Da li ima da se kupi ploca na kojoj mogu da idu 2 quad procesora, koje bi islo napajanje tu i koliko bi to kostalo? Intel ili AMD svejedno. Treba mi za rendering, igrice nebitne JOLE
http://yertech.blogspot.com/2009/03/asus-unveils-dual-lga1366-motherboard.html ______________________________________________________________________ *ebo m*t*r, pusti taj instalacioni cd kao audio disk, pa ga odzvizdi u slusalicu da ga snimim na kasetu da ga iskompajliram na nekom komodoru, pre ce tako da bude nego ovaj torent
`the board can take two Xeon 5500s`... mani xeone, to za servere. Interesuju me kucni procesori JOLE
:: http://yertech.blogspot.com/2009/03/asus-unveils-dual-lga1366-motherboard.htm :: _____________________________________________________________________ :: *ebo m*t*r, pusti taj instalacioni cd kao audio disk, pa ga odzvizdi u slusalicu da ga snimim na kasetu da ga iskompajliram na nekom komodoru, pre ce tako da bude nego ovaj toren :: ::
sve kao sto ti treba. ATX form factor/standard DESKTOP power suply, memory WITHOUT ECC, PCI-E x16, 2xPCI-E x8. sve u svemu, desktop ploca ______________________________________________________________________ *ebo m*t*r, pusti taj instalacioni cd kao audio disk, pa ga odzvizdi u slusalicu da ga snimim na kasetu da ga iskompajliram na nekom komodoru, pre ce tako da bude nego ovaj torent
Asus je skoro izbacio dual socket plocu (1366) ali jos se nije pojavila u prodaji,a to znaci da ce se pojaviti kod nas za 6 meseci do godinu dana,ako je uopste bude bilo.
Josilenko,ako hoces poslusaj me i uzmi sledecu konfiguraciju: Ci7 920.............................260e GA EX58-UD4......................220e 3x2GB 1600 CL8 OCZ Gold......145e Napajanje TT Toughpower 750W ili Corsair HX750W.....115-120e grafiku,HDD i kuciste po izboru
Po nekim mojim merenjima Ci7 920 je od prilike 2.5-3x brzi u render aplikacijama od Q6600 na stok frekvenciji...Ovo sam merio u MaxwellRenderu... Procesor ima 8 jezgra (4 fizicka i 4 logicka) sto je nevidjena snaga za render aplikacije. Imaces bolje performanse nego li da uzmes dve Quad konfiguracije,a kostace te nesto manje.
Da ne bude opet da su ovo placeni testovi moram da kazem da sam imao jedan dan da provedem testirajuci Ci7 920 i da sam se odusevio,a testovi se savrseno poklapaju... Posto uzimas masinu za render veruj da je ovo nesto najisplatljivije.
Hvala care, ovo je strava link koji si mi dao, odusevljen sam. Jel ima nesto slicno za vray i mentalray, posto njih vise koristim? Sta mislis, jel se razlikuju bitnije rezultati od maxwell-a? I ovde ih nema AMD phenom2, bas me interesuje kako se oni drze. Jel mozes keve ti da mi objasnis kakva su to 4 logicka jezgra i koji je njihov udeo u renderingu? Stvarno ih ovaj 920 unisti nacisto, bije bre opterone ladno a kamo li 9550 koji isto kosta
JOLE
:: Asus je skoro izbacio dual socket plocu (1366) ali jos se nije pojavila u prodaji,a to znaci da ce se pojaviti kod nas za 6 meseci do godinu dana,ako je uopste bude bilo :: :: Josilenko,ako hoces poslusaj me i uzmi sledecu konfiguraciju :: Ci7 920.............................260 :: GA EX58-UD4......................220 :: 3x2GB 1600 CL8 OCZ Gold......145 :: Napajanje TT Toughpower 750W ili Corsair HX750W.....115-120 :: grafiku,HDD i kuciste po izbor :: :: Po nekim mojim merenjima Ci7 920 je od prilike 2.5-3x brzi u render aplikacijama od Q6600 na stok frekvenciji...Ovo sam merio u MaxwellRenderu.. :: Procesor ima 8 jezgra (4 fizicka i 4 logicka) sto je nevidjena snaga za render aplikacije :: Imaces bolje performanse nego li da uzmes dve Quad konfiguracije,a kostace te nesto manje :: :: Evo i linka :: http://www.benchwell.com :: :: Da ne bude opet da su ovo placeni testovi moram da kazem da sam imao jedan dan da provedem testirajuci Ci7 920 i da sam se odusevio,a testovi se savrseno poklapaju.. :: Posto uzimas masinu za render veruj da je ovo nesto najisplatljivije :: :: :: DaSickSyste :: ::
Pitam te zato sto sam gledao neke testove 6600-9550-i7-phenom2 jos pre par meseca, i kolko se secam nije bila tolika razlika. Mislim da su testirali vray
To je stari HT princip, svako gizicko jezgro ima i jedno logicko u mislu da moze da potera konkurentno 2 niti i li procesa, dobitak u brzini svakako nije 1000% ali postoji posto se niti nadmecu za resurse kada posotje neke idle podjedinice procesora koje se mogu uposlitit. TO je prvi put vidjeno na HyperThreading P4
A N G E L
:: Hvala care, ovo je strava link koji si mi dao, odusevljen sam :: Jel ima nesto slicno za vray i mentalray, posto njih vise koristim? Sta mislis, jel se razlikuju bitnije rezultati od maxwell-a? I ovde ih nema AMD phenom2, bas me interesuje kako se oni drze :: Jel mozes keve ti da mi objasnis kakva su to 4 logicka jezgra i koji je njihov udeo u renderingu? Stvarno ih ovaj 920 unisti nacisto, bije bre opterone ladno a kamo li 9550 koji isto kost :: :: JOL :: :: :: Asus je skoro izbacio dual socket plocu (1366) ali jos se nije pojavila u prodaji,a to znaci da ce se pojaviti kod nas za 6 meseci do godinu dana,ako je uopste bude bilo :: :: :: :: Josilenko,ako hoces poslusaj me i uzmi sledecu konfiguraciju :: :: Ci7 920.............................260 :: :: GA EX58-UD4......................220 :: :: 3x2GB 1600 CL8 OCZ Gold......145 :: :: Napajanje TT Toughpower 750W ili Corsair HX750W.....115-120 :: :: grafiku,HDD i kuciste po izbor :: :: :: :: Po nekim mojim merenjima Ci7 920 je od prilike 2.5-3x brzi u render aplikacijama od Q6600 na stok frekvenciji...Ovo sam merio u MaxwellRenderu.. :: :: Procesor ima 8 jezgra (4 fizicka i 4 logicka) sto je nevidjena snaga za render aplikacije :: :: Imaces bolje performanse nego li da uzmes dve Quad konfiguracije,a kostace te nesto manje :: :: :: :: Evo i linka :: :: http://www.benchwell.com :: :: :: :: Da ne bude opet da su ovo placeni testovi moram da kazem da sam imao jedan dan da provedem testirajuci Ci7 920 i da sam se odusevio,a testovi se savrseno poklapaju.. :: :: Posto uzimas masinu za render veruj da je ovo nesto najisplatljivije :: :: :: :: :: :: DaSickSyste :: :: :: ::
:: Hvala care, ovo je strava link koji si mi dao, odusevljen sam :: Jel ima nesto slicno za vray i mentalray, posto njih vise koristim? Sta mislis, jel se razlikuju bitnije rezultati od maxwell-a? I ovde ih nema AMD phenom2, bas me interesuje kako se oni drze Sve render aplikacije imaju manje vise isto ubrzanje jer je render cista racunica i svako jezgro se tretira kao procesor...Znas i sam da je u igrama ubrzanje od 10 do 15% izmedju 2 i 4 jezgra dok je u aplikacijama skoro 100%. Ako si gledao testove za 3D MAX sa difaltnim ili mental ray rendrom imaj u vidu da kad kliknes Shift+Q pre rendera pocinje racunanje svetla,materijala,itd koje traje par sekundi zavisno od velicine fajla,taj deo uvek radi jedno jezgro,a kada se to sracuna onda stupaju u rad sva jezgra...Zato ti deluje manje ubrzanje...Ali u sustini sto je kompleksnija slika do je vece ubrzanje izmedju 2,4,8 jezgra. :: Jel mozes keve ti da mi objasnis kakva su to 4 logicka jezgra i koji je njihov udeo u renderingu? Stvarno ih ovaj 920 unisti nacisto, bije bre opterone ladno a kamo li 9550 koji isto kost Svako fizicko jezgro ima ne jedan nego dva thread-a X2,C2D,C2Q,Phenom 1 i 2 svi imaju po jedan thread po jezgru,dok Ci7 ima dva po jezgru i tako umesto 4 dobijes 8 jezgra na 2.66GHz(kod Ci7 920) bez obzira sto su `samo` 4 fizicka u task menageru ces videti 8 jezgra...Nadam se da sam ti nesto pojasnio.
Kolko ja kapiram to je slicna fora kao sto je ranije intel imao dual core (koji je bio u sustini 1 `podvojeno` jezgro). Znaci nahelem maltene ima 4xdual core... Strava, znaci ima 8 kockica u renderingu umesto 4. To je to sto mi treba.
JOLE
:: :: Hvala care, ovo je strava link koji si mi dao, odusevljen sam :: :: Jel ima nesto slicno za vray i mentalray, posto njih vise koristim? Sta mislis, jel se razlikuju bitnije rezultati od maxwell-a? I ovde ih nema AMD phenom2, bas me interesuje kako se oni drze :: Sve render aplikacije imaju manje vise isto ubrzanje jer je render cista racunica i svako jezgro se tretira kao procesor...Znas i sam da je u igrama ubrzanje od 10 do 15% izmedju 2 i 4 jezgra dok je u aplikacijama skoro 100% :: Ako si gledao testove za 3D MAX sa difaltnim ili mental ray rendrom imaj u vidu da kad kliknes Shift+Q pre rendera pocinje racunanje svetla,materijala,itd koje traje par sekundi zavisno od velicine fajla,taj deo uvek radi jedno jezgro,a kada se to sracuna onda stupaju u rad sva jezgra...Zato ti deluje manje ubrzanje...Ali u sustini sto je kompleksnija slika do je vece ubrzanje izmedju 2,4,8 jezgra :: :: Jel mozes keve ti da mi objasnis kakva su to 4 logicka jezgra i koji je njihov udeo u renderingu? Stvarno ih ovaj 920 unisti nacisto, bije bre opterone ladno a kamo li 9550 koji isto kost :: Svako fizicko jezgro ima ne jedan nego dva thread-a X2,C2D,C2Q,Phenom 1 i 2 svi imaju po jedan thread po jezgru,dok Ci7 ima dva po jezgru i tako umesto 4 dobijes 8 jezgra na 2.66GHz(kod Ci7 920) bez obzira sto su `samo` 4 fizicka u task menageru ces videti 8 jezgra...Nadam se da sam ti nesto pojasnio :: :: :: DaSickSystem
a ja mislio ti za to znas a treba ti jace. zbog toga sam ti predlozio dva xeona. ______________________________________________________________________ *ebo m*t*r, pusti taj instalacioni cd kao audio disk, pa ga odzvizdi u slusalicu da ga snimim na kasetu da ga iskompajliram na nekom komodoru, pre ce tako da bude nego ovaj torent
:: Kolko ja kapiram to je slicna fora kao sto je ranije intel imao dual core (koji je bio u sustini 1 `podvojeno` jezgro). Znaci nahelem maltene ima 4xdual core... Strava, znaci ima 8 kockica u renderingu umesto 4. To je to sto mi treba :: :: JOL :: :: :: :: Hvala care, ovo je strava link koji si mi dao, odusevljen sam :: :: :: Jel ima nesto slicno za vray i mentalray, posto njih vise koristim? Sta mislis, jel se razlikuju bitnije rezultati od maxwell-a? I ovde ih nema AMD phenom2, bas me interesuje kako se oni drze :: :: Sve render aplikacije imaju manje vise isto ubrzanje jer je render cista racunica i svako jezgro se tretira kao procesor...Znas i sam da je u igrama ubrzanje od 10 do 15% izmedju 2 i 4 jezgra dok je u aplikacijama skoro 100% :: :: Ako si gledao testove za 3D MAX sa difaltnim ili mental ray rendrom imaj u vidu da kad kliknes Shift+Q pre rendera pocinje racunanje svetla,materijala,itd koje traje par sekundi zavisno od velicine fajla,taj deo uvek radi jedno jezgro,a kada se to sracuna onda stupaju u rad sva jezgra...Zato ti deluje manje ubrzanje...Ali u sustini sto je kompleksnija slika do je vece ubrzanje izmedju 2,4,8 jezgra :: :: :: Jel mozes keve ti da mi objasnis kakva su to 4 logicka jezgra i koji je njihov udeo u renderingu? Stvarno ih ovaj 920 unisti nacisto, bije bre opterone ladno a kamo li 9550 koji isto kost :: :: Svako fizicko jezgro ima ne jedan nego dva thread-a X2,C2D,C2Q,Phenom 1 i 2 svi imaju po jedan thread po jezgru,dok Ci7 ima dva po jezgru i tako umesto 4 dobijes 8 jezgra na 2.66GHz(kod Ci7 920) bez obzira sto su `samo` 4 fizicka u task menageru ces videti 8 jezgra...Nadam se da sam ti nesto pojasnio :: :: :: :: :: :: DaSickSystem
:: Kolko ja kapiram to je slicna fora kao sto je ranije intel imao dual core (koji je bio u sustini 1 `podvojeno` jezgro). Znaci nahelem maltene ima 4xdual core... Strava, znaci ima 8 kockica u renderingu umesto 4. To je to sto mi treba
Bas tako,osam kockica kod Ci7 umesto cetiri kao kod klasicnih quad ili dve kod dual procesora. Iz MAXa sam pustao Mental ray(i da ima svih osam kockica),Vray nisam ni probao jer sam se totalno preorijentisao na MaxwellRender i najvise vremena sam proveo testirajuci njega.Ustvari ceo dan sam proveo testirajuci Maxwell sa razlicitim podesavanjima,ukljucivao sam multilight,alfa kanale,ray traced senke,displejsment mape,postavljao IOR materijale,HDRI pozadine,itd...Apsolutno sve sto mi je palo na pamet da moze da zaglupi procesor....Moj je zakljucak da je Ci7 trenutno bez premca najjaci procesor za render aplikacije. Nema nikakvog logicnog razloga da ne dobijes isto ubrzanje i kod Vray rendera.
PS. Jedna napomena gore sam ti napiso 3x2GB 1600MHz OCZ Gold...Ovo je DDR3 memorija za Ci7...Nehalem radi samo sa DDR3 i ne postoji dual nego triple chanel za Ci7 platforme...Verovatno si ovo znao,ali cisto da napomenem.
Neka uzme onda Kingston DDR3 na 2000MHZ oseti se razlika.
Pozdrav!
:: :: Kolko ja kapiram to je slicna fora kao sto je ranije intel imao dual core (koji je bio u sustini 1 `podvojeno` jezgro). Znaci nahelem maltene ima 4xdual core... Strava, znaci ima 8 kockica u renderingu umesto 4. To je to sto mi treba :: :: Bas tako,osam kockica kod Ci7 umesto cetiri kao kod klasicnih quad ili dve kod dual procesora :: Iz MAXa sam pustao Mental ray(i da ima svih osam kockica),Vray nisam ni probao jer sam se totalno preorijentisao na MaxwellRender i najvise vremena sam proveo testirajuci njega.Ustvari ceo dan sam proveo testirajuci Maxwell sa razlicitim podesavanjima,ukljucivao sam multilight,alfa kanale,ray traced senke,displejsment mape,postavljao IOR materijale,HDRI pozadine,itd...Apsolutno sve sto mi je palo na pamet da moze da zaglupi procesor....Moj je zakljucak da je Ci7 trenutno bez premca najjaci procesor za render aplikacije :: Nema nikakvog logicnog razloga da ne dobijes isto ubrzanje i kod Vray rendera :: :: PS :: Jedna napomena gore sam ti napiso 3x2GB 1600MHz OCZ Gold...Ovo je DDR3 memorija za Ci7...Nehalem radi samo sa DDR3 i ne postoji dual nego triple chanel za Ci7 platforme...Verovatno si ovo znao,ali cisto da napomenem :: :: :: DaSickSystem
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647768. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.