Imam jedan problem pa bi voleo da cujem i vasa misljenja!Vec dve sedmice i vise windows mi ocitava 2.8 GB memorije.Najsmesnije je to sto boot screen pokazuje 4GB a programi tipa everest ili task manager ili dxdiag svi pokazuju 2.8 GB!Znaci isti je problem sa operativnim sistemima i XP i Vista na kojem sam sad.Oba su 32-bitna sistema.Pomislio sam u prvi momenat da mi memorije ne rade kako treba ali jok.Stap,po stap,par,po par sve radi i uvek vidi 2GB ali kad ubodem treci stap tu staje na 2.8 GB!Kapiram da bi trbalo da bude 3.3 GB zbog 32-bitnog sistema ali nije.Pokusavao sam sa memory remap funkcijom ali i dalje je problem isti.Na XP-u cak i kad ides na My Computer pa properties ispise 2.8 GB dok na Visti ispise 4GB!E sad tako posmatrajuci dosao sam do zakljucka sta je zapravo problem.Kuci imam trenutno graficke karte 7900 GTX,GTX 285 i GTX 295!SV eje u redu sa kolicinom memorije dok ne stavim GTX295!Jel moguce da zbog dva GPU-a uzima sistemsku memoriju?!!!Jel ima neko GTX 295 i da ima ovakav problem?
Lave, imao grafiku, ali nisam konstatovao isti problem. Svuda mi je lepo prikazao 4GB pod Win Vista x86,x64,Win7 x64 7048, dok pod WinXp nisam, iskreno ni gledao. Da li si slucajno probao da ubodes drugu GTX295? Ali da ti uzima sistemsku memoriju? Pa sigurno da bi primetio kad bi je opteretio, jer bi trazila vise RAM-a. To ti je najbolje da proveris sa 3D Max-om, jer on jede memorije, ali ne sa benchmark-om, vec bas sa aplikacijom i po mogucnosti sa scenom od 30-tak miliona poligona. Tu ce memara da dodje do izrazaja sigurno. Znam, jer meni guta 12 GB !
pazi ovo ti kazem bez guglanja ne mogu da trazim sad ali svaki win32 moze da koristi 4gb rama uz neke modifikacije ali tada smanjuje korisnjenje GPU rama na 512mb ili 1gb zaboravio sam tacno... Posto win 32 ima ogranicenje u kolicini rama racunajuci i MEM I GPU pa tebi zato skida vise kad zabodes grafu sa skoro 2gb mem. tako da win32 bit moze da koristi 4.5gb rama racunajci i GPU i MEM, pa je 1gb dato u 32 bit GRAFICI a 3.5gb SYS MEM a ti kad mu zveknes 295 pojedes mu dosta :P od tih 4.5gb tako da 100% ima fora da se namesti da 32bit vidi svih 4gb, e sad koliko ti ostaje posle nemam pojma moraces da guglas jel ovo sto sam ti rekao ja sam procitao pre jedno 6 meseci negde na nekom stranom forumu i nemogu da se setim svega. pozz
Od koga da nadjem drugu GTX 295 da probam???Inace problem nestaje kada ubodem drugu graficku.Evo sada mi sljaka 7900 GTX i Windows vidi 3.3 GB sistemeske memorije sto je normalno za 32-bitni sistem. Jedan moj prijatelj sa kojim sam se konsultovao mi je rekao da je to normalno i da probam 64 bit-ni sistem ,da na njemu radim! Evo veceras cu da stavim i GTX 285 pa da vidim ponovo sta se desava.Inace na GTX 280 nisam imao ovaj problem!
@operator@ Ako nisi probao pod XP-om onda nisi mogao ni da primetis jer se sa Viste butuje 4GB kao i glavni prozor na properties pise 4GB!Ako nisi koristio Everest ili dxdiag nisi ni zapazio!
32bitna Vista prikazuje 4Gb RAM-a, samo ako je instaliran SP1, ali i dalje nije u mogucnosti da remap-uje svih 4Gb. A sto se tice ovog problema, samo google. ___________________________________________________________________ Sota Valon Jumalaa Vastaan!
Instaliran je SP1!Boot-uje 4GB,kad ides na computer pa na properties pise 4GB ali ako idem na dxdiag pise 2.8 GB!Kao i ako koristim Everest i slicne programe.. Ne moze ni jedan 32-bitni sistem da remapuje 4GB.
I Want to believe - The truth is out there
:: 32bitna Vista prikazuje 4Gb RAM-a, samo ako je instaliran SP1, ali i dalje nije u mogucnosti da remap-uje svih 4Gb. A sto se tice ovog problema, samo google :: __________________________________________________________________ :: Sota Valon Jumalaa Vastaan :: ::
32bitna verzija viste koja nema sp1 prikazuje kao i XP, 3.2Gb memare. Samo su tu informaciju sredili sa SP1 sve je ostalo isto. Ja sam zato i stavio 64bitni. ___________________________________________________________________ Sota Valon Jumalaa Vastaan!
Skaj odakle ti tolke grafe, i to sve vrh?!!! Daj bre neku na zajam da se malo igram ko covek, i to sve na high i u fullu.Kupicu i monitor 26` ako treba. Slatke muke nema sta, pozdrav!!!
Da si blize sto da ne.7900 GTX imam odavno,GTX280 sam skoro prodao ali mi je opet na dohvat ruke za testiranja a GTX 285 sam osvojio na takmicenju kao i jos neke stvarcice a GTX 295 sam standardno kupio i nju vozim na vodi.Cekam jos monitor iz inostranstva pa da sve lepo kompletiram i da se izigram jedno 2-3 meseca bez prestanka kao covek
I Want to believe - The truth is out there
:: Skaj odakle ti tolke grafe, i to sve vrh?!!! Daj bre neku na zajam da se malo igram ko covek, i to sve na high i u fullu.Kupicu i monitor 26` ako treba. Slatke muke nema sta, pozdrav!! :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647768. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.