Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
Imam problem...
STRANA 1 OD 1
Plamen Imam problem... 20.04.2009. 14:29 T16883

status: user
broj poruka: 2836
Odlucio sam da kupim CM Hyper 212. Gledao sam malo njegove karakteristike, pogledam ja dimenzije kad ono ne moze da stane u moje kuciste. Moje kuciste je dimenzija 400x180x380.
Od slota za procesor do stranice ima 14cm, a ovom kuleru treba 16cm. Od slota do memorije ima 5cm. Pre nekoliko nedelja sam stavio temu i svi su mi preporucili ovaj CM i rekli da ce moci da stane u kuciste, kad ono ne moze.... Pogledajte:

http://www.coolermaster.com/products/product.php?act=detail&tbcate=1&id=3096

E sad posto ne moze da stane ovaj kuler koj od ovih dolazi u obzir: (da bude sto tisi, i da dobro hladi pri velikom OC-u)

- CM Gemini II S (http://www.coolermaster.com/products/product.php?act=detail&id=3263) - odgovaraju dimenzije)

- ASUS Artic Square (http://usa.asus.com/news_show.aspx?id=7458)

-CM TX2

-OCZ Vendeta 2

Interesuje me od ovi kulera koji najbolje hladi, da li moze da stane u moje kuciste, i da li je tih?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Ognjeni ... 20.04.2009. 15:27 #109114

broj poruka: 4528
Imam TX2 i odlican je za te pare a prakticno se ne cuje....ovi ostali ne znam koja im je cena, ja sam tx2 nabavio pre 3 god za 18 evrica.

Mada....jel moras bas da zatvaras kuciste :) za 212 ku

Ajd uzdravlje

Plamen re... 20.04.2009. 15:46 #109117

Pa virio bi 2-3cm... Interesuju me vasa iskustva sa nekim od ovih kulera? Ja imam E7300 i planiram da ga OC na 3,8GHz.
DmasteRNo1 Hyper TX(2) 20.04.2009. 15:57 #109118

broj poruka: 6106
Ja mog Athlona 64 X2 6000+ hladim Hyper TX-om i kuler radi posao odlično. Čisto sumnjam da tvoj Intel može da se greje kao moj Atlon, pa makar i na 3,8GHz. U ajdlu, drži ga na 30 stepeni, a pod opterećenjem, pušta ga do 50 stepeni. Sad, kada bih uzimao kuler, uzeo bih Gemini II S.

Šefe, koji ti je vrag?

Scyter Re: 20.04.2009. 15:57 #109119

broj poruka: 8138
OCZ Vindicator je odlican kuler.Ima ga moj drug i kaze da je extra!Njega ja treba da uzmem da mi hladi e7200 oc-ovan na 3,7-3,8ghz za svaki dan.

The Way It`s Meant To Be Played

Plamen re.... 20.04.2009. 16:12 #109123

Gledao sam dimenzije OCZ-a Vindicator i tesko da moze u moje kuciste. U mom slucaju dolaze u obzir: TX2, Gemini II S, OCZ vendeta
Scyter Re: re.... 20.04.2009. 16:25 #109124

broj poruka: 8138
Onda uzimaj Gemini II S.

The Way It`s Meant To Be Played

:: Gledao sam dimenzije OCZ-a Vindicator i tesko da moze u moje kuciste. U mom slucaju dolaze u obzir: TX2, Gemini II S, OCZ vendeta
Plamen re... 20.04.2009. 16:35 #109125

Pa izgleda da cu morati CM Gemini II S. Ali mene interesuje kakav je on u odnosu na ostale navedene kulere? Kako hladi, da li je tih?
alumiroi Re: 20.04.2009. 16:38 #109126

broj poruka: 99
Ne znam koji tacno da uzmes ali
nemoj Vendetu 2, ne zato sto ne hladi dobro vec zato sto ti treba bar 20cm sirine kucista.
Ovo je iz iskustva, ali ja menjam kuciste :)) NE DAM VENDETU :))
TheBear Ja imam 20.04.2009. 18:29 #109131

broj poruka: 6502
OCZ Vanquisher i prezadovoljan sam, hladi Athlon X2 sa malo dignutom voltaazom nemam nikakvih problema, a platio sam ga 1500 din. Nije bas klasa sa Gemini II i slicnim al meni bolji ne treba...

http://www.ocztechnology.com/products/cooling_products/ocz_vanquisher_cpu_cooler

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
phoboskv TX2... 20.04.2009. 18:58 #109132

broj poruka: 940
E4500 @3.4GHz, sa nesto dignutom voltazom, u idle-u od 25-30c u zavisnosti od temp sobe, a u full-u ne prelazi 50ak stepeni. Vrlo, vrlo tih, cak i pri max broju obrtaja. Ostale nisam probao, ali pored ovog i nemam zelju.

Tell the Spartans, stranger passing by,
that here obedient to their laws we lie

MaliAbner Re: TX2... 20.04.2009. 23:22 #109149

broj poruka: 7783
Pa i nisu neki rezultati.
Meni su te vrednosti za fabrickog ladisu pri 39 napolju u sobi je bilo manje a klimu nisam jos uvek instalirao.
A pomenuti TX2 je uspesno vec drugu godinu na regalu i ceka da zaigra za prvi tim.

Koj zna mozda se trener zbog promene u taktici odluci da mu pruzi sansu posto se iz sobe seli u predsoblje a tamo ce biti manja promaja ali ce sve jedno imati pomoc centralnog ladise od bar 18000BTU.

Ne stvarno bez zezanja tih 25-30°C u idle rezimu i cca 50°C u full load (2.9GHz) je ostvarivao fabricki kuler ali se drao ko magarac kad se izgubi na putu.

Tomato Republic Of Serbia !!!

:: E4500 @3.4GHz, sa nesto dignutom voltazom, u idle-u od 25-30c u zavisnosti od temp sobe, a u full-u ne prelazi 50ak stepeni. Vrlo, vrlo tih, cak i pri max broju obrtaja. Ostale nisam probao, ali pored ovog i nemam zelju
::
:: Tell the Spartans, stranger passing by
:: that here obedient to their laws we li
phoboskv Re: Re: TX2... 20.04.2009. 23:31 #109150

broj poruka: 940
Hmmmmm...

Ti si prvi koji kaze da i nije neki rezultat. Pa i meni je tako radio na stock cooleru, cak su i temp bile slicne. Ja sam sasvim zadovoljan oc-om, s obzirom na fabrickih 2.2 GHz

Dizao sam ga i na 3.6GHz, ali nije bio bas stabilan (na 3.4GHz ga drzim 24/7,VCore 1.285 a i prosao je sve moguce testove).

I ponovo kazem, u full loadu se kuler jedva cuje, a i hladi sasvim ok (bar mi tako kazu svi oni koji koriste isti kuler)...to je jedino sto coveka i zanima ovde, a ne da li su meni dobri rezultati ili ne.

Tell the Spartans, stranger passing by,
that here obedient to their laws we lie

:: Pa i nisu neki rezultati
:: Meni su te vrednosti za fabrickog ladisu pri 39 napolju u sobi je bilo manje a klimu nisam jos uvek instalirao
:: A pomenuti TX2 je uspesno vec drugu godinu na regalu i ceka da zaigra za prvi tim
:: Koj zna mozda se trener zbog promene u taktici odluci da mu pruzi sansu posto se iz sobe seli u predsoblje a tamo ce biti manja promaja ali ce sve jedno imati pomoc centralnog ladise od bar 18000BTU.
:: Ne stvarno bez zezanja tih 25-30°C u idle rezimu i cca 50°C u full load (2.9GHz) je ostvarivao fabricki kuler ali se drao ko magarac kad se izgubi na putu
:: Tomato Republic Of Serbia !!!
:: :: E4500 @3.4GHz, sa nesto dignutom voltazom, u idle-u od 25-30c u zavisnosti od temp sobe, a u full-u ne prelazi 50ak stepeni. Vrlo, vrlo tih, cak i pri max broju obrtaja. Ostale nisam probao, ali pored ovog i nemam zelju
:: ::
:: :: Tell the Spartans, stranger passing by
:: :: that here obedient to their laws we li
NMY COPY - PASTE iz druge teme... 20.04.2009. 23:46 #109152

broj poruka: 1509
Paste ti i ASUS Arctic Square , on je 135mm, a ako recimo ne bi mogao da stane, moze da se skine takoreci `poklopac` sa njega !

Danas sam pazario ASUS Arctic Square za 20€ od druga i mogu reci da sam se veoma ugodno iznenadio njegovim performansama...

Slika CooLeR-a : http://www.inventorysource.com/images/dh/DHARCTICSQUARE.jpg

CPU je Intel C2Q6600 @ 3.0GHz [9*333] (za svakodnevni rad mi trenutno ne treba vise od toga), maticna je Gigabyte EP35-DS3L, 2* 1GB Buffalo FirestiX 1066 @ 1000MHz [4-4-4-10 2T]... Sve ostalo je na AUTO / NORMAL !

Posto sam do sada imao stock cooler, uzeo sam bas da ga testiram i pokrenuo Intel Burn Test 1.9, na recommended, znaci 5* vrti i memorija na MAX !
Real Temp 3.0 mi je ispisao maksimalnu temperaturu po jezgru : 74-74-71-71 C , sto relativno i nije puno sa obzirom da je koristen stock cooler i da je CPU OC-ovan...

Nakon toga sam rasklopio komp, skinuo maticnu (mora se) i namontirao ASUS Arctic Square, sklopio sve ponovo, i ponovo pokrenuo Intel Burn Test 1.9 na istim podesavanjima! (recommended 5* i max memorije)

Realno, nisam ocekivao tako dobre rezultate, ali nakon zavrsenog (uspjesno) IBT-a temperature su bile ovakve (po jezgru) : 59-59-56-56 C ! (maksimalne temperature)

Ravno 15 stepeni ispod stock cooler-a !

Evo slika : http://img7.imageshack.us/img7/9205/asusarcticsquare.jpg

Inace, dok sam ovo pisao, tj. u IDLE modu temperatura CPU je 23-23-23-23 stepeni redom, a vidi se i na slici !

I da, da napomenem da je sobna temperatura iznosila 20 stepeni, ako je vjerovati termometru na klimi u mojoj sobi !

PS : Ovo sam takodje ja pisao, samo juce ili prekljuce...

SONY VAIO VGN-FW285J

rasha44 ASUS Arctic Square??? 21.04.2009. 00:40 #109159

broj poruka: 1492
Super je on, samo nam, molim te, otkrij tajnu gde on može da se kupi u Beogradu.

Nema ga nigde ni na PC Berzi ni na IT Svetu.

Inače, i ja imam Hyper TX2 na oba kompjutera. Na starom E2160, na novom E8400.

Nightbird
ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme.
HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena.

NMY e sad to vec... 21.04.2009. 01:36 #109173

broj poruka: 1509
Ne bih znao da ti (vam) kazem !

Inace ja sam iz RS (bolji dio BiH ) tako da ne znam radnje iz BG-a, ali bi trebalo da ima negdje, ne znam ko je zastupnik za ASUS u BG-u...
Inace, kod nas je nov kostao oko 40€ , tako da i nije malo , ali je stvarno OK sto se tice hladjenja !

Od ovih ostalih, imao sam samo Hyper TX2 !

Jeftin cooler, solidnih performansi, ali nije za jace procesore niti za velike voltaze...
Za Quad-ove nikako... (ima premalen HS, tanak je i lagan, manja moc upijanja topline)

Inace vrlo dobro hladi i bice tisi sigurno od svih ostalih komponenti i kada je na maksimalnom broju obrtaja...

Ja sam na svom otkinuo jedno pero (ne skroz, napuklo i sirilo se kontinualno) tako sto mi je upao molex 4-pinski u ventilator dok sam spajao drugi ventilator u kucistu pa sam morao ljepilom da lijepim to pero da ne bi skroz otpalo, ali nakon toga mi se tresao pa sam ga jos dodatno ucvrstio... JBGa... Ali je i dalje radio svoj posao!

Svaka preporuka za TX2, vrijedi vise nego sto kosta !

SONY VAIO VGN-FW285J

rasha44 Re: e sad to vec... 21.04.2009. 01:48 #109174

Hvala. Jbg, u Beogradu ga nigde nema, inače bih ga odmah kupio.

Nightbird

:: Ne bih znao da ti (vam) kazem !
:: Inace ja sam iz RS (bolji dio BiH ) tako da ne znam radnje iz BG-a, ali bi trebalo da ima negdje, ne znam ko je zastupnik za ASUS u BG-u..
:: Inace, kod nas je nov kostao oko 40€ , tako da i nije malo , ali je stvarno OK sto se tice hladjenja
:: Od ovih ostalih, imao sam samo Hyper TX2
:: Jeftin cooler, solidnih performansi, ali nije za jace procesore niti za velike voltaze..
:: Za Quad-ove nikako... (ima premalen HS, tanak je i lagan, manja moc upijanja topline
:: Inace vrlo dobro hladi i bice tisi sigurno od svih ostalih komponenti i kada je na maksimalnom broju obrtaja..
:: Ja sam na svom otkinuo jedno pero (ne skroz, napuklo i sirilo se kontinualno) tako sto mi je upao molex 4-pinski u ventilator dok sam spajao drugi ventilator u kucistu pa sam morao ljepilom da lijepim to pero da ne bi skroz otpalo, ali nakon toga mi se tresao pa sam ga jos dodatno ucvrstio... JBGa... Ali je i dalje radio svoj posao!
:: Svaka preporuka za TX2, vrijedi vise nego sto kosta
:: SONY VAIO VGN-FW285
Plamen re... 21.04.2009. 19:08 #109261

hvala svima puno na komentarima. Odlucio sam da uzmem TX2, samo moram da pogledam dimenzije, i kako ce da stoji u mom kuciste. Josh jedno pitanje za vas, kada budem OC moj E7300 na 3,6GHz koja ce odprilike temperatura biti sa TX2? RASHA44 kolike su temperature na tvom E8400 u odnosu na BOX kuler?
MaliAbner Re: Re: Re: TX2... 21.04.2009. 20:41 #109286

broj poruka: 7783
Izvinjavam se govorio sam za temperature a ne za brzinu rada procesora.
Znaci leto bez klime u stanu na fen promaji pri 2.9 i 3.1 (e4300 standardno 1.8GHz) izmerene temperature kao i te tvoje sa TX2 koji sam kupio pre dve godine i jos uvek stoji na regalu.

Mozda bih gurao i vese da nije zauzeto 4 slota memorije i pasivno hladjene grafike.

Tomato Republic Of Serbia !!!

:: Hmmmmm..
:: Ti si prvi koji kaze da i nije neki rezultat. Pa i meni je tako radio na stock cooleru, cak su i temp bile slicne. Ja sam sasvim zadovoljan oc-om, s obzirom na fabrickih 2.2 GH
:: Dizao sam ga i na 3.6GHz, ali nije bio bas stabilan (na 3.4GHz ga drzim 24/7,VCore 1.285 a i prosao je sve moguce testove)
:: I ponovo kazem, u full loadu se kuler jedva cuje, a i hladi sasvim ok (bar mi tako kazu svi oni koji koriste isti kuler)...to je jedino sto coveka i zanima ovde, a ne da li su meni dobri rezultati ili ne
:: Tell the Spartans, stranger passing by
:: that here obedient to their laws we li
:: :: Pa i nisu neki rezultati
:: :: Meni su te vrednosti za fabrickog ladisu pri 39 napolju u sobi je bilo manje a klimu nisam jos uvek instalirao
:: :: A pomenuti TX2 je uspesno vec drugu godinu na regalu i ceka da zaigra za prvi tim
:: :: Koj zna mozda se trener zbog promene u taktici odluci da mu pruzi sansu posto se iz sobe seli u predsoblje a tamo ce biti manja promaja ali ce sve jedno imati pomoc centralnog ladise od bar 18000BTU.
:: :: Ne stvarno bez zezanja tih 25-30°C u idle rezimu i cca 50°C u full load (2.9GHz) je ostvarivao fabricki kuler ali se drao ko magarac kad se izgubi na putu
:: :: Tomato Republic Of Serbia !!!
:: :: :: E4500 @3.4GHz, sa nesto dignutom voltazom, u idle-u od 25-30c u zavisnosti od temp sobe, a u full-u ne prelazi 50ak stepeni. Vrlo, vrlo tih, cak i pri max broju obrtaja. Ostale nisam probao, ali pored ovog i nemam zelju
:: :: ::
:: :: :: Tell the Spartans, stranger passing by
:: :: :: that here obedient to their laws we li
Plamen Ja sad stvarno ne znam sta da uzmem.... 21.04.2009. 23:43 #109325

Jedni pricaju Gemini, drugi TX2..... Ovako, sve ove kulere sam analizirao, i u moje kuciste moze CM TX2, Gemini II S ili OCZ Vendeta. Ja bih najpre uzeo TX2. Znaci samo napisite sta bi ste vi uzeli od ova 3 kulera.
rasha44 Re: Ja sad stvarno ne znam sta da uzmem.... 22.04.2009. 00:02 #109331

Ja ti ne mogu pomoći oko temperatura, jer se ne igram sa overklokom. Takođe nemam pojma koje su razlike između Hyper TX i stok kulera, jer ga nikad nisam stavljao. Stoje mi dva potpuno nova na ormanu, kao što Abneru stoji Hyper TX.

Uzmi u obzir dve stvari. Gemini ima ventilator od 12 cm, koji duva na dole. Hyper TX ima od 9 cm, ali duva sa strane. Ako imaš 12-tice napred i nazad na kućištu i staviš Hyper TX da mu ventilator gleda na slotive za memoriju, onda imaš dobar protok vazduha kroz celo kućište. Oba su tiha - Hyper TX do 19 dBa, Gemini od 19-21 dBa.

Dosta zavisi i od toga koliko imaš komponenti ubodenih u ploču i koliko mesta imaš da skloniš kablove.

Nightbird

:: Jedni pricaju Gemini, drugi TX2..... Ovako, sve ove kulere sam analizirao, i u moje kuciste moze CM TX2, Gemini II S ili OCZ Vendeta. Ja bih najpre uzeo TX2. Znaci samo napisite sta bi ste vi uzeli od ova 3 kulera.
Plamen Sta mislite o ovome??? 22.04.2009. 14:38 #109393

http://www.itsvet.com/tekst/gigabyte-g-power/2402/

TheBear Ma uzmi CM Hyper TX2 22.04.2009. 14:42 #109394

broj poruka: 6502
za taj overklok koji ti hoces, bice dovoljan, a i jeftin je...

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
8art ssss 22.04.2009. 17:52 #109419

broj poruka: 28
ovo sto cu pitati nema veze sa temom, ali molim vas da mi neko odgovori.... Je li istina da mnoge igice nemogu da rade sa procesorom sa vise jezgra, kao sto je intel core 2 quad q6600 ?

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647768.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs