Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
BIOS na MSI K9A2 PLATINUM v1.30 na v1.70 ......BOOM!!!!
STRANA 1 OD 2  
nesa23c BIOS na MSI K9A2 PLATINUM v1.30 na v1.70 ......BOOM!!!! 05.04.2009. 12:34 T16609

status: user
broj poruka: 352
Pozdravi prijatelji,sad čujte moju muku,kako sam sjebo zdravu ploču....zahvaljujući tvrdoglavoj glavi mojoj.
MB:MSI K9A2 platinum - -CPU:AMD 7750BE@3200MHz+CM Hyper 212 - - RAM:Kingston HyperX 2x2 GB ddr2 CL4 800MHz@1066MHz - -GPU:Gainward 8600GT 512MB ddr3 - ostalo mislim da je ne bitno.Sad šta sam uradio,koristim W7 Build 7068 x64,sve je radilo dobro.Verzija BIOS-a mi je bila v1.30,ja vidim na MSI sajtu da ima v1.70 pa ja reko da ga flešujem,a nisam to ranije radio.Imam na disku sa driverima MSI live update koji navodno sve odradi sam,ja ga instaliram,on nađe tu verziju novog biosa na netu i kaže mi bukvalno šta da kliknem!!!!Ja sve to odradim,zagasim antivirus i sve što treba i instal.Komp se restartuje i više se ne pali........
Mogu da uđem u bios,isčitava mi lepo sve komponente i sve vrednosti,vidi da je verzija biosa v1.70,al kad krene da diže windows tu stane i nemrda.Probao sam da restartujem ploču,otkačim ne potrebne hardove,usb-eove,cd-romove,čitače kartica....ISTO!Probam da dignem novi windows,namestim boot sa cd-a,on krene i stane,isto na prvom učitavanju!!!!!MOLIM ZA POMOĆ!!!!!! Šta da radim,dali to mogu nekako namestiti bez nošenja u servis????Ploča i procesor su kupljeni u istoj radnji,par dana pre nove godine,imam garanciju,al ne znam da li ovakav kvar spada u garanciju?HVALA unapred,svaka pomoć mi znači!
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
obradmi Ne znam kod MSI 05.04.2009. 12:48 #106862

broj poruka: 7733
ali kod ASUS mozes da reprogramis BIOS ulaskom u sam bios ,ali prvo probaj da vratis vrednosti bios-a na default ,pa ako nece da se digne ,probaj da vratis stariju verziju bios-a preko diskete.MSI je uvek nesto problematican tako da ne bi preporucio ljudima tu marku ploce.
nesa23c Re: Ne znam kod MSI 05.04.2009. 12:51 #106863

...ali pošto nemam disketu?

:: ali kod ASUS mozes da reprogramis BIOS ulaskom u sam bios ,ali prvo probaj da vratis vrednosti bios-a na default ,pa ako nece da se digne ,probaj da vratis stariju verziju bios-a preko diskete.MSI je uvek nesto problematican tako da ne bi preporucio ljudima tu marku ploce.
obradmi Ako nemas disketu 05.04.2009. 12:59 #106865

broj poruka: 7733
Trebao bi da si zabrinut ,probaj da izvadis bateriju jedno 10 sekudni ,posle toga bi sistem trebao da vrati sve vrednosti na default ,ako posle toga nece da podigne sistem,nosi u servis posto nemas disketu .Disketa bi trebala da sadrzi msdos mozes da je napravis iz svakog XP -a i na nju stavis fajl od starog bios -a i tako flesujes ,sa kojim alatom flesujes pogledaj na sajtu MSI.Alat je *.exe fajl koji upotrebljava binarni fajl od BIOS-a.Recimo ako podignes sa diskete msdos kucas recimo awdflash (ime binarnog fajla) .
vuk125 Sto si dirao kada ti sve radilo???? 05.04.2009. 13:49 #106872

broj poruka: 2929
Sada ili da platis i da klatis da ti neko to resi, a ja znam kod koga da te posaljem.
Ja nista ne bh pokusavao da sam na tvom mestu, dobra stvar je sto mozes da udjes u bios uopste to olaksava stvari, da ti je crn ekran mora bi EPROM da resi problem
Pa ako si i zainteresovan javi.. javi na mail.
pozz Vuk

nesa23c Re: Sto si dirao kada ti sve radilo???? 05.04.2009. 13:58 #106875

poslao sam ti mail

:: Sada ili da platis i da klatis da ti neko to resi, a ja znam kod koga da te posaljem
:: Ja nista ne bh pokusavao da sam na tvom mestu, dobra stvar je sto mozes da udjes u bios uopste to olaksava stvari, da ti je crn ekran mora bi EPROM da resi proble
:: Pa ako si i zainteresovan javi.. javi na mail
:: pozz Vu
::
nesa23c Re: Sto si dirao kada ti sve radilo???? 05.04.2009. 14:00 #106876

poslao sam ti mail

:: Sada ili da platis i da klatis da ti neko to resi, a ja znam kod koga da te posaljem
:: Ja nista ne bh pokusavao da sam na tvom mestu, dobra stvar je sto mozes da udjes u bios uopste to olaksava stvari, da ti je crn ekran mora bi EPROM da resi proble
:: Pa ako si i zainteresovan javi.. javi na mail
:: pozz Vu
ICEsd A da nije problem oko ide grane 05.04.2009. 14:18 #106878

broj poruka: 2158

vidi u opcijama u biosu kako stoji ide dali je na IDE ili AHCI ili RAID.Ako je na ahci ili raid onda je to problem oko dizanja windows-a posto ti je fleshovanje proslo bez problema i radi isto tako proveri sve uopcije u biosu dali su lepo namestene (brzina memorije, brzina procesora, voltaza itd.), mada mislim da je glavni problem u ide podesavanjima.Ja imam MSI K9A@ nije platinum verzija i flesovo sam do sad 2 x bios 1 na 1.7 pa na 1.8 i sve je proslo bez problema, doduse ja sam radio to iz dos-a i preko usb stika.
servisdb Nista nije strasno.... 05.04.2009. 14:33 #106879

broj poruka: 9
Nemoj da te plase i otimaju pare za dzaba.
-Skini programce BootFlasDos sa njim formatiraj neki USB flesic,
-sa sajta MSI skini najnoviji Bios. Za tvoju plocu najnovija je verzija 1.7 (7376v17.zip) i u paketu se nalazi i AFUD4280.exe koji se koristi za flesovanje biosa.
-Raspakuj fajlove na formatirani USB flesic.
-Podesi u biosu da ti butuje sa flesa.
-Kada ti podigne dos prompt ukucaj AFUD4280 A7376AMS.170 isprati postupak do kraja i...
Resetuj racunar i novi bios je tu

Naravno ovo sve ces morati da pripremis kod nekog drugara kome je racunar operativan.

Ako neuspes ovako plocu odnesi na reklamaciju jer ovaj problem svakako jeste za reklamaciju tj ti si to sve uradio sa zvanicnim MSI softverom i sa fajlovima preuzetim sa sajta MSI-ja.

nesa23c Re: Nista nije strasno.... 05.04.2009. 15:02 #106881

H V A L A ! ! ! ,Sad sam na sestrinom kompu,pa ću da probam to što si mi rekao,javljam da li sam uspeo....

:: Nemoj da te plase i otimaju pare za dzaba.
:: -Skini programce BootFlasDos sa njim formatiraj neki USB flesic
:: -sa sajta MSI skini najnoviji Bios. Za tvoju plocu najnovija je verzija 1.7 (7376v17.zip) i u paketu se nalazi i AFUD4280.exe koji se koristi za flesovanje biosa
:: -Raspakuj fajlove na formatirani USB flesic
:: -Podesi u biosu da ti butuje sa flesa
:: -Kada ti podigne dos prompt ukucaj AFUD4280 A7376AMS.170 isprati postupak do kraja i...
:: Resetuj racunar i novi bios je t
:: Naravno ovo sve ces morati da pripremis kod nekog drugara kome je racunar operativan
:: Ako neuspes ovako plocu odnesi na reklamaciju jer ovaj problem svakako jeste za reklamaciju tj ti si to sve uradio sa zvanicnim MSI softverom i sa fajlovima preuzetim sa sajta MSI-ja
vuk125 RE: Nemoj da te plase i otimaju pare za dzaba. 05.04.2009. 15:23 #106883

Covek koji radi dobro te stvari zove se Cika Pera i ima servis.
Po nekada je bolej platiti nego napraviri jos vecu stetu, ja to iz licnog iskustva, kod njega sam isao jednom i znam druge koji su isli za razne stvari i sve je resio za ok kintu barem po meni.
To ja iz dobre namere rekoh da pomognem posto sam i ja jednom imao slican problem.
Lose je kada covek misli da zna sve, ali kod nas svi znaju sve, pametan smo mi narod.
pozz Vuk.

nesa23c Re: Nista nije strasno.... 05.04.2009. 15:38 #106886

Neće....Skinuo sam program,formatirao fleš pomoću njega,skinuo bios sa MSI sajta,raspakovao ga na fleš,namestio u BIOSU da bootuje sa fleša(vidi ga lepo po imenu),restart.Kada treba da odradi boot izbaci sledeće:INVALID SYSTEM DISK,REPLACE THE DISK AND THEN PRESS ANY KEY......Šta sad?????

:: Nemoj da te plase i otimaju pare za dzaba.
:: -Skini programce BootFlasDos sa njim formatiraj neki USB flesic
:: -sa sajta MSI skini najnoviji Bios. Za tvoju plocu najnovija je verzija 1.7 (7376v17.zip) i u paketu se nalazi i AFUD4280.exe koji se koristi za flesovanje biosa
:: -Raspakuj fajlove na formatirani USB flesic
:: -Podesi u biosu da ti butuje sa flesa
:: -Kada ti podigne dos prompt ukucaj AFUD4280 A7376AMS.170 isprati postupak do kraja i...
:: Resetuj racunar i novi bios je t
:: Naravno ovo sve ces morati da pripremis kod nekog drugara kome je racunar operativan
:: Ako neuspes ovako plocu odnesi na reklamaciju jer ovaj problem svakako jeste za reklamaciju tj ti si to sve uradio sa zvanicnim MSI softverom i sa fajlovima preuzetim sa sajta MSI-ja
nesa23c Re: RE: Nemoj da te plase i otimaju pare za dzaba. 05.04.2009. 15:41 #106887

Pa poslao sam ti mail.Odgovori mi cena,kad može,koliko traje,gde??????

:: Covek koji radi dobro te stvari zove se Cika Pera i ima servis
:: Po nekada je bolej platiti nego napraviri jos vecu stetu, ja to iz licnog iskustva, kod njega sam isao jednom i znam druge koji su isli za razne stvari i sve je resio za ok kintu barem po meni
:: To ja iz dobre namere rekoh da pomognem posto sam i ja jednom imao slican problem
:: Lose je kada covek misli da zna sve, ali kod nas svi znaju sve, pametan smo mi narod
:: pozz Vuk
vuk125 Ja mislio da ne reklamiram kad ono nadjem na NET-u 05.04.2009. 15:49 #106888

Pa nek onda bude javno, nema potrebe za mail-om nisam znao da je napravio sajt onda ga nije imao.
Evo ti link tu imas i tel i mail i sve ostalo
http://www.servisploca.com/
Srecno pa javi kada resis problem
pozzzz
nesa23c .... 05.04.2009. 15:53 #106889

Hvala,zvaću pa ću da vidim odgovara li mi...

nesa23c ...... 05.04.2009. 19:35 #106916

Sad sam odradio windows diagnostic,pre samog ulaska u windows,i izbacuje mi da je pronašao hardverski problem..?Da li mo može biti posle ovog mog neuspešnog flešovanja biosa?

DmasteRNo1 Sve je to lepo 05.04.2009. 20:05 #106923

broj poruka: 6106
flešovanje pomoću programa koj iskine novu verziju BIOS-a sa neta, programi pomoću kojih BIOS flešuješ iz Windowsa, ali kao što si video, to može da napravi i razna sranja. Ja sam mog Gigabajta upokojio baš flešovanjem BIOS-a pomoću Gigabajtovog programa @BIOS, kojim se proces obavlja iz Windowsa. Od tada, kad hoću da stavim novu verziju BIOS-a, povežem disketnu jedinicu, uđem u BIOS i iz Q-Fleša odradim posao. Za sada, nikakvih problema, a mislim da je ovako i najsigurnije.

Šefe, koji ti je vrag?

nesa23c Re: Sve je to lepo 05.04.2009. 20:23 #106925

Baš kao što kažeš...sve je to lepo,ali kako si ti odpokojio tog gigabajta?????MOgu li ja nešto da uradim ili mi servis ne gine?

:: flešovanje pomoću programa koj iskine novu verziju BIOS-a sa neta, programi pomoću kojih BIOS flešuješ iz Windowsa, ali kao što si video, to može da napravi i razna sranja. Ja sam mog Gigabajta upokojio baš flešovanjem BIOS-a pomoću Gigabajtovog programa @BIOS, kojim se proces obavlja iz Windowsa. Od tada, kad hoću da stavim novu verziju BIOS-a, povežem disketnu jedinicu, uđem u BIOS i iz Q-Fleša odradim posao. Za sada, nikakvih problema, a mislim da je ovako i najsigurnije
:: Šefe, koji ti je vrag?
DmasteRNo1 Pa, nisam ga otpokojio 05.04.2009. 22:03 #106940

broj poruka: 6106
Koprcao se posle flešovanja jedno 2-3 dana i otegao papke. Ta ploča je bila nForce 550, posle nje sam imao nForce 560, a sada AMD 780G i njihove BIOS-e sa flešovao samo sa diskete iz Q-Fleša i nikako drugačije, a to mi je uostalom preporučio i komšija kod kog kupujem većinu komponenti (čovek radi već 13 godina, pa valjda zna šta radi). E, kako to funkcioniše kod Majkrostara, stvarno ne znam. Pre nego što sam konstatovao smrt, probao sam sve štosove, magije, komboe i fatalitije, i ništa nije pomoglo. Jedino nisam probao brutaliti, ali pošto je ploča 99% bila mrtva, nije bilo svrhe da potežem čekić. Ako ti neko iskusniji od mene ne predloži nešto, ne gine ti servis. Bigaje.

Šefe, koji ti je vrag?

philaemos .... 06.04.2009. 12:10 #107016

broj poruka: 2743
Mislim da je najbolje da komp odneses tamo gde si kupio, da MSI ne dozvoljava flash-ovanje ne bi ti dozvolio da to radis preko neta ili slicno, sto znaci da bi trebalo da je to pokriveno garancijom, probaj, pre nego odneses komp u neki servis...
Naravno, ako da sada nisi vec resio problem.
Poz

Alexva Ima leka 06.04.2009. 13:24 #107024

broj poruka: 134

a ne treba ti servis!Nemoj slušati svašta!Program se zove MSIHQ Tool 1.17c Stand Alone i to je sve što ti treba.NIKAKO nemoj da flesuješ sa Live updateom!!!malo proguglaj a ja ću ti poslati sve što ti treba na mail!Inače nemoj da kupuješ MSI koji ima crvenu štampanu ploču već isključivo crnu one su extra kvalitetne sa vrhunskim komponentama!
philaemos Re: Ima leka 07.04.2009. 22:53 #107194

broj poruka: 2743
MSI extra kvaliteta...

:: one su extra kvalitetne sa vrhunskim komponentama
NMY a je li postoje takve... 08.04.2009. 00:30 #107216

broj poruka: 1509
ili treba postojece da farbamo crnom bojom ...

jbga, malo off...

SONY VAIO VGN-FW285J

:: MSI extra kvaliteta...
:: ________________________________________________
:: Hope is the first step on the road to disappointment.
:: ::
:: :: one su extra kvalitetne sa vrhunskim komponentama
:: ::
Alexva ok 08.04.2009. 01:49 #107222

broj poruka: 134

A ko od vas ima MSI u svom kućištu ili je imao iskustva sa istim?MSI matične ploče koristim već nekih 7-8 godina isključivo PLATINUM ili DIAMOND serije i nikada nikakvih problema nisam imao osim što su komplikovane za flešovanje biosa.Samo jednom sam stavio Asus-a u svoje kućište i nikada više!Četiri moja druga imaju ili rade u firmama za prodaju računarskih komponenti prisustvovao sam sklapanju bar 300-400 mašina sa MSI poločama i rezultat je uvek bio isti: samo MSI sa crnom štampanom pločom ( neke serije NEO, PLATINUM i DIAMOND ) sve ostalo je krš!
Vaskev re 08.04.2009. 14:45 #107244

broj poruka: 1673
Neće....Skinuo sam program,formatirao fleš pomoću njega,skinuo bios sa MSI sajta,raspakovao ga na fleš,namestio u BIOSU da bootuje sa fleša(vidi ga lepo po imenu),restart.Kada treba da odradi boot izbaci sledeće:INVALID SYSTEM DISK,REPLACE THE DISK AND THEN PRESS ANY KEY......Šta sad?????

Skini sa neta program HPMakeBootable pa sa njim napravi Flesh koji ce biti butabilan, drugacije nece moci. Posle toga odradi fleshovanje kako ti je vec objasnjeno iz DOS-a.

ICEsd Problem je u podesavanju BIOS-a 08.04.2009. 15:52 #107250

broj poruka: 2158

Ako ploca prodje boot screen i krene boot sa hdd, cd ili flopy-ja znaci da je flesh biosa odradjen kako treba.

Podesi bios kako treba pogledaj u uputstvu(user manula za tvoju ploci sa MSI sajta) kako da podesis bios, vidi dal nije stavljeno za ide granu AHCI ili RADI ako jeste stavi IDE.Jer win xp nema u sebi drajvere za AHCI po defaultu pa moras da prilikom instalacije istog ubacis disketu sa drajverima(nalaze se na cd-u koji si dobio uz plocu).

P.S:Namesti u biosu da ti radi Normal boot test a ne quck i pogledaj kako ti je detektovan Hdd u kom modu IDE ili RAID.(kadd ti izbaci tabelu sa detektovanim hardverom ako nema nikakvog odbrojavanja onda pritisni PAUSE BREAK taster na tastaturi da bi tu stao da mozes da vidis).Da vratis i stari bios imao bi iste proleme jer verovatno prilikom kupovine ploce neko je vec namestio bios da radi kako treba.

JOS JEDNOM PODESI BIOS KAKO TREBA
STRANA 1 OD 2  
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647768.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs