Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
visak pinova... :D
STRANA 1 OD 1
Berettaxx visak pinova... :D 10.03.2009. 14:55 T16063

status: user
broj poruka: 385
E ovako, Ortak mi doneo komp prso mu HDD pa da mu stavim win na drugi jer ih ima 2... Ja standardno otvorio komp izduvao ga ocistio Cooler-e... i sad ja skinem procesor kao da ga vidim (Celeron D 2.113GHz s478), kad ono medjutim... procesor nema jedan pin, drugi je spljosten od siljenja da proc udje u Socket a treci se klima... jao ja se us*o ziv reko zezno sam mu komp... kad ono ja ga upalim on radi normalno bez bagova... neverujem...
Cuo ja ranije pricu kao AMD radi bez par pinova i nisam verovao. Sad sam se uverio...
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Ako nameravas pobediti nesmes izgubiti
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Mixx dont fix it if aint broken 10.03.2009. 15:25 #101946

broj poruka: 2931
za napajanje i masu procesora (na primer) imas po nekoliko pinova, a mislim da ima i par koji nisu uopste povezani tj. ne sluze nicemu, tako da ako radi ne diraj

Berettaxx ... 10.03.2009. 15:26 #101947

ma otkud cu dirati bezi bre kako radi nek radi...

LonleyMax Joj kume... 10.03.2009. 15:32 #101948

broj poruka: 1475
jel to Guzvino???
Mozda mu zbog tog sranja dize temp do 80!!???
cele1988 opusteno 10.03.2009. 15:35 #101950

broj poruka: 1424
imao sam i ja neke Celerona s478 kojima su falili pinovi i rade ko zmajevi i danas dan. tako da se ne brines bez razloga....
vozi misko
NMY Moze da radi bez pinova, samo... 10.03.2009. 16:34 #101959

broj poruka: 1509
Pitanje je bez kojih moze da radi i sta oni predstavljaju...
Mozda je za masu kojih ima nekoliko a mozda za interupt i sigurno nece da radi...

Npr. drug je prije neki dan skidao cooler i ostao mu CPU (P4 socket 478) na cooler zalijepljen, a on posto nije imao termalne paste nije htio da ga skida nego je samo izduvao cooler i vratio opet na plocu... NAOPACKE...
Jedan pin je iskrivio (ispravio ga je), a jedan je polomio...
NECE NI DA SE JAVI...
Pitao me je za misljenje pa sam mu rekao neka KUPI NOVI CPU... xD

JBGa...

SONY VAIO VGN-FW285J

Mixx samo da podsetim 10.03.2009. 17:08 #101966

broj poruka: 2931
pre skidanja kulera malo pustite komp da radi neku zahtevnu operaciju. kuler se mnogo lakse odlepi kad je pasta zagrejana

mikac962 Re: 10.03.2009. 18:42 #101988

broj poruka: 555
Ko ima strpljenja i neki neispravan 478 procesor, lemilicu u ruke i zalemiti nedostajuce pinove. Naravno nije lako lemiti ako je neki pin iz sredine polomljen, ali ako se radi o nekom na spoljasnjem obodu, moguce je. Radio sam to nekoliko puta. Na jednom sam morao da skonem sest ispravnih nozica da bih zalemio prvo jedan polomljen iz sredine, pa sam ih onda vratio. Procesor je proradio iz prve posle intervencije.

Berettaxx pa... 10.03.2009. 20:06 #102001

@LonleyMax nije guzvin, mijatov je...
@Mikac 962 mislim da je to preveliko cimanje za ovaj procesor ali imam ja tehniku bez lemljenja, zabodes pin u socket tu gde fali i kad nalegne procesor imace kontakt...

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647768.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs