Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
ASUS max.2formula___da li ikome radi RAID0 ili 1???
STRANA 1 OD 1
imarkovic ASUS max.2formula___da li ikome radi RAID0 ili 1??? 25.04.2009. 14:54 T17016

status: user
broj poruka: 19073
imam pomenutu plocu, i pokusao sam uzaludno da napravim raid0 ili raid1, ne znam sta je problem, kad god ukljucim u bios-u SATA as raid, uopste mi ne radi ulazak u konfiguraciju raid-a, i blokada, moram da clear-ujem cmos, tako da sam morao da kupim kontroler i konfigurisem preko pci-e, nisam gledao po forumima, ali nista nisam nasao, a mrzelo me nesto dublje da trazim...cisto bih hteo da znam da li je neko uspeo..

inace, probao sam sa 2 Seagate-a identicnog modela od 500GB, stavio sam oba u sive portove na ploci, koji su i preporuceni za RAID.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MACHINE Bese CTRL +F8 nakon POSTa? 25.04.2009. 14:59 #110106

broj poruka: 5715
Mozda novi BIOS? i naranvo moras uneti rucno CTRL + Fx pa u ROMu ICH podesiti lanac. A diskove okacis samo na taj kontroler, nikako na Marvel ako ga imas kao dodatak. Dakle, na SATA koje kontrolise Intelov juzni most.

A N G E L

Equinoxe Re: 25.04.2009. 15:02 #110107

broj poruka: 12057

Probao, radi, sa zadnjim BIOS-om, tako se poklopilo da sam njega imao kad sam kačio RAID. BIOS-> Main -> Sata storage configuratio -> RAID.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Hoping for the best but expecting the worst.

imarkovic .. 25.04.2009. 15:17 #110112

MACHINE,
pa ne verujem da je BIOS u pitanju, ipak nije neka bzvz ploca, mogu da probam, mada ne volim da flash-ujem bios, ali gledao sam update-uju se uglavnom stvari vezane za memoriju i CPU, nista nije pomenuto vezano za raid, a reci mi, kada CTRL+FX, posle posta, zar nije CTRL+F8? nisam razumeo na sta si mislio vezano za podesavanje lanca u ROM-u...?

a od portova, ima:
ICH10R Southbridge:
- 6 x SATA 3.0 Gb/s ports
Marvell 88SE6121 controller:
- 1 x UltraDMA 133/100/66/33 for up to 2 PATA devices
- 1 x External SATA 3.0 Gb/s port (SATA On-the-Go)
Silicon Image Sil5723:
- 2 x SATA 3.0 Gb/s ports

BAX,
na koje si portove nakacio???

Equinoxe Re: .. 25.04.2009. 15:27 #110116

1 & 2. CTRL+I, Create RAID...vozi...

:: MACHINE
:: pa ne verujem da je BIOS u pitanju, ipak nije neka bzvz ploca, mogu da probam, mada ne volim da flash-ujem bios, ali gledao sam update-uju se uglavnom stvari vezane za memoriju i CPU, nista nije pomenuto vezano za raid, a reci mi, kada CTRL+FX, posle posta, zar nije CTRL+F8? nisam razumeo na sta si mislio vezano za podesavanje lanca u ROM-u...
::
:: a od portova, ima:
:: ICH10R Southbridge:
:: - 6 x SATA 3.0 Gb/s port
:: Marvell 88SE6121 controller
:: - 1 x UltraDMA 133/100/66/33 for up to 2 PATA device
:: - 1 x External SATA 3.0 Gb/s port (SATA On-the-Go)
:: Silicon Image Sil5723
:: - 2 x SATA 3.0 Gb/s port
:: BAX
:: na koje si portove nakacio??
MACHINE Re: .. 25.04.2009. 15:27 #110117

broj poruka: 5715
P napisao sam u subjetkoj liniji CTRL + F8 pOsle sam stavio Fx, ali se ne secam tacno, mozda je i neko slovo jer sam davno koristio Intel RAID, mozda je slovo `J`...da ta poruka se pojavi vrlo kratko skoro i ne vidis, u tom momentu tj. neposredno pre pritiskas kombinaicju, mor auci u poseban meni i tmao imas opcije. Ako ovo nisi uradio, nije ni cudo sto nece :)

A N G E L

:: MACHINE
:: pa ne verujem da je BIOS u pitanju, ipak nije neka bzvz ploca, mogu da probam, mada ne volim da flash-ujem bios, ali gledao sam update-uju se uglavnom stvari vezane za memoriju i CPU, nista nije pomenuto vezano za raid, a reci mi, kada CTRL+FX, posle posta, zar nije CTRL+F8? nisam razumeo na sta si mislio vezano za podesavanje lanca u ROM-u...
:: a od portova, ima:
:: ICH10R Southbridge:
:: - 6 x SATA 3.0 Gb/s port
:: Marvell 88SE6121 controller
:: - 1 x UltraDMA 133/100/66/33 for up to 2 PATA device
:: - 1 x External SATA 3.0 Gb/s port (SATA On-the-Go)
:: Silicon Image Sil5723
:: - 2 x SATA 3.0 Gb/s port
:: BAX
:: na koje si portove nakacio??
Equinoxe Re: 25.04.2009. 15:28 #110118

Slučajno sam ubo razbesnelog smajlija umesto lampice, da ne bude zabune. PReteko me machine u izmeni.

imarkovic .. 25.04.2009. 15:31 #110119

ok, aj probacu, fala.
Vaskev re 25.04.2009. 19:45 #110164

broj poruka: 1673
Ako kreiras Raid0 na ICH10R i ne uspes da instaliras drajver sa diskete pomocu F6, moraces da integrises isti sa Nlite. Pomenuti problem se manifestuje samo sa WinXP SP3, sa SP2 nema tog problema, instalira se bez greske. Doduse u pitanju je bila ploca P5Q-E ali ICH10R je ICH10R bez obzira na plocu. Ajd` pa javi bas me zanima da li se i na drugim plocama javlja isto.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647768.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs