E ovako stari korisnik, a novi nalog... Treba mi vaše mišljenje, hoću da pazarim CPU AMD 64 X2 6000+. Moje pitanje glasi... Koji uzeti od ova dva: 1. Athlon 64 X2 6000+, 3100 MHz, L2 2 x 512 KiB...revision G2 Brisbane 2. Athlon 64 X2 6000+, 3000 MHz, L2 2 x 1024 KiB...revision F3 Windsor Koji je od pomenutih bolji za klokovanje i koliko mi znači onih 1 MB keš memorije kod drugog CPU? A da ne znam kolike su mi mogućnosti za klok na ASUS M2N...
Drugi ti je bolji ali racunaj da ces dobiti jedno 3500 Mhz OC.Ja sam uspeo da ga podignem na 3.6 Ghz i radio je stabilno jedno vreme i posle vise nije hteo,tako da sam ga spustio na 3.5 Ghz i tako je ostalo.
I Want to believe - The truth is out there
:: E ovako stari korisnik, a novi nalog.. :: Treba mi vaše mišljenje, hoću da pazarim CPU AMD 64 X2 6000+ :: Moje pitanje glasi... Koji uzeti od ova dva :: 1. Athlon 64 X2 6000+, 3100 MHz, L2 2 x 512 KiB...revision G2 Brisban :: 2. Athlon 64 X2 6000+, 3000 MHz, L2 2 x 1024 KiB...revision F3 Windso :: Koji je od pomenutih bolji za klokovanje i koliko mi znači onih 1 MB keš memorije kod drugog CPU? A da ne znam kolike su mi mogućnosti za klok na ASUS M2N...
A tvoj prijatelj Zajebani se zajebao kada je rekao da nisi imao AMD, kada se ocekuje kraj tog testa .
Pozdrav!
:: Drugi ti je bolji ali racunaj da ces dobiti jedno 3500 Mhz OC.Ja sam uspeo da ga podignem na 3.6 Ghz i radio je stabilno jedno vreme i posle vise nije hteo,tako da sam ga spustio na 3.5 Ghz i tako je ostalo :: :: :: :: I Want to believe - The truth is out there :: :: :: :: :: E ovako stari korisnik, a novi nalog.. :: :: Treba mi vaše mišljenje, hoću da pazarim CPU AMD 64 X2 6000+ :: :: Moje pitanje glasi... Koji uzeti od ova dva :: :: 1. Athlon 64 X2 6000+, 3100 MHz, L2 2 x 512 KiB...revision G2 Brisban :: :: 2. Athlon 64 X2 6000+, 3000 MHz, L2 2 x 1024 KiB...revision F3 Windso :: :: Koji je od pomenutih bolji za klokovanje i koliko mi znači onih 1 MB keš memorije kod drugog CPU? A da ne znam kolike su mi mogućnosti za klok na ASUS M2N...
Zar nije Brisbane uvek bio bolji za overklok od Windsora? Ako znamo da kesh ne znachi mnogo kod AMD procesora a pri tom se ovaj Brisbane klokne na 3800Mhz, koji je tada u prednosti? Plus Windsor troshi 125W a Brisbane 89W.
:: Zar nije Brisbane uvek bio bolji za overklok od Windsora :: Ako znamo da kesh ne znachi mnogo kod AMD procesora a pri tom se ovaj Brisbane klokne na 3800Mhz, koji je tada u prednosti :: Plus Windsor troshi 125W a Brisbane 89W :: :: `Ne obra se bostan dok shljive ne popadaju` :: ::
I mene su malo zbunili... Ja se ubih čitajući po forumima i raznim sajtovima i nekako mi se više čini da je Brisbane bolji... Daj te još neko lično iskustvo, ako imate...?
:: :: L2 keš je keva, prema tome, broj 2 :: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ :: Hoping for the best but expecting the worst. :: :: :: Keva? :) U kom smislu? U kojim slučajevima je bolji veći keš?
Neces ga nikad overklokovati na 3.8 Ghz za svaki dan nema teorije.To moze da bude samo mislena imenica.Od 500-600 Mhz se krece OC za svaki dan stabilno i to da bude dobar primerak.Black Edition kod AMD-a se malo bolje klokuje a i to je sitan pomak.Takva je arhitektura.Jedino sto se PhenomII klokuje ali kad je ispod leda jer nema cold bug i ide na visoke frekfencije.Za svaki dan ne moze ni on preko 3.8 ,najrealniji klok 3.7 do 3.8 Ghz za svaki dan a kamo li i jedan vec stari X2.
@gile23@ Imao sam ja i ATI kartu,9200,9600 PRO/XT i sl..Dosta sam promenio HW-a tako da bi morao da se stvarno prisecam sta je sve bilo u mom posedu.
I Want to believe - The truth is out there
:: Zar nije Brisbane uvek bio bolji za overklok od Windsora :: Ako znamo da kesh ne znachi mnogo kod AMD procesora a pri tom se ovaj Brisbane klokne na 3800Mhz, koji je tada u prednosti :: Plus Windsor troshi 125W a Brisbane 89W :: :: `Ne obra se bostan dok shljive ne popadaju` :: ::
U svakom slučaju je bitan L2 keš. Photoshop, render, igre, šta god... _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
:: :: :: :: :: :: :: L2 keš je keva, prema tome, broj 2 :: :: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ :: :: Hoping for the best but expecting the worst. :: :: :: :: :: :: :: Keva? :) U kom smislu :: U kojim slučajevima je bolji veći keš?
pazi covece ovaj momak je u pravu dobar je bris za O.K ali u ovom slucaju ti je bolji windsor jer kao sto rece bax znas koliko 512kib znaci iz licnog iskustva za render je poprilicno osetna razlika ali za igrice cu ti o5 reci jos vise jer se novije igre baziraju na real-time rendering-u i tmu za grafuku tako da razmisli ja ti samo kazem sta je menu bilo bolje inace sad imam quad i on je dosta bolji za rnd
bolji izbor Brisbane, jer je AMD skroz izbacio Winsdor to je mator procesor, ja kad sam hteo da kupim X2 5600+ 2,8Ghz Winsdor 2MB L2 kesha prosle godine nigde ga nije bilo svima je pisalo po cenovnicima al imali su model Brisbane na 2,9Ghz sa 1MB L2. Brisbane je 65nm, manje se greje, manje trosi, bolje se klokuje (Mislim tu su negde po overkloku F3 i G2 al svakako Brisbane ima svojih prednosti), zna AMD sta radi cim je izbacio L2 kes. Klok nema teorije ni jedan ni drugi preko 3,3-3,4Ghz bar dotle ide moj 5600+ Brisbane, moze i vise al na nenormalnim voltazama tako da se ja ne zezam uspeo sam 3,4Ghz najvise za slikanje. To 3,5-3,6 to je premija kod AMD-a retko ko drzi AMD X2 na tim klokovima. A 3,8Ghz je misaona imenica vec... Phenom II se mnogo bolje klokuje od ovih starih X2 nema sanse da se porede. Znaci do 3,3-3,4Ghz uz dignute voltaze ne verujem da ce ici vise tu je negde granica za AMD, sad ima primeraka mozda koji idu vise ali retko.
Hvala na sugestijama i odgovorima. Uzimajući u obzir da mi klok i nije neophodan, predpostavljam da mi je bolji izbor 2MB keš-a. A kao što je napisao Bear, imam M2N ploču na koju ne može 7750 BE...
Pa komp sam kupio pre godinu-ipo... Ali su sad niže cene starijim komponentama pa bih da stavim nešto bolje na moju ploču, nego što posedujem i da gura još nadam se do godinu dana... A za novu ploču i Phenom-a II mi treba bar 20-25k... mnogo je...
Naravno da je Windsor bolji, zbog duplo više L2 keša. E, što se kloka tiče, ja mog 6000+ Windsora nisam ni pokušavao da klokujem, jer sam računao da ne može više od 200-300MHz. Ali, ako je Skaj uspeo na 3,5, onda izgleda da može i više. Samo se pitam koliko se greje na toj frekvenciji.
3,3-3,4Ghz stabilno uz velike voltaze. Mozda moze i 3,5-3,6Ghz za slikanje uz ekstremne voltaze... Ali Winsdor F3 je poznat kao dobar overkloker, a i Brisbane G2 je tu negde po overkloku ali je 65nm, manje se greje radi na manjim voltazama... Po meni je isplativiji Brisbane G2 jer nije AMD dzabe izbacio0 iz proizvodnje te modele sa 2MB L2 i umesto toga samo podigao svaki proc. za 100Mhz (i poceo da radi u 65nm ali sa 1MB kesa), valjda znaju sta rade.
služi za `lađenje mog 6000+ i trenutno (10 minuta po paljenju kompa) temperatura mu je 30-31 stepen, jednog jezgra 30, a drugog 28. Kad se mašina malo potera (video igre) navuče oko 50 stepeni. Dakle, sve što treba da uradiš, ako uzmeš Windsora, je da mu obrzbediš dobro hlađenje. Da napomenem još da imam i dve osmice koje uvlače vazduh u kućište i dvanaesticu koja ga izvači, a i moja Čiftekara je prostrana tako da nema pregravanja ni CPU-a ni neke druge komponente.
Daje bolje perfomanse ,mislim da se Brisbane manje greje ,posto je ploca sa Nvidia chipsetom ne znam za klokovanje ,izvucices nesto sigurno ,to je sad stvar ekspirimentisanja.Ako ces da cepas igrice jaci je Windsor ,ako ti nije teziste na igrice onda bolje mozda predlog broj 1.
:: služi za `lađenje mog 6000+ i trenutno (10 minuta po paljenju kompa) temperatura mu je 30-31 stepen, jednog jezgra 30, a drugog 28. Kad se mašina malo potera (video igre) navuče oko 50 stepeni. Dakle, sve što treba da uradiš, ako uzmeš Windsora, je da mu obrzbediš dobro hlađenje. Da napomenem još da imam i dve osmice koje uvlače vazduh u kućište i dvanaesticu koja ga izvači, a i moja Čiftekara je prostrana tako da nema pregravanja ni CPU-a ni neke druge komponente :: :: :: Šefe, koji ti je vrag? :: ::
Znači isto sam i ja razmišljao da uzmem taj kuler... Hvala na predlozima i verovatno kupujem br. 2. Hvala još jednom svima...
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647768. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.