Ljudi i need backup :) E sad ljudi stvarno treba mi pomoc jer nisam siguran da znam kako da FLASHUJEM BIOS NA OVOJ PLOCI i da li ima potreba za tim posto sam je kupio pre 4 dana :) ima neki tool za udpate biosa ja mislim ali nisam siguran da znam kako a ostatak konfiguracije je phenom X2 7750 BE , 2 gb ram hyperx 1066 . POMOC ?
zašto bi flešovao bios ako sve radi? Postojanje novije verzije biosa ne znači obavezu da je ista bolja od originalne kao ni potrebu da se flešovanje odradi. Snimanje nove verzije biosa se radi samo u slučajevima potrebe, kada stara verzija ne može da funkcioniše sa novijim hardverom kao npr sa novim tipom procesora, veći kapacitet hdd-a itd
Kao sto si isam rekao, `nisam siguran` U tom slucaju bolje ne diraj nista. Narocito ako ti racunar radi normalno, tada nema nikakve potrebe za novim Bios-om, jedino ako ima ispravljen neki bug, koji inace tebi pravi problem, u drugom slucaju `ne cackaj mecku sa prstom u oko` A ako se odlucis za flash, ja sam to oduvek radio preko floppy-ia, ne znaci da ces iz windows-a da zeznas nesto, ali moze da se desi, meni je oduvek bilo sigurnije sa floppy-jem
_________________________________________________ Hope is the first step on the road to disappointment.
Ako ti sve radi kako treba i ako ti prepoznaje cpu kako treba onda nemoj nista da diras. Operacija je relativno prosta ali je u isto vreme i VEOMA rizicna za nekoga ko to nije radio ili ne zna kako se radi, zato bolje ne diraj.
e pa hvala na tim informacijama ali me jedna bitna stvar muci kada udjem u BIOS ja vidim da mi mnozilac odnosno MULTIPLIER ide maximum do 13x a meni je fabricki na 13.5x ko koga ovde sada jebe ? i da li ja da bi klokovao moram da dignem FSB jer kad dignes fsb automatski se povecava i klok??? Esad ja sam sa AMD sajta skinuo program koji se zove AMD OVERDRIVE u kojem mogu da dignem mnozilac i voltazu procesora da bi ga klokovao i ja sam digo mnozilac na 15 a to je sada 3.0 ghz u odnosu na fabrickih 2.7 I DIGO SAM MALO VOLTAZU :) STA VI MISLITE O TOME ?
Mislim da ćeš uprkos našoj dobroj volji da te posavetujemo da ne čačkaš ništa da uradiš potpuno suprotno, tj. da ćeš nešto da sjebeš pa ćeš posle da Qkaš
NEMOJ NA SILU, UZMI VEĆI ČEKIĆ!
:: :: :: :: e pa hvala na tim informacijama ali me jedna bitna stvar muci kada udjem u BIOS ja vidim da mi mnozilac odnosno MULTIPLIER ide maximum do 13x a meni je fabricki na 13.5x ko koga ovde sada jebe ? i da li ja da bi klokovao moram da dignem FSB jer kad dignes fsb automatski se povecava i klok??? Esad ja sam sa AMD sajta skinuo program koji se zove AMD OVERDRIVE u kojem mogu da dignem mnozilac i voltazu procesora da bi ga klokovao i ja sam digo mnozilac na 15 a to je sada 3.0 ghz u odnosu na fabrickih 2.7 I DIGO SAM MALO VOLTAZU :) STA VI MISLITE O TOME ?
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647768. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.