...kolegin komp se cesto resetuje i izbacuje BSOD, reseti dolaze samo kad pici igrice, i to RoM, CoD5 ponekad, posto to igra, i kada radi sa Video fajlovima, tj enkripcija, prebacivanje u DivX itd. A BSOD se javlja samo kada igra Multi Box WoW na 4 naloga, proveravali smo napone (mozda je Vcc), i temperature (proc max 52°C u full loadu, a ploca 35°C), cak sam i sve konektore po 1000x cistio i kacio, jednostavno nista ne pomaze!
ovo ima isto kao ja: AMD Athlon 64 6400+ BE Stock Asus M2N-E SLi 2x 1GB DDR2 PQi 800MHz
A ima i Asus 8800GTS640 i antec napajanje od 550W
...predpostavljam da su memara ili ploca, posto se zali da od kad je uzeo proc, nesto mu komp ne radi, a i morao je da updatuje BIOS na poslednji, koji bas i nije toliko stabilan!
Sto se tice napona, primetio sam samo da Vcc napon varira, na idle je 1.38-1.41, a pod full loadom je 1.34-1.36 (1.34 redko kad, ali...)
...jel moguce da ploca ne podrzava njegov proc u otpunosti, mada sam citao na netu da se ova ploca nije bas dobro pokazala!
Sta predlazete, ja planiram da promenim plocu i memoriju na mom kompu, kasnije letos i proc (790, 2x2GB DDR II 1066, PII 940BE) ali on bas i nema para, jel ima neke nade?
Mogu biti i drajveri za grafičku, ali da ne bih pametovao prvo vidi sta piše na plavom ekranu, koja je poruka, a ako ne možeš, onda proveri da li se greje ploca na mostu preterano(to je onaj beli hladnjak do SATA portova) i stavi niskoprofilni ventilator, kako bi mogao posle da staviš i grafiku. Posle ako nije ni jedno, onda gledaj za CPU ili napajanje ili memorija ili memorija na grafičkoj.Idi metodom eliminacije. Neverujem da je ploča. ali svaka ploča ima određeni vdroop.
...napajanje nije, to smo probali sa mojim Corsair TX750, nije ni grafika, ubacili smo moju Asus AMD 4870 TOP 512, znaci to dvoje nije sigurno, ...e da, imali smo jos jedan problem, memorija mu je bila u single channel, pa sam prebacio u dual channel, ...e tu se javio problem, sto na 40% provere memorije, izbacivalo kontra, znaci ako je bilo 00011000 on je davao 11100111 i od 40% non stop greska, pojedinacno moduli nista!
Predpostavljam da je memorija sigurno, ...a i jedno napajanje mu je izgorelo, imao je neki Codegen 600W koji nije mogao drzati masinu, pa je onaj konektor +12V za proc varnicio, tj malo pocrneo! ...mada po ovome bih rekao da proc ne dobija dovoljno struje.
...ljudi, koliko ima uticaja BIOS na stabilnost masine, nisam jos sve probao, ali mi se cini da je napon na procesoru mnogo stabilniji, tj drzi na 1.36, skace na 1.38 kad se rastereti procesor, i redko, ali bas redko (jednom je pao) na 1.34 za razliku od pre!
BIOS je bio verzije 1102, predhodno je imao 1201beta, pa sam degradirao, jer je bila beta, sad smo skinuli 1204beta, mada...
...ljudi, je*eni BIOS, kad sam uzeo procu, morao sam da updatujem BIOS da bi ga ploca videla, pa jedini koji je tad mogao da se skine sa Asusovog site je bio 1201beta, koji je malo pravio probleme, pa sam kasnije uspeo da skinem verziju 1102 koja je takodje pravila probleme, ali ne toliko cesto. ...slucajno pogledah sinoc na Asusov site, i izasle su jos dve posle toga 1203 i 1204beta, skino sam ovu poslednju, i masina radi kao sat, od sinoc je mucim sa raznim testovima, testmem, goldmemory, animacije u 3D Max-u, pcsx2 cisto da vrti nesto, posto to extra opterecuje procesor, FurMark na extrem burn, 3D Mark 06 sam vrteo skoro 3h, i bez ikakvih problema! Kad smo vec kod 3D Marka, jel ovaj skor OK?
1920x1200 AA2x AS8x VS3.0 PS3.0 Full Precision
3DMark Score 9716 SM2.0 Score 4694 CPU Score 2443
Pozz, i hvala svima...
P.S.: ...probacu da klokujem masinu, mada se ne nadam nekom rezultatu, jer ploca bas i nije za klok!
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647768. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.