C2D E8400, al ipak je ovaj AMD bolji tamo gde do izrazaja dolaze vise od 2 jezgra, Intel se bolje klokuje... Taj AMD Phenom II X3 ja mislim da moze da mu se otkljuca cetvrto jezgro, na vecini modela. A i kad bi ga klokovao na jedno 3Ghz bio bi odlican CPU za igre...
Nije to bas tako, nije to nikakav otpadak, nego mu je zakljucano jedno jezgro, koje se, hvala Bogu u vecini slucajeva moze ponovo otkljucati...
Cini mi se da su na novijim modelima (stepping-ima) poceli laserom da ga odvajaju bas zbog te mogucnosti otkljucavanja i tada se sigurno nece moci otkljucati... (mozda sam pomijesao sa necim, ali sam cuo da se laserom radi)
@ skar : Procesor je sasvim dobar, malo ga kloknes i ima da fercera sve u 16...
Prvo sta ce mu toliki ht link ,nije smanjio brzinu memorije ,fsb mu je 200 sto kod amd default fsb ,ali ok decko se trudio :),kako da se ne greje sa tolikim ht linkom.
Taj lik se profesionalnim overklokom bavi poslednjih 2-3 godine konstantno,mozda i jace,ja ga ne poznajem,tako sam cuo a na takmicenju sam ga video prvi put.Kako god do mene nije da cenim ko je kakav overkloker.
I tebi ako padne pod ruke da znas ,ako povecavas FSB ti povecavas i ht i brzinu memorije ,a da ih u biosu nisi ni pipnuo ,znaci poenta je ako povecavas FSB kod Amd-a da u bios-u rucno smanjujes HT i brzinu memorije ,implikacija ce biti HT na defaultu ,a memorija na svojoj default vrednosti ,sa povecanom frekvencijom CPU .Ako ih ne bi smanjio u biosu ,dobijes nenormalnu vrednost HT linka kao u ovom primeru,iznaci ili se greje puno ili krahira OC .Cudi me da to taj lik ne zna.Sa 7750 postignes ovu frekvenciju ladno.Veruj mi ja ne bi rekao da je profi ,zasto ?On je menjao mnozilac a nije povecavao FSB .FSB mu je ostao na 200 sto je default FSB ,svako ko klokuje AMD ide na povecan FSB znaci 210 ,220 itd.. to ce ti reci svako ko klokuje AMD.
Ali kad sam klokovao uopste AMD naravno da sam dizao FSB frekfenciju. Sto se tice ovog lika,opet kazem,ne zalazim ko je kakav overkloker,mogu samo da govorim u svoje licno ime a za druge ne.
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647768. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.