...opet je, sad sam na raskrscu..., naime, razmisljam jos uvek izmedju AMD-a i Intel-a, pitao sam Vas za 790 chipset, a sad vas pitam, sta bi valjalo od Intel maticnih, a da podrzava novije rocesore, nije mi bitan i7, posto njega i ne planiram, ali recimo E8X00 i Q9X00 modele! ...takodje vidim da je E8400 nekako najbolje resenje, za Core2Duo, tj za te dvojezganre procesore! Da li gresim?
Eh da, naravno, treba mi za dobar overclock, i uz to memara koja bi valjala! Mada sam mislio CPU i Memoriju da kupim negde posle jula!
Pa sve ploce sa P35, P43, P45 chipsetom podrzavaju sve INTEL procesore sem Core i7. Sto se tice overkloka kazu da je dobar DFI LANPARTY DK P45-T2RS, mada ja sam vise za ASUS. Preporucio bih ti ASUS P5Q-E (jedna od najboljih ploca sa P45 za OC). Mozesh da uzmesh E8400 a ako nisi bash pri parama moze i E7400. Taj E7400 kada se klokne na 3,2GHz, isti je kao E8400.
Ja sam sa box-om digao E8400 na 3.6GHZ temp je bila manje vise ista, mislim da moze oko 3.7GHZ ali nisam jos pokusavao, samo sam zato box kuler stavio na 100% preko speedfan-a, a za graficku cekaj nVidia je predstavila seriju GeForce 100 grafickih karti.
Pravo da ti kazem, te grafike mi se ne cekaju, jer su prepravljene serije 9 tj.8 posto 9-ta serija potice od 8-me, sto znaci samo veci clockovi, mislim da cu zadrzati svog AMD-a jos duze vreme!
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647768. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.