...kolike su sanse da memorijski kontroler u procesoru nije u potpunosti kompatibilan sa memorijom ako je ima vise od jednog komada, tj 2x in single ili dualchannel?!?
Mislim na razlike izmedju Windsor i Brisbane, na Brisbane radila ok bez greske u single i u dual, a na Windsor sa malim greskama, zakucavanjem i BSOD, dok u dual greske neminovne i u idle, sa BSOD vecinom?
Pre će biti neispravnost nego nekompatibilnost tog primerka. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
Iz moga iskustva bi rekao da ti je jedan memory stick vrisnuo. Ovo govorim zbog maltene istog problema sto sam i ja imao.Na proslom kompu imao sam AMD Athlon64x2 4000+ i 2 x 1GB Geil Value Dual Channel kit i radilo je sve ok,nakon zamene procesora za Athlon64x2 6400+ pojavile se greske bas tog tipa (pucanja sistema) cak se nije ni hteo da podigne sistem.Vratim 4000+ i radi sve normalno,na koncu svega zakljucak je bio taj da je sa 6400 sa jednim hteo da radi dok sa onim drugim nikako.Uglavnom pokvario se i znatno se vise grejao od onog drugog. Zato proveri kakve su temperature tvoja dva stika i probaj da podignes sistem sa savakim ponaosob.
..mogao bi da uradis sledece .. ma koliko ti se to chinilo nenormalno ... da izvadish mem i kontakte na memoriji prebrishes alkoholom (obe strane) ... da neobjasnjavam zasto...
nemislim na kontakte na ploci ... vec bas na modulima ... meni se par puta desilo da kada promenim cpu .. naravno uvek stavljam jaci i ak je mnogo jaci u Watima ... mem obavezno oksidira u momentu ... i ako vratis stari cpu sve radi .. vratis jaci - neradi memorija ... cisto probaj mene je spasilo glavobolje
...nisam se jos zezao sa alkoholom, xD ali oba modula su pokazala block, prc, tuc, muc u pojedinacnom radu, sada sam ubacio neki Transcend modul takodje 1GB DDRII 800, pa cu videti kako se on ponasa, ako je i on na istom kao i predhodna dva, onda je ili ploca, ili CPU, a sta ako ovaj radi ok?
Kako sta onda?Ako ti bude sada radilo kako treba onda je samo jedno,kazi `aufwiedersen` toj memoriji sa kojom si imao probleme.
:: ...nisam se jos zezao sa alkoholom, xD ali oba modula su pokazala block, prc, tuc, muc u pojedinacnom radu, sada sam ubacio neki Transcend modul takodje 1GB DDRII 800, pa cu videti kako se on ponasa, ako je i on na istom kao i predhodna dva, onda je ili ploca, ili CPU, a sta ako ovaj radi ok :: :: Pozz...
...i ova je izbacila BSOD, isao je WoW, pokrenuo sam WinAvi 9, mada nije nista konvertovao, i onda sam pokrenuo jedan Uncopmressed Video od jadnih 10MB, tj pola sekunda u 1280x720, i BSOD!
Sta sad...
Pada mi na pamet, da sutra ili prekosutra odem kod kolege da probam CPU na njegovoj ploci, mozda je PQi memara ispravna?!?
Kako da ocistim kontakte na ploci za RAM, ne mogu im nikako prici?
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647768. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.