evovako imam plan u glavi,prodacu 5000+za 40e i dodati jos nepunih 20e i kupiti be7750... sad me zanima da li je 7750 toliko superiorniji u odnosu na 5000+ mislim da bi se extra slagao sam ta790gx i saffire4850...
Naravno, on je pravi procesor (da ne kažem najslabiji) za tu kombinaciju ploče i grafike. Za razliku od 5000-ke u potpunosti će koristiti HT3,0 i pokrenuti ploču u punom sjaju, još ako imaš neku memoriju na 1066 biće pun pogodak.
Pa pazi ovako,5000+ moze da se klokuje na 3.1 do najvise 3.2,u normalnim kucnim uslovima uz dobru plocu,mrmoriju i hladjenje. 7750 BE kuma je odlican bolji je od tog 5000+ ima 3MB kesa,moze da se klokuje do 3.3GHz sa ubitacnim kulerom i narokanom voltazom, ali bolje ti stekaj pare jer nema nista bez PHNOMA II!!!! Imas ove X3 koji su odlicni!!!!
taj 7750 je bolji od 5000+ al ne klokuje se nesto mnogo do 3,3Ghz. Dok i 5000+ na 3-3,2Ghz(kupis neki bolji kuler i dignes mu voltaze i ide on i preko 3,2Ghz) nije mnogo losiji za tu 4850 je dovoljan ne verujem da bi osetio neku posebnu razliku uz 7750. Bolje gledaj neki Phenom II X3 720BE (on se klokuje na 3,6Ghz pa i vise sa boljim kulerom i voltazama), ili skupi pare za Phenom II X4 920 on je odlican.
7750 nije šampion u brzini, ali je itekako dobra zamena za X2 5000. Nije procesor temelj mašine već ploča, a obzirom da je ovde ploča sa 790 čipsetom stari X2 procesori ne mogu izvući sve iz nje zbog same njihove arhitekture te nema nikakvog smisla porediti ta dva procesora u ovom slučaju, da ne govorimo o potpunom iskorišćenju grafike koja je PCIe 2.0 (svoje pravo `lice` ove grafe itekako pokazuju na 790 pločama sa HT 3.0). Itd itd. Kao što već napisah 7750 je pravi procesor za tu kombinaciju ploča+VGA.
Ja sam ih probao oba u praksi ,enkodiranje mpeg2 u divx brzi za 20-30 posto na istom kloku,u igricama brzi sigurno,vise kesa ima od Brisbane , tu je dobitak i ima sse4a instrukcije sto Brisbane nema,to se odnosi na multimediju igrice ,podrzava memoriju do 1024 mhz ,Brisbane do 800 mhz ,ovo za klokovanje zavisi od ploce do ploce.Moraces i da uzmes bolji kuler ako ces da ga dobro klokujes.Taj 7750 Be je najeftiniji u Atomu ,na svakom drugom mestu je oko 7500 din. Stoji ovo sto kazu da ako mozes dodas malo vise pa uzmi Phenom II X3 710 ili 720 be tu bi imao perfomanse u igricama koje postizu i Nehalemi .
moj glas za 7750BE, klok za klok je brzi od AMD5000 siguran OC ces imati na 3.3GHz. Pritom ce ti 3D mark06 score biti oko 2700 poena, koliko postize i E8400 @ 3GHz. Znachi EXTRA. Ne pricam na pamet, imao sam sva 3 pomenuta procesora. Ako uzmes taj 7750 i izmeris mu CPU score na 3.3GHz videces da sam u pravu.
:: evovako imam plan u glavi,prodacu 5000+za 40e i dodati jos nepunih 20e i kupiti be7750.. :: sad me zanima da li je 7750 toliko superiorniji u odnosu na 5000 :: mislim da bi se extra slagao sam ta790gx i saffire4850... :: :: rad je od coveka napravio majmuna
7750 i jeste Phenom ali sa 2 jezgra. Na starim AGENA jezgrima x3 na primer mozes u BIOS-u da iskljucis jedno pa da dobijes x2. Kao x2 se dosta bolje klokuje nego x3.
:: :: Pa pazi ovako,5000+ moze da se klokuje na 3.1 do najvise 3.2,u normalnim kucnim uslovima uz dobru plocu,mrmoriju i hladjenje :: 7750 BE kuma je odlican bolji je od tog 5000+ ima 3MB kesa,moze da se klokuje do 3.3GHz sa ubitacnim kulerom i narokanom voltazom, ali bolje ti stekaj pare jer nema nista bez PHNOMA II!!!! Imas ove X3 koji su odlicni!!!! :: :: BIOSTAR THE WAY OF LIF :: :: GIGABYTE JE ĐUBRE,NUKLEARNI OTPAD!!!!!!!!! :: :: :: :: ::
Uz spustanje hipertransporta na 600 mhz i memorije na 667 mhz ,povecao sam bio Vcore na 1,4 V ,ono iskljuceno cool n quiet ,c1e support i spread spectrum,Tu sad zavisi da li moze na ploci da spusta pcie magistralu ,jer kako ukucava veci fsb on povecava i ht i brzinu memorije ,a time i pcie magistralu i onda ako ne spusta te vrednosti da bi ih odrzao na normali ,krahira OC.Jer kad spustim memoriju na 667 mhz sa povecanim fsb ja dobijem oko 800 mhz na cpu z .Cilj je da odrzis vrednosti na normali uz povecan fsb ,isto vazi i za pci e.Znaci kvalitet memorije igra ulogu ,ploca i kuler.
Ja bi pristekao malo para, uzeo PII X3 720, koji kasnije mozes da stavis na neku AM3 plocu, u paru s DDR3 memorijom....sto je i bio plan AMD-a. Uzmes neki PII koji pici na nekoj jeftinoj 790fx/gx ploci, sa jeftinom ddr2 memarom, a kasnije ga, kada padnu cene ddr3, ubodes u AM3....I miran si...neko vreme. Fiat iustitia, et pereat mundus
Da sam prodao svoje sokoćalo pre mesec dana, kada sam razmišljao o tome, dobio bih otprilike isto koliko sam ga platio u oktobru 2008., možda 5% manje, jer je u međuvremenu skočio i euro i dolar i kojekakvi maloprodajni nameti, pa i cene, a ja sam zamislio cenu koja bi bila ~100 eura niža od trenutne ukupne vrednosti tih komponenti, novih naravno, i naravno, po novom kursu, tako da bi onaj koji bi to sve otkupio od mene, sačuvao 100 eura koje bi u suprotnom potrošio na nove komponente, par kila živaca oko razlika cena po gradu, pola sata šrafljenja i razmišljanja o potencijalnim nedostacima i ko zna šta još, a ja bih dobio skoro iste pare koje sam platio pre par meseci. I svi bi bili zadovoljni, ali stvarno zadovoljni, jer su komponente skoro bukvalno nove.
Toliko o mojoj želji za zaradom.
Nemam ja vremena da ikoga ubeđujem da cene sa sajtova nisu 100% tačne i da sam ja ``ubo`` neke ``ekstra primerke`` koje sam koristio ko zna kako i koliko i sad ih prodajem po trenutnoj MP ceni novih. Mislim da bih se u takvoj nekoj situaciji smejao sam sebi, a pogotovo za te pare.
Zato sam i napisao da mi STVARNO NIJE JASNO ko će da plati procesor star kol`ko `oćeš, skoro isto koliko je sad nov.
I ne mogu ja lično biti kriv za rast eura, dolara i halapljivosti prodavaca, i ja sam ništa drugo do krajnji korisnik tolikih ``usluga``, samo sam kupio kompjuter poslednjeg dana kursa 82.
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647768. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.