Kod kuce imam kompjuter sa dve memorije 512mb ddr400 (TakeMS i A-Data). Kada ostavim samo po jednu i preko noci propustim testove vise puta dobijem sledece
TakeMS prodje Memtest86 i Windows memory diagnostic ali rokne na Gold memory
A-Data prodje Gold memory i Windows memory diagnostic a rokne na Memtest86
Sve sam skinuo nove verzije programa. Ko je sada tu u praviu i na koji test se moze oslonoti, tacnije koji je najbolji i kako ovo tumaciti :( ?
Meni se npr. desavalo da ti testovi memorije pucaju tj. javljaju greske kod nekih racunara kod kojih je ram bio dobar, ali je problem bio u procesoru ili ploci, skoro mi se desilo da jedan Athlon XP ne radi na default naponu kako treba a memtest je prosto vrveo od gresaka i naravno bila je gomila plavih ekrana u winu. Prostim rucnim podizanjem napona se sve vratilo u normalu. Hocu da kazem da greske pri testiranju sa tim programima ne moraju da budu vezane strikntno za neispravan ram, pogotovo ako se greske ne javljaju na istim mestima pri ponovnom testiranju. Ako win radi dobro i ne izbacuje sa plavim ekranima, verovatno sve ok.
:: Meni se npr. desavalo da ti testovi memorije pucaju tj. javljaju greske kod nekih racunara kod kojih je ram bio dobar, ali je problem bio u procesoru ili ploci, skoro mi se desilo da jedan Athlon XP ne radi na default naponu kako treba a memtest je prosto vrveo od gresaka i naravno bila je gomila plavih ekrana u winu. Prostim rucnim podizanjem napona se sve vratilo u normalu. Hocu da kazem da greske pri testiranju sa tim programima ne moraju da budu vezane strikntno za neispravan ram, pogotovo ako se greske ne javljaju na istim mestima pri ponovnom testiranju. Ako win radi dobro i ne izbacuje sa plavim ekranima, verovatno sve ok
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647768. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.