Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
Phenom II na 780 i 790 chipset-u
STRANA 1 OD 2  
MIGOSA Phenom II na 780 i 790 chipset-u 12.04.2009. 22:58 T16748

status: user
broj poruka: 280
Kolika je razlika u performansama Phenom-a II na ova dva chipset-a, na default clock-u?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
obradmi 20 % je brzi 790 gx od 780 g 12.04.2009. 23:22 #107977

broj poruka: 7733
Ovo vazi za rezultate u 3dmark.

http://www.fudzilla.com/index.php?option=com_content&task=view&id=7110&Itemid=1

U igricama kazu cak i do 33 %

http://my.ocworkbench.com/bbs/showthread.php?%20threadid=75216
Saske Re: 20 % je brzi 790 gx od 780 g 13.04.2009. 00:54 #107985

broj poruka: 1117
a da ponekad pročitaš sve to što postuješ...tih 33% razlike se odnosi na integrisanu grafiku...

što se procesora tiče, razlika u performansama na ta dva čipseta biće približno 0%...

Overclocking is the way of life!!!

:: Ovo vazi za rezultate u 3dmark
::
:: http://www.fudzilla.com/index.php?option=com_content&task=view&id=7110&Itemid=
:: U igricama kazu cak i do 33 %
:: http://my.ocworkbench.com/bbs/showthread.php?%20threadid=7521
obradmi Saske ae mi se skini sa kare pls. 13.04.2009. 01:48 #107986

Skroluj na dole ovaj drugi link i ne kenjaj vise .

Chw.net sends in two slides about the 790GX chipset. From the charts, we see that the AMD 790GX will be 33% faster than the 780G. In addition, with sideport enabled, it can boost the IGP by aorund 10% more.

Ta tvoja mrznja prema AMD -u doseze neverovatne razmere.

obradmi Nemas pojma sta je sb700 a sta je sb750 13.04.2009. 02:00 #107987

In fact, AMD is confident enough about the technology that they are willing to state that on average. a 100MHz to 300MHz increase in clock speeds is attainable by the user after some tweaking.
Saske ... 13.04.2009. 02:05 #107988

broj poruka: 1117
a izvini molim te...šta je to IGP??? da nije kojim slučajem Integrated Graphics Processor...šta misliš zašto su na čartovima stavljeni 790GX, NV8200 i G35...sve su to integrisani grafički procesori...NA GRAFICIMA SU RAZLIKE U PERFORMANSAMA INGEGRISANIH GRAFIČKIH ČIPOVA, NE CPU-a...

Overclocking is the way of life!!!

obradmi Saske prokrstari malo netom 13.04.2009. 02:20 #107989

Pogledaj koji chipset ima SB700 ,a koji ima SB750.Pogledaj sto je bolji SB750 od SB700 i sto je bolji Northbridge na 790 gx u odnosu na 780 G ,ali pogledaj na AMD Sajtu nemoj na pro Intel sajtovima.Grafika je sastavni deo skoro svakog AMD Chipseta.
MIGOSA Nema potrebe za padanjem u vatru 13.04.2009. 09:12 #107999

broj poruka: 280
Obrade, na tvojim linkovima se zaista vidi poredjenje integrisanih grafika, na sta se moje pitanje nije odnosilo. Ovi chart-ovi su mi odavno poznati i prednosti HD 3300 u odnosu na HD 3200 i druga konkurentska resenja.

Ne znam cega to ima izmedju Sasketa i tebe, ali nije u redu da koristis takav recnik.
Citam tvoje postove redovno i mogu samo da pohvalim tvoj trud ovde na forumu, pa me ovakvo ponasenje iznenadjuje.

Ako ti kazes da ce Phenom II na default-u bolje raditi na 790/750 nego li na 780/700, znajuci da si odlican poznavalac AMD ``kujne`` ja u to verujem, ali si postovao linkove koji to eksplicitno ne potvrdjuju, vec prikazuju prednosti HD3300 integrisane grafike.
Jebivetar Re: Phenom II na 780 i 790 chipset-u 13.04.2009. 10:58 #108010

broj poruka: 2386
I mene ista stvar interesuje kao i performanse dodatnih, ne integrisanih, grafichkih karti na spomenutim chipsetovima.
Izgleda da nema ko da odgovori i da me razuveri mishljenja sam da su performanse priblizne.
Josh me interesuje poredjenje 750a chipseta sa 780 i 790, posebno.

`Ne obra se bostan dok shljive ne popadaju`

:: Kolika je razlika u performansama Phenom-a II na ova dva chipset-a, na default clock-u
Zajebani76 he he 13.04.2009. 11:46 #108023

broj poruka: 538
@obradmi
Malo si prso sa ovo linkovima i komentarima

obradmi Re Zaebani Heh ne nisam 13.04.2009. 12:20 #108025

Omaklo se.
Migosa ,Jebivetar a i svi ostali imate na ovom sajtu poredjenja 780 g i 790 gx

http://www.guru3d.com/article/amd-790gx - foxconn-a7das-review/8
Ovo vam je DhryStone CPU test i 3dmark CPU test ,tacno se vidi gde je dobitak sa 790 gx

http://www.guru3d.com/article/amd-790gx - foxconn-a7das-review/10
dobitak u video transcode,CPU-Bound 3D Rendering.itd..

790 gx ima South bridge 750 koji ima ACC za razliku od 780 G koji ima SB700
evo sta je ACC = ACC`s ability to keep clock frequencies in sync and stabilize inter-chip communications between the CPU, Northbridge, Southbridge and memory.

This increase is based on scores in 3Dmark generated by 780G+Radeon 3470 vs. an AMD 790GX board with Radeon 3470.Sa istom grafickom dva razlicita chipseta to je isprobano i dobilo se vise poena u 3dmarku t.j 20 % brze.To je link sa Fudzilla
Ja sam postovao o 790 gx i 780 g oba imaju integrisanu grafiku ,dobitak u igricama je 33 % u korist 790 gx sa integrisanom grafikom,na to sam mislio kad sam postovao.

Samo da podsetim svi rekordi AMD Phenom II 940 Deneb ono sa 3dmark05 i 06 su postignuti sa 790 gx Chipsetom .tj sa SB750.
obradmi Dodajte kod ovih linkova sa guru3d 13.04.2009. 12:58 #108030

iza 790gx dodajte jos jedan znak minus i onda radi link ,jer izlgeda pcberza guta 2 minusa uzastopno .

Evo jos razlika izmedju 790 gx i 780 g

AMD`s 790GX chipset offers a notable mix of high-performance and features, paired with a very flexible mainstream graphics processor onboard. In my eyes the AMD 780G had one major failing. it did not have a decent architecture to handle the top-end Phenom processors and the tweaking of those, but the 790GX definitely solves this matter. It can support up to a 140W TDP AM2+ processors.

So what is the 790GX compared to the 780G, you ask? Well Northbridge wise it`s really the same ASIC, yet clocked from 500MHz to 700MHz.

Evo sa AMD sajt 790gx

http://www.amd.com/us-en/0,,3715_15337_15742,00.html

Best AMD Phenom™ overclocking =ovo je komentar AMD-a
takodje obara frekvenciju CPU odnosi se na phenom kad je u idle
radi ustede energije.Hipertransport 3.0 ,znaci brzi nortbridge itd....

Specifikacija 790gx
http://www.amd.com/us-en/0,,3715_15532_15533,00.html
SkyFire Re: he he 13.04.2009. 16:53 #108054

broj poruka: 18472
Vec odavno AMD Sickness

I Want to believe - The truth is out there

:: @obradm
:: Malo si prso sa ovo linkovima i komentarima
obradmi Ja bih zamolio 13.04.2009. 17:28 #108056

Nvidia debile da se pridrzavaju teme.
SkyFire Re: Ja bih zamolio 13.04.2009. 17:45 #108057

Jel vidis ti one smile-je?Stvarno Obrade postao si paranoican debelo.Nije lepo da vredjas ljude naokolo zbog svojih nekih uvrnutih razloga koji ne postoje.Prvo napao si Sasketa ,coveka iz cista mira,nije ti rec ruznu rekao,ukazao ti na greske koje pravis a ti si ga brze bolje ispljuvao i napravio zlotvorom koji ne podnosi AMD!Dal ti vidis kako se ponasas?Primecujes li to?Kako se koja tema pojavi i neko postuje sa drugim misljenjem koje se ne slaze sa tvojim tipa naklonjen vise Intel-u i nVidia-i ti odmah skaces u vatru i hvatas za gusu ,ponasas se kao jedno dete!Jedino bi te razumeo da zivis od tog AMD/ATI tj da si ti vlasnik pa da gubis milione dolara pa da te tako nesto pogadja(glup primer) ali ja zaista ne umem da objasnim tvoje ponasanje koje nije nikako zdravo.
Jedini ti na ovom celom forumu imas retardirane teme tima,sabija,rastura,ubica i sl..Svi to gledaju i niko ti opet rec ne kaze a iz aviona se vidi koliko ne podnosis Intel i nVidiu i koliko si zaludjen AMD i ATI.Stavi malo prst na celo i pocni da razmisljas o ponasanju ili brate idi kod psihologa i resavaj te probleme koje imas,nemoj leciti ovde na forumasima tako sto ces da ih vredjas.Zaista nije lepo od tebe!

:: Nvidia debile da se pridrzavaju teme.
obradmi Sky ,druze 13.04.2009. 18:39 #108059

Ne znam sto si se ti nasao prozvanim,tebe direktno nisam pomenuo
prvo uopste ne znas problematiku ,nego si se javio onako bez veze.
Opste je poznato da je 790 gx sa SB750 jaci u odnosu na 780 g,t.j
Sb700 kako za CPU tako i za grafiku.Nemam nameru stvarno to vise
da objasnjavam vidim da gubim vreme.To zna svako ko ima AMD.Ti naslovi sto ih
pominjes serijski ubica i to ,nije moj izum to je preneseno sa stranih sajtova.
Ti si sad postao picin postar pa si zabrinut za Sasketa ,a sam si napadao pola foruma i pretio ,kada se pojavila 4870 x2 i bila jaca od tadasnje Nvidie ko da si dobio nervni slom,
ljudi ti objasnjavali, ali nije vredelo.Nemoj meni te fazone da prodajes Sky.Nemam ja nista protiv da odes kod psihologa ako imas zelju.Ja sam jedino objasnjavao prednosti 790 gx u odnosu na 780 g ,coveku koji kada se pojavi tema sa testovima gde je brzi PII 955 u igricama od Nehalema kaze kako mu se kenja od toga i kako treba uvesti moderatora da ukine te teme,da sam postavio temuda je Nehalem brzi od PII 955 ,verovatno se ne bi ni javio.A takav tip testa ima i na techpower up itd.. svi sad prikazuju rezultate u full hd ,jer je na zapadu ta rezolucija popularna zbog LCD TV-a .

SkyFire Re: Sky ,druze 13.04.2009. 19:26 #108063

Nikako ne mogu da ti budem drug (nemoj tako da me oslovljavas) jer se mi ne poznajemo a i ti se prvenstveno ruzno postavljas prema meni!
Samo ti uzivaj u svom svetu i bavi se bajkama,nemam ja nista protiv.Nemoj samo da vredjas i da se pravis lud jer ja nisam pao sa kruske,tek meni ti ne mozes da prodajes te decije fazone jer i sa malo inteligencije covek moze da zakljuci kome si uputio epitet debil!
Nisam niciji advokat a ni taj kojim ga tim pominjes ali nije lepo da coveka napadas bez razloga i da ga optuzujes i vredjas kao sto si to sad uradio meni zbog toga sto si ti opsesivan svojim brendom!
Izmedju mene i tebe je velika razlika jer ja ne zivim u svetu lazi i nerealnosti i problem i konflikt moze samo da nastane zbog toga kada se istina izvrce i predstavlja u drugom svetlu!Sto se mene tice ja sam svoje pokazao i dokazao se,ti si samo jak na recima a onda kad neko ima drugacije misljenje napadas ga bez razloga.
Samo ti nastavi da lupas i postavljas neke nebulozne teme slobodno,nemam ja nista protiv ali zaobidji ljude sa zdravim razumom koji zele da ostanu dosledni istini a ne nekim glupostima i lazima sa neta!

P.S.Molio bih te da me ne pocenjujes vise.

:: Ne znam sto si se ti nasao prozvanim,tebe direktno nisam pomenuo
:: prvo uopste ne znas problematiku ,nego si se javio onako bez veze
:: Opste je poznato da je 790 gx sa SB750 jaci u odnosu na 780 g,t.j
:: Sb700 kako za CPU tako i za grafiku.Nemam nameru stvarno to vise
:: da objasnjavam vidim da gubim vreme.To zna svako ko ima AMD.Ti naslovi sto ih
:: pominjes serijski ubica i to ,nije moj izum to je preneseno sa stranih sajtova
:: Ti si sad postao picin postar pa si zabrinut za Sasketa ,a sam si napadao pola foruma i pretio ,kada se pojavila 4870 x2 i bila jaca od tadasnje Nvidie ko da si dobio nervni slom
:: ljudi ti objasnjavali, ali nije vredelo.Nemoj meni te fazone da prodajes Sky.Nemam ja nista protiv da odes kod psihologa ako imas zelju.Ja sam jedino objasnjavao prednosti 790 gx u odnosu na 780 g ,coveku koji kada se pojavi tema sa testovima gde je brzi PII 955 u igricama od Nehalema kaze kako mu se kenja od toga i kako treba uvesti moderatora da ukine te teme,da sam postavio temuda je Nehalem brzi od PII 955 ,verovatno se ne bi ni javio.A takav tip testa ima i na techpower up itd.. svi sad prikazuju rezultate u full hd ,jer je na zapadu ta rezolucija popularna zbog LCD TV-a
Pisko Packa 13.04.2009. 19:32 #108065

broj poruka: 6672
Bez obzira kome sve upućeno, imate packe za ružne reči. Blesave izjave ili pitanja, propusti ili zaluđenost ovim ili onim, svakom treba da se oproste u nekom tolerantnom maniru, ali, ružne reči ne.
A, sad na temu: šta beše sa USB2 protokom i brzinom rada sa sata diskovima mereno između 700 i 750? Zar ne beše i tu neki (za mene) bitan pomak? Usput, jebeš integriasanu grafulju, dobitak je minoran (ne u postocima već u efektima tog povećanja).
Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

obradmi Opet se ne pridrzavas teme 13.04.2009. 19:37 #108067

Ovu temu nisam postavio ja ,nego Migosa ili ti tripujes da je svaka tema AMD-ATI i moja tema.Vecina foruma obozava AMD i ATI teme tako da si tu u manjini.Vole ljudi ATI sta da radis.Ja ti zelim lepe Nvidia snove ,toliko od mene.

SkyFire Ha-ha.. 13.04.2009. 20:22 #108082

Kakav lik,strasno

obradmi Sky koji je tvoj trip, meni nije jasno stvarno 13.04.2009. 20:52 #108091

Koje to lazi sa net-a plasira bilo ko i pcberza je net.Napravicu ti ja u Adobe Photoshop test kakav volis pa cu da hostujem ,otkud ja znam da ti nisi lazirao testove sto si postavio na pcberza u Adobe Photoshop.Sto ti trazis od svih nas da mi samo tebi verujemo ?,a ne i necemu drugom sa net-a.
nenika Re: Packa 13.04.2009. 21:07 #108093

broj poruka: 1133
Detalno sve o USB 2 i 3
http://www.everythingusb.com/superspeed-usb.html

:: Bez obzira kome sve upućeno, imate packe za ružne reči. Blesave izjave ili pitanja, propusti ili zaluđenost ovim ili onim, svakom treba da se oproste u nekom tolerantnom maniru, ali, ružne reči ne
:: A, sad na temu: šta beše sa USB2 protokom i brzinom rada sa sata diskovima mereno između 700 i 750? Zar ne beše i tu neki (za mene) bitan pomak? Usput, jebeš integriasanu grafulju, dobitak je minoran (ne u postocima već u efektima tog povećanja)
:: Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!
Zajebani76 E svasta 14.04.2009. 02:05 #108160

broj poruka: 538
@SkyFire
Ne mogu da verujem da ti nekome skreces paznju na ruzno ponasanje i detinjaste komentre a da pritom ne vredjas ili si baram umeren u tom vredjanju, da nisi krenuo u vecernju skolu lepog ponasanja i kulture ophodjenja u javnim raspravama

Inace filozofiras i dalje, ako uzmemo u obzir da tije filozofija isprazna dolazimo do toga da si ti jedno dete na forumu, posto je to odlika decijeg ponasanja da praznom priceom uz puno reci ne kazu nista konstruktivno
SkyFire Re: E svasta 14.04.2009. 02:17 #108161

Ajde malo odmori sa z@jebancijama jer ce te neko ozbiljno shvatiti.
Dosadu nemoj ovde da lecis neozbiljnoscu i ne konstruktivnim postovima.
To sto je tebi zanimljivo da me prozivas meni je jako smorno ma sta god da napises ne dotice me uopste jer za mene tvoj humor nije ni malo zabavan a to sam ti vec objasnio.
Rekoh ti gde imas da se izigras da sad nebih ponovo pisao pa ces da me cimas na MSN i kmecis kako sam bezobrazan.Prema tome ako imas nesto pametno da kazes slobodno reci ili me pitaj ,ovako prekini sa tim budalastinama.
Od sad pa na dalje cu da te cooliram maximalno da znas jer si ziva dosada
P.S.Veceg filozofa i smaraca od tebe nisam sreo tako da ako sam iole postao filozof mora da mi je preslo od tebe

Ah da..Pogodio si.Ja imam 13,pa skoro 14 godina

update : Nema te jos,izgleda da si konacno zaspao
Sutra ocekujem kilometarski pravi filozofski post
Nebi bilo lose da u potpis stavis anakonda,ili piton jer ti pristaje samo tako

:: @SkyFir
:: Ne mogu da verujem da ti nekome skreces paznju na ruzno ponasanje i detinjaste komentre a da pritom ne vredjas ili si baram umeren u tom vredjanju, da nisi krenuo u vecernju skolu lepog ponasanja i kulture ophodjenja u javnim raspravama
:: Inace filozofiras i dalje, ako uzmemo u obzir da tije filozofija isprazna dolazimo do toga da si ti jedno dete na forumu, posto je to odlika decijeg ponasanja da praznom priceom uz puno reci ne kazu nista konstruktivno
MilosNBG ... 14.04.2009. 09:35 #108171

broj poruka: 1586
@obradmi
Prvo da ti kazem da i ja imam AMD/ATI kombinaciju da ne ispadne da lupam, drndam i tako to, i preferiram tu kombinaciju u masinama gde se trazi kompromis cena/performanse.

Dakle, prvo poredis babe i zabe jer 780G je neuporediv sa 790 jer ne pripadaju istoj klasi. 790 je namenjen overkloku, maksimalnim performansama (zato je SB750 njegova eksluziva, zajedno sa ACC da bi paralelno sa rastom CPU/ GPU performansi, uvecale i I/O performanse a i poboljsala stabilnost i to je uvedeno da se ne bi kojem slucajem desilo da u overcklocku sa Phenom procesorima ispadne inferiorniji u odnosu na konkurenciju ). 780 chipset je potpuno okrenut low-power dizajnu, SB700 nema ACC jer steti potrosnji, review-a koliko hoces, koliko 780G baziran sistem smesno trosi sa nekim iz low-power serije procesora. Sve ostalo je gotovo identicno sto se tice razlike SB750 i SB700, nista babaroge i tako to, obican reinzinjering da bi se napravila razlika u klasama kod kupaca. Ludost bi bila uzeti Phenom X3, X4 i 780G, i da juris performanse, ustvari moze, ali kao prelazno resenje do kupovine 790 ili jaceg chipseta. Oni koji zaista jure performanse nece ni uzeti AMD. Uostalom, imas i ploce koje dozvoljavaju da se na 780G chipu pogase svi moguci power-feature-i i ogranicenja, naravno koliko vec BIOS dozvoli, pa da vidis kako leti kada se potpuno oslobodi.

Da li ce se u krevetu odigrati komedija ili tragedija zavisi od - komada!

MilosNBG ... 14.04.2009. 09:36 #108172

broj poruka: 1586
Tvoje ponasanje na forumu necu ni da komentarisem, dajes sebi i previse slobode

Da li ce se u krevetu odigrati komedija ili tragedija zavisi od - komada!

STRANA 1 OD 2  
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647768.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs