Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
da li je ploca ili su drajveri
STRANA 1 OD 1
stick da li je ploca ili su drajveri 06.04.2009. 00:50 T16628

status: user
broj poruka: 10
Imam ga-8ik1100 gigabajtovu plocu sa 875 intel cipsetom i 478 soketom. Nemogu da se konektujem preko mrezne kartice na internet.Prikazuje mi enabled LAN ali bez podataka o IP adresi, DNSu itd odnosno saobracaj je nula.Imam jos dva kompa sa soketima 462 koji su svi spojeni preko rutera na net i s kojima nemam problema sa konekcijom.Ploca ima jos jedan bag, ne prepoznaje opticki uredjaj.Prijavljuje ga u device manageru sa zutim usklicnikom.Promenio sam nekoliko proverenih optika ali ista prica.Skinuo sam stari hard, stavio drugi formatirao, instalirao ponovo xp profesional, doduse nisam imao original cd od ploce pa sam skinuo drajvere sa gigabajtovog sajta, koje sam morao rucno da postavljam pa se tesim da ih nisam ispravno instalirao i opet isto. Ubacio sam i pci D-LINKov LAN ali njega nece da enablira tako da sam ponovo na pocetku.Interesuje me najvise da li je ploca ili nesto drugo
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Equinoxe Re: 06.04.2009. 06:17 #106987

broj poruka: 12057

Jel kablovski ili ADSL internet u pitanju ? Ako provajder traži automatska podešaanja a tebi je nešto ukucano u TCP/IP parametrima normalno je da ti nez ne radi. Ako nije to, gazi drajere, a nije ni isključeno da je kartica rikaela.

Ta D-Link kartica....kako misliš neće da je enablira ? Ne prepoznaje je, ima konflikt... ?

Što se optike tiče, probaj sa drugim data kablom.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Hoping for the best but expecting the worst.

caranovic u-p-d-a-t-e biosa 06.04.2009. 06:43 #106989

broj poruka: 434
iskoristi program za update koji ti je dosao sa plocom ili ga skini sa sajta gigabajta na istom mestu gde ces naci i sam update fajl

imarkovic .. 06.04.2009. 14:46 #107034

broj poruka: 19073
a sto ne bi recimo kupio novu mreznu karticu, i ako radi, znaci da je u pitanju samo mrezna, samo je iskljucis u biosu i zavrsio si posao..

neXus2000 Reset 06.04.2009. 20:10 #107067

broj poruka: 3352
Pokusaj da resetujes BIOS na factory defaults, restartuj kom, udji u bios, nasteluj sta tebi treba, i probaj ponovo.
remSe se u tehnologiju :D

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647768.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs