te zanima koliko kojih aritmetickih jedinica ima, njegov logicki blueprint i slicno, odgovor je preobiman a i neshvatljiv za sve osim inzenjera elektronike tako da... u najboljem slucaju, poseti bar wiki
Ako iole pratis ovaj forum,i ako koristis search opciju istog,imas tih podataka na pretek. To su inace core 2 duo procesori. New generation. P.S.Jedu za dupe bas svi koje si nabrojao P.S.#2:Pufi i Mihro ce ti reci malo vise o njima :: :: Dli neko zna tacno da mi kaze koje je arhitekture i kojoj familiji pripada ju ovi procesor :: :: E5200..... :: E5300..... :: E7200..... :: Q6600.... :: :: :: HVALA UNAPRED NA ODGOVORIMA
Prva tri (E) su ti Core2Duo najnovijeg Wolfdale jezgra, cetvrti (Q) je Core2Quad sa cetiri, za jednu generaciju starijeg, Conroe jezgra.
@Saske Zasto su ljudi `smorili` sa ovakvim temema ? Ocigledno je da se ovoga stvara najveca zbrka i treba ljudima objasniti sta je i kako je da ne bi padali u marketinske zamke i na `znanje` pojedinaca koji se olako frljaju pojmovima.
A svi vi sto saljete linkove ka Intelovim stranama ste mnogo pametni. Tamo Intel reklamira seriju 5000 kao `Pentium` procesore. Da li mozda time hocete da kazete da je, recimo, E5200 Netburst procesor ?
:: :: Dli neko zna tacno da mi kaze koje je arhitekture i kojoj familiji pripada ju ovi procesor :: :: E5200..... :: E5300..... :: E7200..... :: Q6600.... :: :: :: HVALA UNAPRED NA ODGOVORIMA
Re: Mihro postavi ti novu temu u kojoj ces detaljno da razjasnis
15.03.2009. 11:57
status: user broj poruka: 143
Pazi predlog je dobar. I ne bi mi bilo tesko. Jedini problem je sto bi to ljudi citali nedelju dana, a posle toga bi opet neko pametan rekao `ne ne, E5200 je dual core` (sto je otprilike ekvivalent izjavi `E5200 nije C2D nego CPU`) i gomila ljudi bi se opet zbunila, uplasila da ne kupuje dobru stvar i sta onda. Jedino da se ta tema postavi kao sticky, posle mene da tekst potvrde vidjeniji clanovi foruma (ili neko od njih i u startu da to odradi umesto mene ako se njima vise veruje) i da kad god neko ima nedoumicu samo mu damo link, ako vec nije video. Ovako ja na deset tema vec pisem sta je i kako je i svaki dan se pojavi neko ko to tera drugu pricu.
Pufi `strucnjak`: Sve sto sa ja govorio je istina,e5200 je dualcore a 4400 core2duo
:: razlika c2d i dual core ,da se jednom zatvori ta tema.Znaci gde Intel pokusava da manipulise sto ti kazes.
JESU ISTA ARHITEKTURA !!! E5200 ima manju magistralu i manje kesa od E7200 i utoliko je slabiji. Razumi razliku izmedju imena pod kojim ih Intel prodaje i arhitekture kojom su napravljeni, a ona je ista: 45-nanometarsko Wolfdale jezgro.
:: ZNAC :: :: DA RAZJASNIMO JEDNOM ZA SVAGDA :: :: E5200 i E7200 nisu ista arhitektura ?? :: :: :: E5200.... Intel® Pentium® processor family Based on Intel`s Intel® Pentium® Dual-Core architectur :: :: E7200.... Intel® Core™2 processor family Based on Intel`s revolutionary Intel® Core™ microarchitecture ?????? :: :: :: isto ili nije isto?? :: :: :: JEL TAKO ILI NIJE??? :: :: :: ::
...dobro ljudi, u čemu je vaš problem..jel vas tolko mrzi da čitate ili šta...čoveče jel sam ti ostavio sve linkove i samo si trebao da pročitaš Code name svakog procesora da bi video da su isto jebeno jezgro i ista arhitektura...šta si ti gledao!?!?!?
Overclocking is the way of life!!!
:: ZNAC :: :: DA RAZJASNIMO JEDNOM ZA SVAGDA :: :: E5200 i E7200 nisu ista arhitektura ?? :: :: :: E5200.... Intel® Pentium® processor family Based on Intel`s Intel® Pentium® Dual-Core architectur :: :: E7200.... Intel® Core™2 processor family Based on Intel`s revolutionary Intel® Core™ microarchitecture ?????? :: :: :: isto ili nije isto?? :: :: :: JEL TAKO ILI NIJE??? :: :: :: ::
Bilo bi lepo kada bi neko napravi jedan masivan posta za detaljno izvakanim procesorima, pa da ljudi mogu da se informisu, a ne jedan kaze: `to je Dual Core`, drugi kaze: `ne, nego Core Duo`, treci kaze: `Core 2 Duo`.... i na kraju se zbune i oni koji znaju
Hope is the first step on the road to disappointment.
znaci MOLIO sam ortaka da uzme 5200 ali je lik resio da uzme c2d a ne pentium dual core. dzaba linkovi, dzaba ubedjivanje., uzeo je 7xxx i slabiju graficku... ______________________________________________________________________ *ebo m*t*r, pusti taj instalacioni cd kao audio disk, pa ga odzvizdi u slusalicu da ga snimim na kasetu da ga iskompajliram na nekom komodoru, pre ce tako da bude nego ovaj torent
:: ...dobro ljudi, u čemu je vaš problem..jel vas tolko mrzi da čitate ili šta...čoveče jel sam ti ostavio sve linkove i samo si trebao da pročitaš Code name svakog procesora da bi video da su isto jebeno jezgro i ista arhitektura...šta si ti gledao!?!?! :: :: Overclocking is the way of life!!! :: :: :: ZNAC :: :: :: :: DA RAZJASNIMO JEDNOM ZA SVAGDA :: :: :: :: E5200 i E7200 nisu ista arhitektura ?? :: :: :: :: :: :: E5200.... Intel® Pentium® processor family Based on Intel`s Intel® Pentium® Dual-Core architectur :: :: :: :: E7200.... Intel® Core™2 processor family Based on Intel`s revolutionary Intel® Core™ microarchitecture ?????? :: :: :: :: :: :: isto ili nije isto?? :: :: :: :: :: :: JEL TAKO ILI NIJE??? :: :: :: :: :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647768. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.