3 godine, bar toliko ja imam na 790GXB, kupovinom te ploce u odnosu na 780G bobijas 790GX chipset (bolji je od 780G), bolju integrisanu grafiku 3300 a kod 780 je 3200 cini mi se, SouthBridge 750 (kod 780G je SB700), plocu sa jacom naponskom, bolju za overklok, celokupno je bolja 790GX ploca u odnosu na tu 780G.
Ispod slike maticne imas link i opis, pa pogledaj. Em su malkice jeftinije, em dobijes 3 god garanciju. E sad, da li imaju na lageru je druga prica. Pozz
Hope is the first step on the road to disappointment.
u 790gxb mozes da ubodes phenom IIx3 720 be (135evra) i pretvoris ga u phenomII x4 920 (185evra) tako sto u biosu `advanced clock calibration` stavis na auto, cime otkljucavas cetvrto jezgro. vredno razlike u ceni, a? ______________________________________________________________________ *ebo m*t*r, pusti taj instalacioni cd kao audio disk, pa ga odzvizdi u slusalicu da ga snimim na kasetu da ga iskompajliram na nekom komodoru, pre ce tako da bude nego ovaj torent
malo si i mene zbunio. dva ista linka, oba su 790 a ne 780 ______________________________________________________________________ *ebo m*t*r, pusti taj instalacioni cd kao audio disk, pa ga odzvizdi u slusalicu da ga snimim na kasetu da ga iskompajliram na nekom komodoru, pre ce tako da bude nego ovaj torent
vidio sam da su dva ista linka. Ako ti nije tesko otidji na njihovu stranu i pogledaj njihovu ponudu ploca, i vise razlicitih biostar 780 i 790 chipset, razlicitih cijena. Tamo je i specifikacija, ali ja je ne umijem rastumaciti, tj. sta prakticno znaci.. Danas sam razgovarao sa nekim prodavcima i oni meni kazu da meni npr. ne treba da kacim dva HDD na plocu i da se ta mogucnost valjda dodatno placa. Da li sam u pravu.
na SVAKU plocu u poslednjih 15ak godina mozes da zakacis MINIMUM 4 HDD-a. vidi ovako, ja bih uzeo Biostar TA790GXB AM2+, prvenstveno zbog mogucnosti otkljucavanja cetvrtog jezgra na trojezgarnom phenomu II (ne uspeva u 100%slucajeva).ako pored toga hoces crossfire onda Biostar TA790GX A2+. ako nemas nameru to da radis i ako ces da koristis integrisanu grafiku onda biraj najjeftiniji 780G. u tom slucaju 790 nije vredan razlike u ceni. pogledaj malo druge proizvodjace/prodavnice. moj izbor: Asus M3A78-EMH HDMI ______________________________________________________________________ *ebo m*t*r, pusti taj instalacioni cd kao audio disk, pa ga odzvizdi u slusalicu da ga snimim na kasetu da ga iskompajliram na nekom komodoru, pre ce tako da bude nego ovaj torent
:: vidio sam da su dva ista linka :: Ako ti nije tesko otidji na njihovu stranu i pogledaj njihovu ponudu ploca, i vise razlicitih biostar 780 i 790 chipset, razlicitih cijena :: Tamo je i specifikacija, ali ja je ne umijem rastumaciti, tj. sta prakticno znaci. :: Danas sam razgovarao sa nekim prodavcima i oni meni kazu da meni npr. ne treba da kacim dva HDD na plocu i da se ta mogucnost valjda dodatno placa :: Da li sam u pravu :: :: ::
Aco crosfire znaci vise hardiskova na racunaru gdje svaki za sebe znaci poseban OS, onda meni to ne treba. Da li je velika prakticna razlika u integrisanim grafikama izmedju 780 i 790 chipset.
Crossfire znaci dve graficke znaci dve Radeon graficke na jednoj ploci, postoje dva slota PCI-E gde mogu da se stave graficke. A tebi bi najbolje bilo da uzmes neku 780G plocu i ne bacas pare jer ti ocigledno 790GX ne treba, velike razlike nema valjda je malo bolja ATi 3300 integrisana, al obavljace i 3200 posao.
:: :: :: Aco crosfire znaci vise hardiskova na racunaru gdje svaki za sebe znaci poseban OS, onda meni to ne treba :: Da li je velika prakticna razlika u integrisanim grafikama izmedju 780 i 790 chipset ::
crossfire je sistem uparivanja dve (ili vise) grafickih kartica cime se njihova snaga (teoretski) udvostrucuje. ocigledno ti to ne treba. ponavljam, SVAKA ploca moze da primi pun ku*ac hard diskova i na svakom od tih hard diskova mozes da imas jedan ili vise operativnih sistema. razlika izmedju chipova 780 i 790 tj. u njh integrisanih ati3200 i 3300 postoji ali svakako nije vredna razlike u ceni. 780G se isplati (obrati paznju da chip ima G u imenu, bez G ne uzimaj). 790 se vec ne isplati toliko, za te pare mozes da uzmes jeftiniju plocu+bolju graficku ______________________________________________________________________ *ebo m*t*r, pusti taj instalacioni cd kao audio disk, pa ga odzvizdi u slusalicu da ga snimim na kasetu da ga iskompajliram na nekom komodoru, pre ce tako da bude nego ovaj torent
:: :: :: Aco crosfire znaci vise hardiskova na racunaru gdje svaki za sebe znaci poseban OS, onda meni to ne treba :: Da li je velika prakticna razlika u integrisanim grafikama izmedju 780 i 790 chipset ::
e sad sam malo gledao specifikacije na zvanicoj strani biostara, pa bih volio da mi pojasnite nesto. Izmedju ploca sa 780 i 790 chipsetom razlika je u tome sto 790 ploca podrzava da se od jeftinijeg procesora pravi jaci, cackanjem po biosu. Konkretono iz IIx3 720 u IIx4920, dok ploca 780 ne podrzava ovu operaciju, ali podrzava ovaj jaci phenom procesor, tako da su ova dugorocno isplativi. Naravno tu je i ta minimalna razlika u integrusi, koja u realnom zivotu gotovo i da ne postoji.
Takodj bih vezano za gigabyte g31m trebao pitati da li je pravilo da inteleove ploce zahtjevaju skuplje porecesore.
Ovo pitam jer mozda uzmem i gigabyte koja je provjerenija marka, a grafu bi uzeo naknadno neku od 4 hiljade, sto bi sigurno bilo bolje nego itnegrusa, a razlika je 1000 dinara, sto znaci da bi grafa ispala 3000.
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647768. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.