MB: DFI LP DK 790GX-M2RS CPU: Phenom X4 9850 Agena@3.26Ghz DDR:2x2GB 1066Mhz Geil Evo one CL5 i 4x1Ghz OCZ 1200Mhz Raiper CL5 Trnutno ocz u masini. GPU:8800 default klokovi. PSU:LC 750w Prophecy Ostalo misim da nije bitno Trnutna oc setovanja: CPU:225x14.5=3262Mhz DDR:1200Mhz 5-5-5-18 NB:2250Mhz HT:2250Mhz Posle sleep S1 stanja kada racunar ode i sb, power led dioda na kucistu mi se konstanto pali i gasi i racunar se pritiskom na tastere tastatre i li pomeranjem misa ili pritiskom na power dugme iz tog stanja ne moze probuditi, jedino mogu na reset dugme da bi se ponovo vratio u OS, i tada s power led a kucisu isto ponasa stalno se pal i gasi trebalo bi da svetli non stop a ne da blinka, pa moram da iskljucim kompijuter da ga skinem sa napajanja i kada ga ponovo ukljucim da to binkanje prestrane dok opet racunar ne ode u stanje S1 onda ista prica. Prvo sam mislio da je zbog OC-a, ali sam takvu mogucnost iskljucio jer quad prime prolazi 10 sati pod xp-om a sinoc sam probao i na x64 visti 7 sati i nesto malo jace skoro 8 i sve je proslo. Pa sam i default setovanja probao od jutros ista prica dakle OC nije problem.
Na DFI-ovom sajtu oni su izbacili BIOS koji ovo popravlja, pitam se da li bi moglo ovo resiti u samom OS-u bez upisivanja tog BIOS-a, jer mi ovaj bios koji sam upisao odgovara zbog OC mogudnosti koje se sa njime dobijaju Ima tu jos ispravka za pravilno prepoznavanje DDR2 1066Mhz , pa ne bih voleo da zbog toga moram da ga menjam? Bios koji popravlja pomenuti simptom je R7GD213 a ja imam upisan R7GD121 ovo je beta koji sam skoro upisao a kada sam kupio plocu upisali su mi bili R7GDC30 koji je imao problem sa OC-m HT linka Naime nije se mogao overklokovati nezavisno od od FSB-a npr ako se ostavi FSP=200Mhz a HT na 2.2Ghz i nb mnizioc na 11 Dobili bi HT=2000Mhz ne reaguje na promenu 2.2 a NB bi bio 2200Mhz sto bi trebalo dobiti i za HT Ima tu jos ispravka za pravilno prepoznavanje DDR2 1066Mhz Cl5 Pa ako neko ma neku ideju neka napise nesto u vezi ovoga. pozz VUK
imam jednu lepu ideju... klokni ga jos malo da vidimo dokle ce da bude stabilan!
:: MB: DFI LP DK 790GX-M2R :: CPU: Phenom X4 9850 Agena@3.26Gh :: DDR:2x2GB 1066Mhz Geil Evo one CL5 i 4x1Ghz OCZ 1200Mhz Raiper CL :: Trnutno ocz u masini :: GPU:8800 default klokovi :: PSU:LC 750w Prophec :: Ostalo misim da nije bitn :: Trnutna oc setovanja :: CPU:225x14.5=3262Mh :: DDR:1200Mhz 5-5-5-1 :: NB:2250Mh :: HT:2250Mh :: Posle sleep S1 stanja kada racunar ode i sb, power led dioda na kucistu mi se konstanto pali i gasi i racunar se pritiskom na tastere tastatre i li pomeranjem misa ili pritiskom na power dugme iz tog stanja ne moze probuditi, jedino mogu na reset dugme da bi se ponovo vratio u OS, i tada s power led a kucisu isto ponasa stalno se pal i gasi trebalo bi da svetli non stop a ne da blinka, pa moram da iskljucim kompijuter da ga skinem sa napajanja i kada ga ponovo ukljucim da to binkanje prestrane dok opet racunar ne ode u stanje S1 onda ista prica :: Prvo sam mislio da je zbog OC-a, ali sam takvu mogucnost iskljucio jer quad prime prolazi 10 sati pod xp-om a sinoc sam probao i na x64 visti 7 sati i nesto malo jace skoro 8 i sve je proslo. Pa sam i default setovanja probao od jutros ista prica dakle OC nije problem :: :: Na DFI-ovom sajtu oni su izbacili BIOS koji ovo popravlja, pitam se da li bi moglo ovo resiti u samom OS-u bez upisivanja tog BIOS-a, jer mi ovaj bios koji sam upisao odgovara zbog OC mogudnosti koje se sa njime dobijaj :: Ima tu jos ispravka za pravilno prepoznavanje DDR2 1066Mhz :: , pa ne bih voleo da zbog toga moram da ga menjam :: Bios koji popravlja pomenuti simptom je R7GD21 :: a ja imam upisan R7GD121 ovo je beta koji sam skoro upisa :: a kada sam kupio plocu upisali su mi bili R7GDC30 koji je imao problem sa OC-m HT link :: Naime nije se mogao overklokovati nezavisno od od FSB- :: npr ako se ostavi FSP=200Mhz a HT na 2.2Ghz i nb mnizioc na 11 :: Dobili b :: HT=2000Mhz ne reaguje na promenu 2. :: a NB bi bio 2200Mhz sto bi trebalo dobiti i za H :: Ima tu jos ispravka za pravilno prepoznavanje DDR2 1066Mhz Cl :: Pa ako neko ma neku ideju neka napise nesto u vezi ovoga :: pozz VU :: ::
Ti vjerovatno imas taj BIOS koji ti je sada FLASH-ovan... Ostavi njega da imas, a ovaj novi upisi, ili FLASH-uj, kako hoces... Isprobaj kako radi S1 i ispobaj opet kako ide Overclock ! Ako ti se na neki nacin bude losije Overclock-ovao mozes opet da vratis onaj stari BIOS...
I da, svakako probaj koliko CPU jos moze da ide, jer, ne vidja se Agena na 3+ GHz svaki dan! :)
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647768. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.