http://www.itx.ba/index.php?option=com_content&task=view&id=9518&Itemid=1 jebiga u svom ovom sranju bolelo me uvo za strane firme pored ovog naseg jada od zemllje i firmi i otkaza nasih ljudi ali ovo je jedna vest koja me onako malo setno pogodila stvarno su bile ekstra ploce koje ovi novi klinci nisu mozda ni imali prilike da koriste ali ko je malo stariji znace o cemu pricam,eto toliko. pozdrav
I meni je zao jer je firma bila stvarno super. SLicno se desilo sa Chaintechom ali se on vratio pa radi ranzorazne memorije i grafike pod Waltonom i to kvalitetno. Mozda i veliki ABIT vaskrsne!
Ma, ima skoro godinu dana kako sam zezao Mašinca za to, pa se i dogodilo. Dugo već se priča o tome, a dolazak krize samo ih je pokopao. Puko` je i Teac a preživeo LG... da je to neko nekada rekao, dobio bi GOli Otok... ali tako je. E, sad, da će baš i INtel da pukne, ne bi reko`.
Oh drat these computers, they`re so naughty and so complex, I could pinch them.
:: Ma, ima skoro godinu dana kako sam zezao Mašinca za to, pa se i dogodilo. Dugo već se priča o tome, a dolazak krize samo ih je pokopao :: Puko` je i Teac a preživeo LG... da je to neko nekada rekao, dobio bi GOli Otok... ali tako je :: E, sad, da će baš i INtel da pukne, ne bi reko` :: :: Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!! :: ::
Ja mislim da ga nije kupio, a jeste ga kupio. Tj. pošto je glupo kad se čita, zvanično nije a u praxi, jeste, al` delomično. U jednom trenutku, do tada suvereni Teac odjednom je počeo da prodaje škart uređaje, a, do tada krajnje vašljivi LG, najednom je počeo da izbacuje rezače koji su mogli sa nečim da se mere. Koincidencija je nezvanično smatrana za prostu razmenu tehnologija+keš, pri čemu je Teac jednostavno nestao nakon još nekih tužnih pokušaja sa DVD rezačima. Zašto je tako, pa, zato što je nekadašnji GoldStar upucao para i para (državnih, Koreja je socijalističko-kapitalistička privreda) da bi se predstavio kao LG zbog lošeg imidža i škart proizvoda koji su ih bacili na loš glas, tao da je bilo sramota da prosto nekog `usvoje`, već su ga na kvarnjaka pretopili u svoje rezače. A, Intel.... neće da krepaja, trajaće do kraja sveta i veka.
ali tako je u biznisu. Imali su toliko inovacija i toliko dobrih proizvoda da mi je zaista žao što su otišli u muzej. Bili su jedan od najboljih brendova to je sigurno.
Jeste tuzno kada se gasi takav brand, ali abit je poceo odavno da gubi sjaj i zivi na lovorikama.Jednostavno se nije snasao sa sada velikim `zverkama` i nije mi bas takvo iznenadjenje uzimajuci u obzir i sadasnju ekonomsku krizu.Najvise me je sokirao propast 3Dfx-a,ciji sam dozivotni fan(kada se samo setim kako sam nekada `glajdovao`) ,koji je onda bio u punoj snazi,to govorim jer je nVidia jer tek posle par godina upotrebila neka od tadasnjih resenja .
To sam i ja cuo, zato sada imam dfi plocu, mada dfi je pravio dobre ploce dok je jos abit bio ziv (naravno nisu im sve ploce super,po neki model zablista), a sto se tice abit-a on je realno prestao da postoji jos pre 2 godine kada ih je uzela druga kompanija pod svoje, a zvanicno je ugasen jos 31. 2008...
Hope is the first step on the road to disappointment.
:: Pa jos pre nekoliko godina su experti iz Abita presli u DFI, sto je opste poznato :: Ako volite Abit, utehu pronadjite u DF :: kvak :: ::
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647768. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.