi ili ne gledaju mail i sms i pozive na telefoni,ili ih boli uvo!

uzeo bih procesor,ram i maticnu za oko 160 e,kad budem prodao ovo moje to ce biti za 2-5 dana,sa garancijom da bude!

Nije mi bitna platforma!

HVALA!!!!!
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Saske ... 10.03.2009. 12:29 #101910

broj poruka: 1117
a stvarno mi nije jasno zasto za te pare ne bi uzeo nesto novo kad moze bez problema...uzmes Core2 E5200 koji kosta oko 70e, neku GA-EP31-DS3L plocu 60e i jos 2GB rama za 20e...i ostane ti kusur, a masina je sasvim odlicna...moze i odlicno da se klokuje...

Overclocking is the way of life!!!

djokosrb Razmiljao sam i o tome 10.03.2009. 12:36 #101911

Da uzmem novo al ne znam sto da uzmem e 5200 kad mogu e 7200 ,ep31 >ep 35,

Vazna napomena,nikad nista ne klokujem,NE znam ni to nije losa ideja al videcu

MACHINE ... 10.03.2009. 12:37 #101912

broj poruka: 5715
A da ne pricam o tome koliko je taj GA P31 dobra ploca...super se O/C-uje, traje 10 godina i nikada ne buguje...a danas nije ni 1. april :)

A N G E L

djokosrb Ne razumem,bas najbolje 10.03.2009. 12:39 #101913

Machine,pojasni to malo bolje

PO ovome sto si napisao ep31-njesra,ne znam tako sam razumeo

MACHINE Re: Ne razumem,bas najbolje 10.03.2009. 12:51 #101914

Ploca je vrh, nema sta

Nego sam ja nesto utripovao i saznao od XYZ izvora sl. statitiku, da od 100% neispravnih ploca: po 40% prednjace GA i MSI a preostalih 20% odlazi na sve ostale brandove zajedno...voelo bih da me neko od servisera i prodavaca demantuje...a bugova na sve strane, polako ali sigurno ce da zeznu cak i nadaleko cuveni EPoX

A N G E L

:: Machine,pojasni to malo bolj
::
:: PO ovome sto si napisao ep31-njesra,ne znam tako sam razume
Saske Re: Re: Ne razumem,bas najbolje 10.03.2009. 12:55 #101915

broj poruka: 1117
stvarno pocinjes da smaras sto se tice Gigabyte proizvoda...imam 3 Gigabyte ploce u kuci i sve rade savrseno...jedna je stara 8 godina i idalje radi...sto se mene tice ne mora covek da uzme Gigabyte plocu, samo sam dao predlog jer sam tu kombinaciju probao pre nedelju dana i sve je radilo savrseno, jos se i odlicno klokovalo...nek uzme Asusa, Biostar...stagod... nemam ja nista protiv...

Overclocking is the way of life!!!

:: Ploca je vrh, nema st
:: Nego sam ja nesto utripovao i saznao od XYZ izvora sl. statitiku, da od 100% neispravnih ploca: po 40% prednjace GA i MSI a preostalih 20% odlazi na sve ostale brandove zajedno...voelo bih da me neko od servisera i prodavaca demantuje...a bugova na sve strane, polako ali sigurno ce da zeznu cak i nadaleko cuveni EPo
:: A N G E L
djokosrb Sto se tice ove vase price 10.03.2009. 13:05 #101917

Imam gygabite plocu 3 i po godine,sve super radi

Nego jel ima neko jos neki predlog ili ponudu

MACHINE Re: Re: Re: Ne razumem,bas najbolje 10.03.2009. 13:13 #101918

Nemoj se jediti, kolega...

To i dodje slicno kao ona prica sa Nilskim konjima od kojih godisnje strada onoliko ljudi koliko od svih drugih divljih zivotinja zajedno (naucno potvrdjen podatak). Ostalo je cista analogija

A N G E L

:: stvarno pocinjes da smaras sto se tice Gigabyte proizvoda...imam 3 Gigabyte ploce u kuci i sve rade savrseno...jedna je stara 8 godina i idalje radi...sto se mene tice ne mora covek da uzme Gigabyte plocu, samo sam dao predlog jer sam tu kombinaciju probao pre nedelju dana i sve je radilo savrseno, jos se i odlicno klokovalo...nek uzme Asusa, Biostar...stagod... nemam ja nista protiv..
:: Overclocking is the way of life!!!
:: :: Ploca je vrh, nema st
:: ::
:: :: Nego sam ja nesto utripovao i saznao od XYZ izvora sl. statitiku, da od 100% neispravnih ploca: po 40% prednjace GA i MSI a preostalih 20% odlazi na sve ostale brandove zajedno...voelo bih da me neko od servisera i prodavaca demantuje...a bugova na sve strane, polako ali sigurno ce da zeznu cak i nadaleko cuveni EPo
:: :: A N G E L
Nicolas Re: Izvinjavam sa ,al od onih oglasa nema vajde 10.03.2009. 14:13 #101930

broj poruka: 308
pa kriza je, slabo ko sta prodaje niti kupje...

:: Izvinjavam se sto pitam ovde,al od onih oglasa nista,ljudi ili ne gledaju mail i sms i pozive na telefoni,ili ih boli uvo
:: uzeo bih procesor,ram i maticnu za oko 160 e,kad budem prodao ovo moje to ce biti za 2-5 dana,sa garancijom da bude
:: Nije mi bitna platforma
:: HVALA!!!!!
DaSickSyst 10.03.2009. 14:49 #101936

broj poruka: 2909
Jedino sa GA plocama nikad nisam imao nikakav problema...Pored ostalih ploca imao sam i dva Asusa i jedan je crko,a drugi sam zamenio zato sto se grejao kao ringla...
Kod kuce imam GA-P965-DS3+E6600,
kod kolege u firmi 3x GA-P35-DS3L+Q6600 ima jos jedan kompjuter znam da je i na njemu GA ploca,ali ne znam koja...Ovo racunari rade i po dve nedelje bez restartovanja a kamo li gasenja, kad ima mnogo posla danju se na njima crta,a nocu renderuju...I to sa jednom od najjeftinijih GA ploca.
u firmi: GA P35-DS3R+E4400, EP45-DS3+Q6600 i EP45-UD3R+Q9550 ista prica je i sa ovim racunarima jer je takodje u pitanju projektni biro,tj. vrlo cesto rade po nedelju-dve u tri smene...
Moj brat ima GA-P965-DS3+E4200.
Moj najbolji drug ima AMD platforme sa GA-M780GX+X2 5600 i GA-n560-S3+X2 5000.
Necu da nabrajam dalje ali znam jos nekoliko ljudi kojima sam sklapao konfiguracije sa GA plocama i AMD i Intel i jos mi se niko nije pozalio na nesto vezano za plocu.
Nikad nikakvih problema,zato uzimam GA za sebe i preporucujem ga drugima...Tako da to konstantno bagovanje na GA plocama je po mom licnom iskustvu cisto lupanje gluposti ili neznanje.

Samo mi je krivo sto nisam slikao juce onu Asus P5Q-SE sto sam izgubio pola dana pokusavajuci da provalim zasto radi dva sata pa zamrzne ekran...I sto ima podrsku za DDR2 na 1200MHz a da bi radila moras da daunklokujes RAM na 800MHz i tek onda radi `normalno`...A moduli su potpuno ispravni 2x2GB 1066MHz Kingston HyperX....Pored njih sam probao i Trascend na 1066MHz,ista prica...I posle Asus ne baguje...Glupost nad glupostima.

DaSickSystem

pasduh Re: Re: Re: Re: Ne razumem,bas najbolje 10.03.2009. 14:57 #101939

broj poruka: 451
Ne cackaj previse ono sto je dobro i mocno jerbo nece izaci na dobro.

one way or another

:: Nemoj se jediti, kolega..
:: To i dodje slicno kao ona prica sa Nilskim konjima od kojih godisnje strada onoliko ljudi koliko od svih drugih divljih zivotinja zajedno (naucno potvrdjen podatak). Ostalo je cista analogij
vlajkic opet GA na meti 10.03.2009. 15:01 #101941

broj poruka: 609

Evo ja se nisam mesao do sada u vezi GA ploca ali da kazem da posle 3 god rada u servisu ubedljivo najvise ploca koje su dolazile na servis (posle 2-3 godine rada) su asus ploce..doduse one iz jeftinijih klasa(da se razumemo one su u to vreme i najvise prodavane)..ja imam kuci ga sa 945 cipsetom i nikakav bag nikad nisam imao a i sve koje sam ugradio nema zalbi i reklamacija..mnogi ovde kude GA ali ja nisam imao takva iskustva...eto toliko...pozz

bocilius Sto se tice Gigabyte-a 10.03.2009. 15:35 #101949

broj poruka: 88
Iz mog iskustva, skoro da je tacno ono sto MACHINE kaze:
Do 100 % neispravnih ploca po 40 % prednjave GA i MSI.
E, sad, zasto kazem `skoro` da je tacno.
Taj procenat i nije bas 40 %, ali
Gigabyte se kod nas prodaje u kolicinama vecim od ostalih proizvodjaca, bas za taj procenat.
Zakljucak
Gigabyte ploce se ne kvare nista vise od drugih proizvodjaca, nego se stice takav utisak, jer su prodavanije od drugih.

gile23 ... 10.03.2009. 15:46 #101952

broj poruka: 9121
Ovako imam 1 Asus i 1 Gigabyte, ovako na Asus-A7N8X na kome se nalazi 2400+ nikakav problem mi nije zadavala za ove 3 i po godine koriscenja, a sto se tice Gigabyte to je EP45 DS3 na sadasnjem kompu od oktobra meseca nikakav problem mi se nije pojavljivao sve radi sasvim dobro, a ti uzmes Kumu 7750 2GB nekog rama i neku maticnu bez integruse i miran si.

Pozdrav!

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
DmasteRNo1 Nemojte da započinjete raspravu 10.03.2009. 15:55 #101953

broj poruka: 6106
koju ne možete da dobijete (mislim na odbranu Gigabajta, AMD-a, ATi-ja), zato što na Forumu ima par likova koji imaju ego ekvivalentan egu Dr Rodnija MekKeja (ko je gledao Stargate Atlantis, zna o čemu pričam), a kad oni kažu da su navedene firme i njihovi proizvodi sranje, onda je to aksiom i tačka. Svi pokušaji da se opovrgnu njihove teze, propadaju u startu. Neću da imenujem dotične MekKejeve, zato što se jedan od njih tražio da ga ne uzimam u usta.

U potpisu: Džon Šepard

Šefe, koji ti je vrag?

NMY GIGABYTE 10.03.2009. 16:42 #101961

broj poruka: 1509
Prva ploca koja mi se sjebala bila je ASUS P4P800-X (Intel 865PE chipset)...
Nabavim sebi Gigabyte sa 848 chipom (nije bilo drugacije) i radila mi je OK...
Zamijenim je sa drugom za njegovu ASUS P4V800X-D (mozda nije tacan naziv 100%, ali je u tom smislu) zbog PCI-E slota za graficku, i ona mi nije dugo radila, tacnije vrlo kratko, nije ni mjesec sastavila... (ona Gigabyte kod druga i dan danas radi)
Ako vec mislite da je do napajanja mozda, nije, ono je bilo Chieftec 450W...
Napomenucu da je i kod jos jednog prijatelja takva identicna ploca riknula...
Nakon toga sam promijenio konfu i uzeo AMD i Gigabyte plocu (NF560) i radila mi je dobro...
Prodao sam tu konfu (i dan danas radi bez problema) i uzeo novu...
Sada koristim Gigabyte EP35-DS3L, jeftin model, a odradjuje mi posao bez ikakvih problema...

Znaci sto se tice Gigabyte-a, ne planiram da ga mijenjam, nisam nikada imao problema sa njim...

SONY VAIO VGN-FW285J

vampirbg Re: Razmiljao sam i o tome 10.03.2009. 17:49 #101973

broj poruka: 711
Tesko ces da nadjes polovno sa garancijom :) (eventualno da probas, ali ne verujem da ces dobiti nesto duze)

:: Da uzmem novo al ne znam sto da uzmem e 5200 kad mogu e 7200 ,ep31 >ep 35
:: Vazna napomena,nikad nista ne klokujem,NE znam ni to nije losa ideja al videc
mikac962 Re: 10.03.2009. 18:26 #101979

broj poruka: 555
Macnine, kada navedes koliki je procenat reklamacije na neki proizvod, moras da navedes i kolika je prodaja. Ako se Gigabyte vraca 40% u odnosu na ostale ploce, to najverovatnije znaci da u prodaji ucestvuje bar sa 50%.
Statistika je vrlo cudna nauka. Ti jedes kupus, a ja meso, a u proseku obojica jedemo sarmu.

MACHINE Ne secam 10.03.2009. 18:38 #101986

da se se u poslednje vreme upustao u raspravu po tim pitanjima. Ne stoji ni to da je najprodavaniji, ako i jeste onda su to nijanse u odnosu na A...nisam gledao SG A jerbo je film glup bio na pocetku, pa znam jedino sta znaci superego....

Nesto nije u redu sa vama kada to shvatate licno i nervirate se. A argument za mene je to sto imam FSC a ne Asus a kontrargument protiv vas posto hvalite GA jer ga i imate. Zamrsi odmrsi, zakljucak je isti: GA stinks :) pa puknite :)))

A N G E L

mikac962 Re: 10.03.2009. 18:48 #101990

broj poruka: 555
Machine, pogresno si shvatio. Ja nemam GA niti nameravam da ga imam. Meni je potrebna stabilna masina i korisitm Intelovu plocu. Ne klokujem i nije mi bitno to sto moj Intel nije pogodan za klokovanje. Sto se tice opaske o najprodavanijem brendu kada su ploce u pitanju, zaista bi trebalo napraviti pravu analizu koliko se cega uveze i proda kod nas, a koliko se pokvari. Ja licno sam u jednom momentu bio strasno protiv Pioneer optike, jer sam mislio da se kvari u nenormalnom kolicinama, ali kada sam zakopao, dosao sam do cifre od ispod 1%. Mada ga ni danas ne volim jer ima garanciju od godinu dana, vise nisam apriori protiv njega.

DmasteRNo1 Za one koji to ne znaju 10.03.2009. 20:29 #102003

Stargate Atlantis je serija, a ne film. Ima 5 sezona (100 epizoda). I, moram da priznam da sam iznenađen odgovorom u stilu `superega`. Svaka čast, što se ne može reći za neke druge Rodnije.

Šefe, koji ti je vrag?

Slavuj ... 10.03.2009. 20:43 #102005

broj poruka: 2236
http://sr.wikipedia.org/sr-el/Замена_тезе

Glavni štab.
:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MACHINE Re: Za one koji to ne znaju 10.03.2009. 22:07 #102018

Da, ali bilo je i filmova: Stargate, Continuum...ja sam mislio na potonji, a tematika je koliko znam ista, sve vrti oko onog kamenog kruga sa nekim oznakama...los Sci-Fi...onaj prvi film je bio super, ostalo jok...

A N G E L

:: Stargate Atlantis je serija, a ne film. Ima 5 sezona (100 epizoda). I, moram da priznam da sam iznenađen odgovorom u stilu `superega`. Svaka čast, što se ne može reći za neke druge Rodnije
:: Šefe, koji ti je vrag?
DmasteRNo1 Dodatak na SG 10.03.2009. 22:35 #102023

Stargate - The Ark Of Truth i Stargate - Continuum su filmovi koji slede posle serije Stargate SG-1. U prvom, SG-1 skenjava Oraje, da ne kažem Orase, koji veoma podsećaju na Katoličku crkvu i njihov stil širenja Hrišćanstva u srednjem veku. U drugom filmu, konačno sređuju poslednjeg Sistemskog Lorda - Bala, i završavaju sa Goauldima.Mislim Kurta Rasel je Kurta Rasel, ali Džek O`Nil kojeg je odglumio Ričard Din Anderson u seriji je prosto nezajebiv. Tek kad odgledaš svih 10 sezona serije, i filmovi će ti biti zanimljivi. Serije su veoma dobro ocenjene na IMDB-u, tak oda bi ih predložio svima koji vole naučnu fantastiku.

Šefe, koji ti je vrag?

gile23 ... 11.03.2009. 00:04 #102040

broj poruka: 9121
E7400, onda neka P35 ploca i 2GB rama.

Pozdrav!

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 1 OD 2  
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647768.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs