Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
Nesto se zbrkao xp sp3. Fleske instalira ali u My Computer ih nema
STRANA 1 OD 1
Panta019 Nesto se zbrkao xp sp3. Fleske instalira ali u My Computer ih nema 23.04.2009. 19:09 T16971

status: user
broj poruka: 1583
Ploca Asus P5Q Pro, Windows XP sp3, fleska je Kingston 2gb.

Siguran sam da mi kompjuter nije zarazen nekom gamadi. KIS 2008 je zaduzen za to. Proverio sam i sa malwarebytes, spybot, spyware terminator i nisu nasli nista.

Jednostavno nije mi jasno kako je ovaj problem nastao. Nekoliko dana nisam ubacivao flesku i danas kada sam je ubacio pojavi se normalno ikona za safely remove hardware, u device manageru se pojavi kao usb mass storage device ali u My computer je nema niti je ima u Total commander.

Za svaki slucaj probao sam da prikljucim i moj telefon na komp preko usb kabla i sto je najgore simptomi su isti kao sa fleskom. Samo nece da se pojavi u My Computer.

Probao sam :
1.Klasican refresh - jok
2.USB driver reinstall - jok
3.Ocistio sam sve nepotrebne usb drajvove u device manageru (koji nisu u upotrebi) - jok
4.Isto se ponasa na svim usb portovima - i na kucistu i na ploci.

Ostao sam bez ideja.

U Win 7 sve je normalno i sa fleskom moze da se normalno pristupi i radi tako da je fleska sigurno ziva.

Oh drat these computers, they`re so naughty and so complex, I could pinch them.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Scyter Re: 23.04.2009. 19:14 #109733

broj poruka: 8138
Jbg,xp ide u penziju,dosta mu je bilo.Meni xp nece normalno da radi duze od 6-7 mes.On je sam po sebi dosta bagovit.Ali za igrice je keva.Jedva cekam da izadje win 7 final.

The Way It`s Meant To Be Played

imarkovic da, ali ne mora da znaci... 23.04.2009. 19:23 #109734

broj poruka: 19073
ovako, najverovatnije, 99% imas VIRUS, ali na flash-u, probaj kod nekog ortaka (ko nema virus) da ga bekapujes, ocistis, formatiras, i sigurno je to u pitanju..a znam i slucajeve sa telefonima..

ps,da nije mozda xpsp3_all drivers???
Panta019 Re: da, ali ne mora da znaci... 23.04.2009. 19:29 #109736

Kada sam radio sa fleskom pre nekoliko dana nije bila zarazena. Kaspersky internet security 2009 redovno azuriran radi svoji posao dobro protiv gamadi. Desavalo se da kada moju flesku odnesem kod jednog tipa da nesto prebacim na nju ona se napuni sa svim i svacim i da kada dodjem kuci i ubacim je kod mene onda Kaspersky se odmah uzbuni i potpuno je izleci.

Ako nisi video ali da ponovim. Probao sam flesku i na Windows 7 koji imam na drugom HDD-u i tu se fleska najnormalnije ponasa i sa njom moze da se radi. KIS 2009 je isto instaliran na Windows 7.

Kod mene je u pitanju xp sp3 untouched.

:: ovako, najverovatnije, 99% imas VIRUS, ali na flash-u, probaj kod nekog ortaka (ko nema virus) da ga bekapujes, ocistis, formatiras, i sigurno je to u pitanju..a znam i slucajeve sa telefonima.
::
:: ps,da nije mozda xpsp3_all drivers???
imarkovic Re: da, ali ne mora da znaci... 23.04.2009. 19:59 #109738

pa ok, ali jesi probao pored svega toga i da formatiras flash, full format? ipak je win7, iako nije jos full, noviji je od xp-a, probaj da mu uradis full format u windows-u 7.
Panta019 Re: Re: da, ali ne mora da znaci... 23.04.2009. 20:03 #109739

Malopre sam probao i format fleske u Win 7 medjutim u xp se problem i dalje desava. U My Computer nece cak da se vidi ni moj mobilni Sony Ericsson K530i kada ga povezem sa kompom a u win 7 hoce.

Koji mu sinter hebem mu mater ?

:: pa ok, ali jesi probao pored svega toga i da formatiras flash, full format? ipak je win7, iako nije jos full, noviji je od xp-a, probaj da mu uradis full format u windows-u 7.
imarkovic ..probaj sysrestore 23.04.2009. 21:07 #109755

ako ti je star win, probaj da vratis za 2-3 nedelje..

Panta019 Re: Re: Re: da, ali ne mora da znaci... 23.04.2009. 21:16 #109758

System restore ja iskljucujem cim dignem win.

Windows sam instalirao 30.jula.2008. - istoga dana kada je namontiran Intel E8400 i Asus P5Q Pro.

:: Malopre sam probao i format fleske u Win 7 medjutim u xp se problem i dalje desava. U My Computer nece cak da se vidi ni moj mobilni Sony Ericsson K530i kada ga povezem sa kompom a u win 7 hoce.
:: Koji mu sinter hebem mu mater ?
:: ___________________________________
:: Oh drat these computers, they`re so naughty and so complex, I could pinch them.
:: :: pa ok, ali jesi probao pored svega toga i da formatiras flash, full format? ipak je win7, iako nije jos full, noviji je od xp-a, probaj da mu uradis full format u windows-u 7.
imarkovic .. 23.04.2009. 21:45 #109764

pa brate, zasto iskljucujes, to je nesto najbitnije, iskljuci za sve particije, ali nemoj nikad za C!
sad ti preostaje samo da reinstaliras ceo sistem, verovatno si to i pretpostavio...ajde, brzo ce to, E8400, gotovo za 15min
Vaskev re 23.04.2009. 22:23 #109774

broj poruka: 1673
Da li slucajno instaliras neki Tweak program tipa Power Pack ili tako nesto, mislim da u nekom od njih imas opciju (ili je to u podesavanju samog Win-a, vise se ne secam) nesto tipa hide removable media i onda se recimo desava isto sto i tebi. Davno sam imao takav problem i pokusavam da se setim ali mi nesto ne ide. Mislim da nemas potrebe da za svaku sitnicu potezes reinstalaciju Wina ali ces se nekada malo namuciti dok nesto ne nadjes (toliko o logicnosti samog Win-a). Inace ja godinama nakon same instalacije iskljucim restore za sve drajvove i nikada nisam imao problema sa tim, ako nesto skripi mnogo mi je sigurniji Acronis.

Panta019 Re: re 24.04.2009. 01:07 #109815

Mrzelo me da eksperimentisem. Pao je format C:

:: Da li slucajno instaliras neki Tweak program tipa Power Pack ili tako nesto, mislim da u nekom od njih imas opciju (ili je to u podesavanju samog Win-a, vise se ne secam) nesto tipa hide removable media i onda se recimo desava isto sto i tebi. Davno sam imao takav problem i pokusavam da se setim ali mi nesto ne ide. Mislim da nemas potrebe da za svaku sitnicu potezes reinstalaciju Wina ali ces se nekada malo namuciti dok nesto ne nadjes (toliko o logicnosti samog Win-a). Inace ja godinama nakon same instalacije iskljucim restore za sve drajvove i nikada nisam imao problema sa tim, ako nesto skripi mnogo mi je sigurniji Acronis
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647768.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs