Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
Maticna ploca najbolja marka kod nas?
STRANA 1 OD 2  
Igrutini Maticna ploca najbolja marka kod nas? 21.04.2009. 12:00 T16896

status: user
broj poruka: 65
Nameravam da kupim novu racunarsku konfiguraciju. Zanimaju me iskustva drugih korisnika tj. zanima me sta drugi misle o tome koja bi marka bila najbolja za kupiti. Prevashodno me zanima kvalitet rada same ploce.

Hvala svima

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MACHINE Server ili radna stanica? 21.04.2009. 12:19 #109191

broj poruka: 5715
Za takvu stabilnosti HP-Compaq, Fujutsu-Siemens, Dell...to ti je 2000-10.000e za konfiguraciju zatim imas njihove brandirane masine, sve spakovano kako gazda nalaze...1000-2000e (odlicne su), mada ne najbolji u performansama za taj novac ali vrlo stabiline i dugotrajne. Ako trazis 3rd party proizvodjaca ploce tog ranga onda samo i iskljucivo samo ASUS, ako imas novca pljuni 250e za nju i neces se nikada pokajati! Bolje od toga bi bla Intel ploca ali je ovde neces naci, jedino da ti neko donese iz Rumunije

A N G E L

darkoc78 Asus 21.04.2009. 12:42 #109193

broj poruka: 467
@Machine
Ne zelim da pocnem neko prepucavanje oko toga koji proizvodjac je najbolji, voleo bih samo da malo obrazlozis tvrdnju da je Asus kao proizvodjac najbolji, konkretno sta to Asusove ploce imaju sto druge nemaju a sto ih cini boljim od ostalih kada znamo da su sve ploce radjene na osnovu referentnih dizajna uz poneke izmene.
Hvala.
pufi re 21.04.2009. 12:49 #109194

broj poruka: 2196
1.ASUS
2.Biostar
3.DFI
4.J&W
5.Gigabyte
6.MSI

BIOSTAR THE WAY OF LIFE

GIGABYTE JE ĐUBRE,NUKLEARNI OTPAD!!!!!!!!!!

Scyter Re: 21.04.2009. 12:53 #109195

broj poruka: 8138
1.Asus
2.DFI
3.XFX
4.Biostar
5.....
6.....
7....
8.....
9......
10.Gigabyte
11.MSI

The Way It`s Meant To Be Played

darkoc78 re: 21.04.2009. 13:01 #109196

Takodje bih voleo da jos neko obrazlozi svoje misljenje o tome koji je proizvodjac najbolji. Sta je to sto smatrate kvalitetnijim na plocama nekog proizvodjaca u odnosu na nekog drugog. Interesantno je i mislim da bi i Igrutinija to interesovalo.
Hvala.
MACHINE Re: Asus 21.04.2009. 13:03 #109197

Zasto bih to morao ciniti??? Pregledaj moje ranije postove, necu valjda uvek sve iznova da objasnjavam :(

A N G E L

:: @Machin
:: Ne zelim da pocnem neko prepucavanje oko toga koji proizvodjac je najbolji, voleo bih samo da malo obrazlozis tvrdnju da je Asus kao proizvodjac najbolji, konkretno sta to Asusove ploce imaju sto druge nemaju a sto ih cini boljim od ostalih kada znamo da su sve ploce radjene na osnovu referentnih dizajna uz poneke izmene
:: Hvala.
obradmi U vreme izlaska Intel 486 CPU 21.04.2009. 13:04 #109198

broj poruka: 7733
Asus je izbacio plocu za taj CPU pre Intela ,eto to je Asus.

darkoc78 re: 21.04.2009. 13:23 #109201

@Machine
Zasto? Pa smatram da takva tvrdnja mora imati nekakvog osnova, sad cu da kopam unazad da vidim gde si i sta pisao... Jesu li kvalitetnije komponente, izrada, podrska, sta? Mislim da nisam trazio da bog zna sta napises.

@Obradmi
Da, ali je to bilo pre 20-tak godina kada su komponentne bile daleko skuplje i kvalitetnije. Mislim da se mnogo toga promenilo za tih 20 godina.
Dragot Re: re 21.04.2009. 13:25 #109202

broj poruka: 1149

:: 1.ASUS
:: 2.Biostar
:: 3.DFI
:: 4.J&
:: 5.Gigabyt
:: 6.MS
::
:: BIOSTAR THE WAY OF LIF
:: GIGABYTE JE ĐUBRE,NUKLEARNI OTPAD!!!!!!!!!

Samo da si ti stavio Biostar ispred DFI.
Svaki ciga svog konja hvali...
imarkovic .. 21.04.2009. 13:31 #109203

broj poruka: 19073
sto se tice Intel ploca, nema sumnje da su dobro, ali jako su skupe za kucnu varijantu, ja bih ih preporucio samo za serverske potrebe, i moze se naci kod nas, nema potrebe da idemo kod Rumuna, npr.Microsystems firma ih ima, a sto se tice desktop-a, nema konkurenta trenutno ASUS-u..za GAME konfiguracije, mozda XFX, ali opet preferiram ASUS....o Gigabyte i MSI mislim i dalje sve najgore, tako da ih necu preporuciti...BIOSTAR, ne razumem zasto svi forsiraju..

sad, znam da ce opet da se napravi ogromna diskusija..

obradmi Radi se o misljenju,ne znaci da su drugi losi 21.04.2009. 13:34 #109204

Da ne pravimo MB monopol,ali pogledaj ASUS ovu deluxe seriju ploca ,nebitno da li je Intel ili AMD ili koji socket ,bice ti jasno sve ,ja nisam sreo Asus plocu na kojoj su riknuli elektroliti ,sto je cest problem kod drugih,znaci napravili su sebi standard i od toga ne odstupaju.Posle njih je po meni DFI ,Biostar je ok isto.
MACHINE Re: re: 21.04.2009. 13:50 #109207

Izvini, malo je zamorno sve ponavljati. Mozes se slobodno pouzdati u moj sud. Ukratko: bolji kvalitet PCBa, ugradjenih komponenti (njabolja klasa ide Asusu: kondenzatori, FETovi, IC-ovi...)...kao simbioza dobijas dugotrajnu plocu uz max. performansi...naravno uz izostatan musicavosti (bugova) koji prate dobar deo ostalih robnih marki...

A N G E L

:: @Machin
:: Zasto? Pa smatram da takva tvrdnja mora imati nekakvog osnova, sad cu da kopam unazad da vidim gde si i sta pisao... Jesu li kvalitetnije komponente, izrada, podrska, sta? Mislim da nisam trazio da bog zna sta napises
:: @Obradm
:: Da, ali je to bilo pre 20-tak godina kada su komponentne bile daleko skuplje i kvalitetnije. Mislim da se mnogo toga promenilo za tih 20 godina.
darkoc78 re: 21.04.2009. 13:54 #109208

To sam i hteo da cujem, znaci ugradjuju kvalitetne elektrolite. Ali cini mi se da je bax imao problem sa nekom od tih Asus ploca kada mu je pishtala neka zavojnica.
Malo zdrave diskusije potkrepljene cinjenicama nije na odmet. Sve ostalo je rekla-kazala.
Ja namerno potenciram ovu temu ovoliko jer ne verujem da bih se usudio da tvrdim sta je najbolje jer nisam isprobao ploce svih proizvodjaca pa da znam sta je najbolje kao sto mnogi rade.
MACHINE Re: re: 21.04.2009. 13:59 #109209

Asus svakako nije najbolji: od onoga sto sam ja probao bolji od njega su definitivno: Intel ploce (ali ne one uATX), Tyan, SuperMicro, brandirane (FSC, Dell, HP, Gateway...). Ali nesumnjivo jeste od MSI, GA, JW...

Uvek se moze zalomiti losiji primerak, sto se baxu desilo ali je ona radila uz taj zvuk za razliku od prethodne GA ploce koja je zezala pri OCu, najpre je radila OK neko duze vreme pa se onda `umorila` i resila da malko izdahne, ovaj predahne :)

A N G E L

:: To sam i hteo da cujem, znaci ugradjuju kvalitetne elektrolite. Ali cini mi se da je bax imao problem sa nekom od tih Asus ploca kada mu je pishtala neka zavojnica
:: Malo zdrave diskusije potkrepljene cinjenicama nije na odmet. Sve ostalo je rekla-kazala
:: Ja namerno potenciram ovu temu ovoliko jer ne verujem da bih se usudio da tvrdim sta je najbolje jer nisam isprobao ploce svih proizvodjaca pa da znam sta je najbolje kao sto mnogi rade.
obradmi I za te brenidirane pravi Asus 21.04.2009. 14:13 #109210

Ja bas imam jednu Compaq HP ,gde je Asusova ploca ,ali pravljena za Compaq HP.
nemanja23 Ovako... 21.04.2009. 14:19 #109211

broj poruka: 77

...
1.DFI
2.ASUS (Samo iz razloga sto kad izbace plocu posle toga izbace jos jedno 20 BIOS updata da isprave greske(mozda je to nekom plus ali to je za mene veliki minus))
3.BIOSTAR
markopvict Abit, mama i tata dok sam ima AMD Bartona.... 21.04.2009. 14:20 #109212

broj poruka: 4515

Za C2D mislim da je najbolji Asus.
Trenutno za Nehalema ima neka Gigabyte babaroga !

Koji biostar.... kako to moz da bude vrh? Do skoro noname brand!

- - - -
`Symbian - Restart svakodnevnica`
- - -Crnogorac, preprodavac mobilnih telefona

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Equinoxe Re: Re: 21.04.2009. 14:21 #109213

broj poruka: 12057

To je to. Kod nas.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Hoping for the best but expecting the worst.

:: 1.Asu
:: 2.DF
:: 3.XF
:: 4.Biosta
:: 5....
:: 6....
:: 7...
:: 8....
:: 9.....
:: 10.Gigabyt
:: 11.MS
:: The Way It`s Meant To Be Played
darkoc78 re: 21.04.2009. 14:31 #109220

Cini mi se da je kod Bax-a bio problem jer je ploca pistala sa nekim kombinacijama memorije tj. cini mi se da je bio problem kad ubaci svih 4 modula, nisam siguran za oc.
E kad se govori o oc-u mislim da tu postoji sustinska razlika u kvalitetu i mislim da tu zapravo i najvise dolazi do izrazaja kvalitet ugradjenih elektronskih komponenti kao i kvalitet izrade. Sad, ne bavim se time pa ponovo ne mogu da tvrdim sta je bolje i mislim da se i vecina prosecnih korisnika ne bavi overklokom pa se postavlja pitanje koliko je zapravo takav ekstreman kvalitet takvom jednom prosecnom korisniku neophodan.
Mislim da bi prvenstveno trebali tako da delimo ploce i proizvodjace.
Berettaxx Intel 21.04.2009. 14:31 #109221

broj poruka: 385
Moj Burazer ima Intel plocu i C2D E6400 komp savrseno radi ali SAVRSENO, bolje od mog Q6600 na Asus-u...
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Ako nameravas pobediti nesmes izgubiti

pufi re 21.04.2009. 14:35 #109223

broj poruka: 2196

Ova tema ce imati preko 100 postova, cekamo ostale forumase

BIOSTAR THE WAY OF LIFE

GIGABYTE JE ĐUBRE,NUKLEARNI OTPAD!!!!!!!!!!

TheBear Po meni su najbolji 21.04.2009. 14:39 #109225

broj poruka: 6502
Asus, DFI i Biostar. A dobre su i Gigabyte.

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
nenika DFI LANParty DK X58-T3eH6 21.04.2009. 14:41 #109226

broj poruka: 1133
http://www.itsvet.com/tekst/dfi-lanparty-dk-x58-t3eh6/2283/

http://www.itsvet.com/proizvod/dfi-x58-t3eh6/comp_comp_mboard/44/1255

http://www.lbc.rs/detalj.php?gru=0&pro=6062&det=5089

Ishmerish 1000 prva RE 21.04.2009. 14:50 #109227

broj poruka: 7285

Tema ti je prva liga,ako nista drugo bar si uspeo da cimnes juniore da izbace jos jednom svoje top liste nicim opravdane.A da ti nas ostale malo prosvetlis sa detaljima tipa:Amd ili Intel,DDR2 ili DDR3,za koju namenu sklapas komp...itd...

`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`

Nikopol74 Re: Intel 21.04.2009. 15:17 #109230

broj poruka: 362
Ja imam C2D E7300 sa Asus P5Q-E i radi isto savrseno, radi bre kao zmaj (a nov sam `Intelovac` i ko zna koliko jos savrsenije moze da radi kad se malo uhodam)! A sto si rekao da taj Intel sa Intelom radi bolje od tvog Intela sa Asusom? U kom smislu?

Izvinjavam se za off-topic. Cak mozda i nije off-topic jer covek je pitao za maticne ploce kod nas, a i ovo je deo teme.

life`s a bitch...and then you die.

:: Moj Burazer ima Intel plocu i C2D E6400 komp savrseno radi ali SAVRSENO, bolje od mog Q6600 na Asus-u..
:: - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
:: Ako nameravas pobediti nesmes izgubiti
STRANA 1 OD 2  
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647768.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs