Nameravam da kupim novu racunarsku konfiguraciju. Zanimaju me iskustva drugih korisnika tj. zanima me sta drugi misle o tome koja bi marka bila najbolja za kupiti. Prevashodno me zanima kvalitet rada same ploce.
Za takvu stabilnosti HP-Compaq, Fujutsu-Siemens, Dell...to ti je 2000-10.000e za konfiguraciju zatim imas njihove brandirane masine, sve spakovano kako gazda nalaze...1000-2000e (odlicne su), mada ne najbolji u performansama za taj novac ali vrlo stabiline i dugotrajne. Ako trazis 3rd party proizvodjaca ploce tog ranga onda samo i iskljucivo samo ASUS, ako imas novca pljuni 250e za nju i neces se nikada pokajati! Bolje od toga bi bla Intel ploca ali je ovde neces naci, jedino da ti neko donese iz Rumunije
@Machine Ne zelim da pocnem neko prepucavanje oko toga koji proizvodjac je najbolji, voleo bih samo da malo obrazlozis tvrdnju da je Asus kao proizvodjac najbolji, konkretno sta to Asusove ploce imaju sto druge nemaju a sto ih cini boljim od ostalih kada znamo da su sve ploce radjene na osnovu referentnih dizajna uz poneke izmene. Hvala.
Takodje bih voleo da jos neko obrazlozi svoje misljenje o tome koji je proizvodjac najbolji. Sta je to sto smatrate kvalitetnijim na plocama nekog proizvodjaca u odnosu na nekog drugog. Interesantno je i mislim da bi i Igrutinija to interesovalo. Hvala.
Zasto bih to morao ciniti??? Pregledaj moje ranije postove, necu valjda uvek sve iznova da objasnjavam :(
A N G E L
:: @Machin :: Ne zelim da pocnem neko prepucavanje oko toga koji proizvodjac je najbolji, voleo bih samo da malo obrazlozis tvrdnju da je Asus kao proizvodjac najbolji, konkretno sta to Asusove ploce imaju sto druge nemaju a sto ih cini boljim od ostalih kada znamo da su sve ploce radjene na osnovu referentnih dizajna uz poneke izmene :: Hvala.
@Machine Zasto? Pa smatram da takva tvrdnja mora imati nekakvog osnova, sad cu da kopam unazad da vidim gde si i sta pisao... Jesu li kvalitetnije komponente, izrada, podrska, sta? Mislim da nisam trazio da bog zna sta napises.
@Obradmi Da, ali je to bilo pre 20-tak godina kada su komponentne bile daleko skuplje i kvalitetnije. Mislim da se mnogo toga promenilo za tih 20 godina.
sto se tice Intel ploca, nema sumnje da su dobro, ali jako su skupe za kucnu varijantu, ja bih ih preporucio samo za serverske potrebe, i moze se naci kod nas, nema potrebe da idemo kod Rumuna, npr.Microsystems firma ih ima, a sto se tice desktop-a, nema konkurenta trenutno ASUS-u..za GAME konfiguracije, mozda XFX, ali opet preferiram ASUS....o Gigabyte i MSI mislim i dalje sve najgore, tako da ih necu preporuciti...BIOSTAR, ne razumem zasto svi forsiraju..
sad, znam da ce opet da se napravi ogromna diskusija..
Da ne pravimo MB monopol,ali pogledaj ASUS ovu deluxe seriju ploca ,nebitno da li je Intel ili AMD ili koji socket ,bice ti jasno sve ,ja nisam sreo Asus plocu na kojoj su riknuli elektroliti ,sto je cest problem kod drugih,znaci napravili su sebi standard i od toga ne odstupaju.Posle njih je po meni DFI ,Biostar je ok isto.
Izvini, malo je zamorno sve ponavljati. Mozes se slobodno pouzdati u moj sud. Ukratko: bolji kvalitet PCBa, ugradjenih komponenti (njabolja klasa ide Asusu: kondenzatori, FETovi, IC-ovi...)...kao simbioza dobijas dugotrajnu plocu uz max. performansi...naravno uz izostatan musicavosti (bugova) koji prate dobar deo ostalih robnih marki...
A N G E L
:: @Machin :: Zasto? Pa smatram da takva tvrdnja mora imati nekakvog osnova, sad cu da kopam unazad da vidim gde si i sta pisao... Jesu li kvalitetnije komponente, izrada, podrska, sta? Mislim da nisam trazio da bog zna sta napises :: :: @Obradm :: Da, ali je to bilo pre 20-tak godina kada su komponentne bile daleko skuplje i kvalitetnije. Mislim da se mnogo toga promenilo za tih 20 godina.
To sam i hteo da cujem, znaci ugradjuju kvalitetne elektrolite. Ali cini mi se da je bax imao problem sa nekom od tih Asus ploca kada mu je pishtala neka zavojnica. Malo zdrave diskusije potkrepljene cinjenicama nije na odmet. Sve ostalo je rekla-kazala. Ja namerno potenciram ovu temu ovoliko jer ne verujem da bih se usudio da tvrdim sta je najbolje jer nisam isprobao ploce svih proizvodjaca pa da znam sta je najbolje kao sto mnogi rade.
Asus svakako nije najbolji: od onoga sto sam ja probao bolji od njega su definitivno: Intel ploce (ali ne one uATX), Tyan, SuperMicro, brandirane (FSC, Dell, HP, Gateway...). Ali nesumnjivo jeste od MSI, GA, JW...
Uvek se moze zalomiti losiji primerak, sto se baxu desilo ali je ona radila uz taj zvuk za razliku od prethodne GA ploce koja je zezala pri OCu, najpre je radila OK neko duze vreme pa se onda `umorila` i resila da malko izdahne, ovaj predahne :)
A N G E L
:: To sam i hteo da cujem, znaci ugradjuju kvalitetne elektrolite. Ali cini mi se da je bax imao problem sa nekom od tih Asus ploca kada mu je pishtala neka zavojnica :: Malo zdrave diskusije potkrepljene cinjenicama nije na odmet. Sve ostalo je rekla-kazala :: Ja namerno potenciram ovu temu ovoliko jer ne verujem da bih se usudio da tvrdim sta je najbolje jer nisam isprobao ploce svih proizvodjaca pa da znam sta je najbolje kao sto mnogi rade.
... 1.DFI 2.ASUS (Samo iz razloga sto kad izbace plocu posle toga izbace jos jedno 20 BIOS updata da isprave greske(mozda je to nekom plus ali to je za mene veliki minus)) 3.BIOSTAR
Cini mi se da je kod Bax-a bio problem jer je ploca pistala sa nekim kombinacijama memorije tj. cini mi se da je bio problem kad ubaci svih 4 modula, nisam siguran za oc. E kad se govori o oc-u mislim da tu postoji sustinska razlika u kvalitetu i mislim da tu zapravo i najvise dolazi do izrazaja kvalitet ugradjenih elektronskih komponenti kao i kvalitet izrade. Sad, ne bavim se time pa ponovo ne mogu da tvrdim sta je bolje i mislim da se i vecina prosecnih korisnika ne bavi overklokom pa se postavlja pitanje koliko je zapravo takav ekstreman kvalitet takvom jednom prosecnom korisniku neophodan. Mislim da bi prvenstveno trebali tako da delimo ploce i proizvodjace.
Tema ti je prva liga,ako nista drugo bar si uspeo da cimnes juniore da izbace jos jednom svoje top liste nicim opravdane.A da ti nas ostale malo prosvetlis sa detaljima tipa:Amd ili Intel,DDR2 ili DDR3,za koju namenu sklapas komp...itd...
`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
Ja imam C2D E7300 sa Asus P5Q-E i radi isto savrseno, radi bre kao zmaj (a nov sam `Intelovac` i ko zna koliko jos savrsenije moze da radi kad se malo uhodam)! A sto si rekao da taj Intel sa Intelom radi bolje od tvog Intela sa Asusom? U kom smislu?
Izvinjavam se za off-topic. Cak mozda i nije off-topic jer covek je pitao za maticne ploce kod nas, a i ovo je deo teme.
life`s a bitch...and then you die.
:: Moj Burazer ima Intel plocu i C2D E6400 komp savrseno radi ali SAVRSENO, bolje od mog Q6600 na Asus-u.. :: - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - :: Ako nameravas pobediti nesmes izgubiti :: ::
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647768. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.