Imam plocu Gigabyte GA-8I945GZME-RH,micro atx ploca,i ploca radi ali problem kod ploce je sto je cela vruca ,svaki deo na ploci je ugrejan,da li je to normalno,koliko ona jos moze da izdrzi!!! Znam da je ploca govno ali sta cu!!!
kako odgovor moze da bude hitan? no, izdrzace samo se ne zna koliko :-) Menjaj to sto pre... ___________________________________________________________________ Sota Valon Jumalaa Vastaan!
leeej, kakav krsh od plochu, b`e! Al dobro, ne moze se nista ocekivati za taj cenovni rang i za jednu MATX plocu. Doduse one J&Wele su se jako fino pokazale. ___________________________________________________________________ Sota Valon Jumalaa Vastaan!
Dakle stvarno svaki dan po neki biser na forumu... Ponekad me stvarno oduseve genijalci koji na 945 cipset hoce da stave 45nm procesor... Da ne odvalis opet tako nesto evo jedna bitna informacija za tebe...945,965,975 ploce ne prihvataju 45nm procesore,jer su pravljenje za 65nm procesore...Drugimm recima treba ti P35/45 cipset...... Cak ni Biostar ne bi radio.
:: Intelovi 45nm procesori bez problema rade na 965 pločama, samo im treba noviji BIOS. Probano na ASUS P5B i GA-965P-DS3 Ja znam lika koji je stavio E8200 na Abit AB9 QuadGT,apdejtovao bios,ploca je prepoznala procesor,ali nikad nije radio kako treba...Konstantno zamrzavanje ekrana...Ovo je takodje P965 poca...Zamenio je plocu i sve je OK...Mozes da eksperimentises sa 965 i 45nm,ali zasto bi radio tako nesto??? P965 jeste noviji cipset od 975 i 945,ali nije originalno predvidjen za 45nm tehnologiju...Apdejtom biosa mozes da `nateras` plocu da prepozna,ali izguglaj probleme koji sve mogu da se jave sa 965 i 45nm procesorima...Nepotreban rizik zarad cega?
Asus P5W DH Dlx (I975x chipset) + E8400 radi vec skoro godinu dana bez greske, znaci da konstatacija da i975x i i965 ne podrzavaju 45nm ne stoji (bar generalno). Ipak podrska nije 100 postotna i nekih gluposti sigurno ima i verujem da to ne radi sa svakom plocom vec sa onom koja je prilikom projektovanja odradjena tako da se kasnija podrska mogla izvesti pomocu novijeg biosa. Generalno i sa istim modelom ploca nece svaka revizija raditi kako treba. P5W u revizijama 1.01 i 1.02 jednostavno nije mogla da obori napon ispod 1.4V, sa revizijama 1.03 i 1.04 nije bilo takvih problema ali je bilo drugih, na primer opcija Speedstep na pomenutoj ploci sa E8x00 procesorima jednostavno ne radi, procesor je uvek pod max naponom. Dakle podrzava ali sa losijim plocama nije garantovano da ne bude svakojakih problema.
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647768. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.